FOTBAL  »  NATIONALA  »  SERBIA-ROMÂNIA, PRELIMINARII CM 2010, MÎINE, 21:30, TVR1

Ne aşteaptă Infernul la Belgrad!

Articol de - Publicat vineri, 09 octombrie 2009 00:00

"Naţionala" va avea parte la Belgrad de un meci teribil: presiune maximă, stadion arhiplin, un adversar în formă de excepţie, o fiestă deja pregătită pentru calificare

Penultimul meci din preliminarii al "tricolorilor" se anunţă ca o experienţă şocantă pentru noua echipă inventată de Lucescu junior. Belgradul stă să explodeze în aşteptarea calificării matematice la Mondialele din 2010 şi numai trei puncte, cele decisive, îi mai despart pe plavi de ultimul pas spre Africa de Sud.

Şampaniile sînt pregătite, artificiile stau să se lanseze către cer, patronii restaurantelor şi barurilor din Capitală se freacă pe mîini în aşteptarea unor reţete record pentru sîmbătă seara.

"Dacă învingem, o iau pe jos de la stadion spre centrul oraşului să sărbătorim momentul cu toată lumea", a anunţat ieri Dejan Stankovici. Completat de finul său, Marko Pantelici: "Vom urma exemplul căpitanului! Vom fi gata de orice nebunie!".

Presiunea pluteşte în aer, nimeni nu vrea să mai stea la mîna ultimei partide cu Lituania, în deplasare, aşa că pe Apostol, Varga, Ghioane sau Mara îi pîndeşte un meci cum n-au mai trăit altul. Iată cum arată Infernul!

Sold out!
Biletele la meci s-au vîndut în numai trei zile de la punerea lor în vînzare! "S-au bătut oamenii să pună mîna pe un tichet!", povestesc jurnaliştii sîrbi. Aşadar, 50.000 de inimi înfierbîntate pentru o atmosferă de stirpe sud-americană! Doar e "Maracana"!

Însuşi fundaşul dreapta al Serbiei, Branislav Ivanovici, tip obişnuit la Chelsea cu spectacolele arenelor britanice, a mărturisit că nu i-a venit să creadă ce a văzut recent la Serbia - Franţa 1-1: "Am avut senzaţia că sînt pe altă planetă! Se cutremura terenul cînd cîntau suporterii!".


30 de euro a fost preţul celui mai scump bilet la meciul Serbia - România

3 inele de securitate vor exista la partida de sîmbătă pentru a evita intrarea frauduloasă la partidă: o premieră de amploare la Belgrad

Răfuieli abandonate
Fanii sîrbi sînt recunoscuţi pentru duritatea facţiunilor de hooligans. Cînd joacă însă "naţionala", rivalităţile dispar complet. Forţa fantastică a tribunei e dată de o singură voce! Nu mai există Zvezda, Partizan, Vojvodina! Reprezentativa raşchetează asperităţile de club, iar asta aduce o putere uluitoare dinspre tribune, unde, cînd evoluează Stankovici şi compania, pînă şi poliţiştii sînt mai liniştiţi în faţa altfel periculoaselor găşti din galerii.

Supermotivaţie, superofensivi
Pe gazon, acasă, Serbia este o fiară greu de strunit. Mai ales acum, cînd e la un vîrf de ac de Mondiale! "Vom încerca să marcăm încă din primele treizeci de minute. Dar lumea să nu se impacienteze dacă nu va fi aşa. Cu siguranţă o vom face pînă la urmă! Sîntem un grup prea experimentat pentru a ne pierde exact în momentul decisiv", sună avertismentul lui Pantelici.

Media de la Belgrad preconizează o partitură superofensivă pentru sîmbătă, amănunt deconspirat şi de căpitanul Stankovici, care a mărturisit că şi Nenad Milijas, unul dintre clasicii închizători, va juca în faţa României un rol mai neobişnuit în avangardă, spre forţarea suplimentară!

40 la sută din suma pe care federaţia sîrbă ar primi-o pentru calificarea la Mondiale ar merge către jucători drept primă

Formaţia de start: Stojkovici - Ivanovici, Vidici, Lukovici, Obradovici - Krasici, Stankovici, Milijas, Jovanovici - Pantelici, Zigici

"Cînd am venit la , am spus că visul meu e să văd arhiplină la meciurile Serbiei. Mi-am îndeplinit o misiune pe care trebuie s-o finalizăm sîmbătă cu o calificare"
Radomir Antici

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
 •  09 Octombrie 2009, 17:47

deocamdata sintem campioni lumii pentru voi...fiti seriosi mai doua generatii nu ne ajungeti, auzi ba frate si pe acela: franta cu alt antrenor bla, bla, bla mai bun ca timpitu acesta nu au, poate piti hahahaha

 •  09 Octombrie 2009, 14:54

intotdeauna sirbi au fost foarte laudarosi si nu prea au avut rezultate.parca am juca cu campionii lumi

 •  09 Octombrie 2009, 14:32

Nu sunt deloc speriat... Multe multe motive sa jucam calm, sa fim inteligenti si sa ii prindem pe contraatac;)

Vezi toate comentariile (6)
Comentează