FOTBAL  »  NATIONALA  »  RETRAGERE

Mutu și-a anunțat retragerea printr-o scrisoare în presa italiană: "Mulțumesc, România și Dinamo București"

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat vineri, 20 mai 2016 18:25

Adrian Mutu a anunțat retragerea din activitatea de fotbalist prin intermediul unei scrisori pentru Corriere dello Sport. Ajuns la 37 de ani, Mutu a strâns 77 de selecții pentru România și a marcat de 35 de ori, fiind la egalitate cu Gică Hagi.

"Briliantul" a jucat în cariera sa la FC Argeș, Dinamo, Inter, Verona, Parma, Chelsea, Juventus, Fiorentina, Cesena, Ajaccio, Petrolul, Pune City, ASA Târgu Mureș.

"După atâția ani petrecuți pe terenul de fotbal a venit momentul să mă retrag, să pun capăt carierei. Am trăt un vis extraordinar și vreau să exprim imensa mea recunoștință tuturor celor care m-au ajutat în viața și în cariera mea. Un vis care a fost posibil datorită atâtor echipe, de la Argeș la Dinamo până la Inter, de la Cesena la Ajaccio, trecând și pe la Petrolul, Pune City și, în fine, Târgu Mureș. În principal vreau să mulțumesc Fiorentinei și naționalei României, unde sunt golgeter all time cu 35 de goluri, și care vine înainte de toate. Datorită lor mi-am găsit locul în paradisul fotbaliștilor și nu voi uita nici o secundă din atâtea jucate. De mic voiam să fiu fotbalist: am avut noroc și determinarea de a reuși. Nu e momentul să-mi amintesc de lucrurile neplăcute, ci momentul în care trebuie să împart cu voi părțile extraordinare, uriașe ale cariere mele. A fost un zbor pe cerul fotbalului, în care am întâlnit suporteri splendizi și două realități, Fiorentina și România, care m-au tratat ca pe un prinț. Spun că sunt norocos pentru că fanii mi-au dorit binele, au fost afectuoși și prietenoși. Fac o plecăciune în fața lor.

Puteam câștiga mai mult? Am câștigat ceea ce am visat, iubirea oamenilor unici, neprețuiți. Pentru o secundă vreau să uit de erorile pe care le-am făcut și plătit. Acum e momentul unei fericiri imense pentru o carieră plină de dragoste. Pentru asta vreau să spun mulțumesc. Mulțumesc, România, nu voi uita niciodată emoțiile pe care le aveam pe 29 martie 2000, la debut, și nici efortul depus pentru calificarea și în evoluția la EURO 2008, când i-am dat gol lui Buffon, un simbol al azzurrilor. Mulțumesc Dinamo București, cu care la 18 ani am luat eventul, celor de la Parma, cu care ne-am calificat în Cupa UEFA. Mulțumesc Florența și Fiorentina, acel loc 5 obținut, în ciuda penalizării de 15 puncte, rămâne un mic miracol sportiv la care am contribuit și eu. Fanilor viola le las două imagini care mie mi-au rămas în suflet: golul cu Slavia Praga și doppietta contra lui PSV.

O viață, a mea, marcată de iubirea oamenilor, de care vă povestesc acum, la retragere.

Vă mulțumesc din inimă pentru că ați contribuit cu toții la realizarea visului unui copil care azi, după 522 de meciuri la club și 77 de selecții la națională, a decis să îndosarieze amintirile, conștient că emoțiile îi vor rămâne mereu în suflet. Cu dragoste imensă, Adrian Mutu", a scris fostul fotbalist, conform labaroviola.com.

Mutu are în palmares eventul cu Dinamo în 2000 și două titluri ulterior retrase, cu Juventus, 2005 și 2006.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (26)
934512199918066
Gheorghe Stioboranu  •  21 Mai 2016, 07:37

Din păcate pentru tine Adi vei rămâne o amintire neplăcuta in memoria noastră pentru ca puteai sa ajungi mai departe,sa câștigi mai mult in cariera si nu m-a refer la bani.Imi pare rău ca esti pe același loc cu Hagi la numărul de goluri pentru ca nu te poți compara nici in somn cu el.El a fost un exemplu pe teren,tu ai fost si rămâi un exemplu negativ de arătat copiilor la categoria "Așa Nu"

liviu79pit
liviu79pit  •  21 Mai 2016, 02:08

Multumeste.i lui Fc Arges! Daca nu era echipa pitesteana, erai un nimeni in drum bai pretenas! Rusine sa.ti fie ca uiti de unde ai plecat!

mariuss72
mariuss72  •  21 Mai 2016, 00:25
Postat de para.para pe 21 Mai 2016, 00:11

Hal de fotbalist. 13 echipe in cariera pentru 1 titlu si o cupa. Si alea de cand a terminat liceul.

100 de goluri in Serie A...o nimica toata...

Vezi toate comentariile (26)
Comentează
Close