FOTBAL  »  NATIONALA  »  TURCIA - ROMÂNIA, VINERI, ORA 20:30, ÎN DIRECT PE TVR1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Necazul vine din dreapta » Mergem la Istanbul cu defensiva în piuneze. La ce soluţie se gîndeşte Piţi

În septembrie anul trecut, la primul meci oficial la
În septembrie anul trecut, la primul meci oficial la "naţională", Luchin a jucat fundaş dreapta în România-Franţa 0-0 şi nu a fost învins de Ribery

Articol de GSP - Publicat marti, 09 octombrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 08 octombrie 2012 20:15

Dinamovistul e stoper la bază, dar a mai jucat în bandă la echipa naţională, în vreme ce o altă soluţie ar putea fi Tamaş, folosit în dreapta la West Bromwich, dar care are întindere la aductori!

Problema cea mai mare pe care o are Piţurcă înaintea disputei de vineri, cu Turcia, o reprezintă postul de fundaş dreapta: asta mai ales pentru că e zona de acţiune a fotbalistului pe care selecţionerul îl consideră inamicul principal, Arda Turan de la Atletico Madrid! Cu Măţel accidentat şi Tamaş acuzînd o întindere, Luchin rămîne singura soluţie, dar are doar 5 meciuri la "naţională"şi e stoper la bază!

Rămîne Luchin
Srgian avut o prestaţie mediocră în ultima etapă de Liga 1, în Gaz Metan-Dinamo 2-2, iar în cele 8 partide disputate pentru echipa de club în campionat a jucat doar fundaş central! Piţurcă va miza totuşi pe dinamovist, în condiţiile în care acesta s-a achitat de sarcini în flanc la România-Franţa 0-0, septembrie 2011, primul său meci oficial la "naţională". Folosit pe acest post în 4 partide la reprezentativă, Măţel (Astra) a fost operat săptămîna trecută în Germania şi va redeveni apt abia de la începutul lunii noiembrie: "L-am forţat şi, din păcate, l-am pierdut", a declarat ieri Piţurcă.

Tamaş rupt, varianta Chipciu exclusă
O posibilă alternativă devine Gabi Tamaş, fundaş central care şi-a început cariera de fotbalist ca fundaş lateral stînga, la Dinamo. La WBA, Tamaş a fost folosit fundaş dreapta în ultimele două partide, dar a bifat în fiecare doar cîte 45 de minute. În plus, ieri a sosit şi un verdict medical îngrijorător: întindere la aductori! Astfel că prezenţa sa în meciul cu turcii e sub semnul întrebării, staff-ul medical urmînd să decidă azi în ce măsură se poate recupera fotbalistul.

Varianta folosirii lui Chipciu în apărare, pe un post pe care a activat doar în finalul partidei Steaua-Copenhaga, e exclusă de Piţi, cunoscut ca un adversar al artificiilor şi improvizaţiilor: "Eu îmi doresc ca fundaşul dreapta să facă ambele faze de joc. Chipciu deocamdată nu este o soluţie ca fundaş dreapta, poate la jocuri mai uşoare, dar nu acum".

273 de minute a evoluat ca fundaş dreapta pentru România dinamovistul Luchin, în cele 5 partide în care a fost folosit

"Postul de fundaş dreapta îmi dă cele mai mari bătăi de cap. Trebuie să improvizez, cu Luchin, chiar Tamaş. Totuşi, Luchin a jucat bine cu Franţa ca fundaş dreapta, la fel Tamaş în ultimele două meciuri din Premier League" (Victor Piţurcă, selecţioner)

ALTE ŞTIRI

Tănase e out 100%!
Deşi aflat pe lista oficială cu fotbaliştii convocaţi pentru meciurile cu Turcia şi Olanda, Cristi Tănase nu se va mai alătura lotului lui Piţurcă, situaţia sa medicală fiind mai gravă decît se preconiza. Accidentat duminică seară în Steaua-CFR 1-0 şi înlocuit încă din minutul 16, Tănase a acuzat dureri la coapsă, iar investigaţiile preliminare au clarificat faptul că e vorba de o afecţiune serioasă. Astfel, rezerva lui Mutu în banda stîngă la Istanbul va fi, cel mai probabil, Adi Popa (Steaua), Piţurcă renunţînd să convoace un înlocuitor pentru Tănase.

Piţi despre Rusescu: "Nu-i totul să marchezi"
Deşi golgeter la Steaua, 9 goluri în 17 partide, Rusescu nu se află în lotul lui Piţurcă pentru următoarele două meciuri din preliminarii. "Nu e suficient să marchezi goluri, trebuie să joci foarte bine meci de meci, dar nu asta e problema. Dacă mă convingea cînd l-am chemat şi a şi jucat, era aici", şi-a motivat ieri Piţi decizia. În privinţa neconvocării lui Coman, selecţionerul a avut un răspuns ciudat: "Are o vîrstă, nu aduci portari de peste 32 de ani la naţională ca să nu joace". Numai că în lot se află Bornescu (32 ani), cu şanse infime să joace cu Turcia sau Olanda! (Eduard Apostol)

Citește și:

Radu Drăgușin e titular în controversatul Tottenham - Newcastle, pe un stadion de peste 100.000 de locuri!
Stranieri
Radu Drăgușin e titular în controversatul Tottenham - Newcastle, pe un stadion de peste 100.000 de locuri!
„Acesta este Istvan Kovacs” » Cum îl prezintă Marca pe arbitrul român înaintea finalei Europa League
Europa League
„Acesta este Istvan Kovacs” » Cum îl prezintă Marca pe arbitrul român înaintea finalei Europa League
FCSB a pus ochii pe 4 jucători de la Dinamo: „Mi-au plăcut foarte mult” » Politic NU e printre ei
Superliga
FCSB a pus ochii pe 4 jucători de la Dinamo: „Mi-au plăcut foarte mult” » Politic NU e printre ei

Ironia sorții » Fostul jucător de la FCSB, la un pas să semneze chiar cu echipa care l-a retrogradat!

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (24)
kily
kily  •  09 Octombrie 2012, 14:36

luchin este catastrofa. si lateral si stoper... tamas trebuie sa fie titular ca stoper, daca ar fi apt de joc! din pacate, titularul nu este nici macar convocat, sapunaru. si in situatia lui se afla si coman, catalin munteanu, sanmartean, muresan, radu stefan si keseru... ambitiile prostesti ale idiotului de piturca! nu'mi doresc decat sa luam vreo 10 in dubla cu turcia si olanda! sa ne spulbere si ungaria! sa terminam pe 4! cu 0 puncte luate de la cele 3 din fata noastra! poate asa vom scapa, in 2014, de piturca, de sandu, dragomir, kassay, alexandru, boc si toate celelalte jivine ce conduc fotbalul nostru doar pentru a'si umple conturile personale cu bani de la fifa si uefa!

sbon
sbon  •  09 Octombrie 2012, 13:49

sapunaru joaca foarte bine in Spania, care o mai fi motivul sa nu-l cheme, au luat deja comisioanele pe el? Luchin saracu a ajuns la Poli din greseala fundas dreapta, si acu e la nationala, dar el n-are treaba cu banda dreapta

gob33
gob33  •  09 Octombrie 2012, 12:13
Postat de steaua.2 pe 09 Octombrie 2012, 09:06

Bănel era o soluție pe dreapta de ce nu l-a convocat ?

banel e accidentat ...

Vezi toate comentariile (24)
Comentează