FOTBAL  »  NATIONALA  »  MUTU DEPISTAT POZITIV

"Mutu poate scăpa cu o suspendare mică dacă are circumstanţe atenuante"

Articol de - Publicat joi, 28 ianuarie 2010 00:00

Prof. univ. dr. Ioan Drăgan consideră că Adrian Mutu poate fi tratat cu o oarecare clemenţă cînd se va lua o decizie în privinţa suspendării lui.

 

"Cu siguranţă Mutu nu poate scăpa nesuspendat, chiar dacă e vorba de un medicament de slăbire. Poate avea însă circumtanţe atenuante dacă  dovedeşte că nu a avut intenţia să-şi creeze avanteje faţă de adversari", a declarat pentru gsp.ro fostul director al Institului Naţional de Medicină Sportivă.

"Sibutramina face parte din clasa amfetaninelor, care n-are reputaţie pentru dopaj. Apogeul amfetaminei a fost în timpul celui De-al Doilea Război Mondial, cînd aviatorii se dopau cu amfetanină pentru că zburau noaptea. Amfetamina stimulează sistemul nervos central, dă o stare de agitaţie şi măreşte frecvenţa cardiacă", a mai precizat Ioan Drăgan.

"Sibutramina a fost interzisă recent în Uniunea Europeană, după ce fusese interzisă anul trecut în SUA, pentru că a provocat accidente vasculare cerebrale şi numeroase decese prin infarct cardiac", a mai declarat medicul.

 

 

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (5)
cristi_voica26
cristi_voica26  •  28 Ianuarie 2010, 17:49

Mutu isi merita soarta!Si-a batut joc de viata lui.Acum ne dam seama cata dreptate a avut Razvan Lucescu,sa nu-l mai cheme la nationala!

 •  28 Ianuarie 2010, 17:30

Mutu este si esecul presei romanesti,printre altele

varza00
varza00  •  28 Ianuarie 2010, 17:28

Da sigur are circumstante atenuante, s-a drogat si a mai fost prins. Lucescu e de vina. Procuratorul jucatorului, vanzatorul de bilete Becali zice ca i se trage de la morcov.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează