FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

"Naționala", ca pe vremea lui Hagi » După 15 ani, "tricolorii" revin în Top 10 mondial!

Sînmărtean a făcut un meci de excepție la București, contra nord-irlandezilor (2-0), oferind pasa decisivă la golul doi
Sînmărtean a făcut un meci de excepție la București, contra nord-irlandezilor (2-0), oferind pasa decisivă la golul doi

Articol de - Publicat luni, 29 iunie 2015 00:00

Ultima oară cînd am ocupat această poziție, în martie 2000, după calificarea la Euro, aveam o generație mult mai bună de jucători. Acum avem șansa unor adversari modești în preliminariile CE 2016 .

Ierarhia va fi publicată de FIFA pe 9 iulie, dar e cert încă de pe acum. Grație parcursului fără eșec din preliminariile Euro 2016, România va urca 4 poziții, pe locul 8! Înaintea Angliei (9), precum și a altor mari puteri rămase în afara Top 10: Spania, Italia, Croația sau Uruguay.

"Tricolorii" au mai reușit o clasare identică acum 15 ani, în martie 2000, după calificarea la Euro din Belgia și Olanda. Dacă atunci aveam ultima reprezentație a Generației de Aur, cu Hagi, Gică Popescu și Dan Petrescu în frunte, acum beneficiem de adversari modești în preliminarii.

Cu excepția Ungariei, pe care am întîlnit-o și în calificările pentru Euro 2000 (2-0, 1-1), Irlanda de Nord şi Finlanda nu se pot compara cu Portugalia lui Figo și Rui Costa (1-0, 1-1).

2000în mai, e momentul în care am fost ultima oară în Top 10 mondial, ocupînd chiar poziția a 10-a

3e cea mai bună clasare a "tricolorilor" în ierarhia FIFA. Ultima datează din septembrie 1997, cînd în fața noastră au fost Brazilia și Germania

7e locul ocupat de România în ierarhia FIFA în iunie-iulie 1994, cînd "tricolorii" au ajuns pînă în "sferturile" CM

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
1059109910783295
Luci Luci  •  29 Iunie 2015, 16:18

Ideea e ca nationala a avut rezultate bune in campania de calificari pentru Campionatul Mondial si a terminat pe locul 2 intr-o grupa cu Olanda si Turcia, apoi a urmat grupa aceasta accesibila in care rezultatele bune au venit chiar daca in multe cazuri ele au fost chinuite, Romania e pe locul 1 in grupa si are un sir consistent de victorii si rezultate de egalitate fara infrangere, fapt ce a dus la aceasta pozitie in clasamentul FIFA, practic e vorba de 3 ani de rezultate pozitive. Pe noi ne surprinde acest lucru pentru ca de fiecare data cand ne uitam la un meci cu reprezentativa noastra nu vedem spectacol, vedem joc incet (lent), defensiv si plictisitor.

ph81luc
ph81luc  •  29 Iunie 2015, 15:40

E clar cat de bun e sistemul dupa care se face acest clasament. Ma mir ca Gibraltarul nu e in fata noastra. Asta clar e o hiba imensa a acestui sistem.

brancusi
brancusi  •  29 Iunie 2015, 11:29
Postat de unico_biancorossi pe 29 Iunie 2015, 10:03

just. deci cu cea mai mare generatie din istorie, care pusese pe ganduri o lume intreaga, timp de 15 ani, ajungand la un pas de semifinala Mondialelor, am fost pe 7 in lume, iar corifeii lor sunt deja pe 8..))

Ai vrut sa spui poate epigonii lor,corifei nu mai avem de foarte mult timp.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează