FOTBAL  »  NATIONALA  »  PREMIU

VIDEO Nicolae Stanciu, câștigătorul trofeului „Golul anului 2023”: „A fost cel mai bun an din carieră!”

Nicolae Stanciu
Nicolae Stanciu

Articol de - Publicat marti, 16 ianuarie 2024 15:36 / Actualizat marti, 16 ianuarie 2024 17:00

Nicolae Stanciu (30 de ani), jucătorul lui Damac, locul 5 din prima ligă a Arabiei Saudite, a câștigat trofeul „Golul anului 2023”, acordat de FRF celui mai frumos gol marcat pentru echipa națională.

Nicolae Stanciu a primit trofeul pentru golul marcat din lovitură liberă în poarta Andorrei, în victoria României cu scorul de 4-0, în preliminariile CampionatuluiEuropean din 2024.

„Bomba” iernii în Superligă! » Șefii clubului din Serie A anunță în GSP că vor să investească la Farul: „Vrem în acționariat! Hagi face o treabă extraordinară”
FARUL
„Bomba” iernii în Superligă! » Șefii clubului din Serie A anunță în GSP că vor să investească la Farul: „Vrem în acționariat! Hagi face o treabă extraordinară”

VIDEO. Reușita pentru care Nicușor Stanciu a fost premiat de Burleanu cu trofeul „Golul anului 2023”

„Am ajuns la 25 de goluri din lovitură liberă în carieră. Recent le-am marcat pe cele două de la echipa națională, cu Andorra și Belarus și am mai marcat încă trei la echipa de club.

Cred că atât eu, cât și colegii mei care evoluează pe posturi ofensive, avem o lovitură bună a mingii și ne descurcăm bine când vine vorba să tragem la poartă. Foarte mulți dintre colegii mei lovesc mingea senzațional, iar asta ne ajută să înscriem goluri frumoase.

2023 a fost cel mai bun an din cariera mea de fotbalist datorită acestei calificări. Era singurul meu obiectiv pentru 2023, cred că și al colegilor de la echipa națională, am arătat asta pe teren. Am reușit o performanță istorică, ne-am calificat fără să pierdem vreun meci”, a declarat Nicolae Stanciu într-un interviu pentru FRF TV.

Nicolae Stanciu: „Primul obiectiv este să trecem de grupe, apoi o vom lua pas cu pas”

Primul obiectiv este să trecem de grupe, apoi o vom lua pas cu pas. Cu toții ne gândim să ajungem în optimi. Îmi doream să jucăm cu Portugalia sau Italia pentru că de când sunt la națională, de 8 ani, n-am jucat niciodată împotriva lor, dar nici cu Belgia, așa că pentru noi o să fie o premieră. Îmi doream și Cehia, să mă întâlnesc cu foști colegi, dar e bine așa, e o grupă accesibilă din care ne putem califica.

Din play-off e dificil să aleg o echipă, am simțit-o foarte puternică pe Israel. Multă lume e de părere că se va califica Ucraina. Nu mi-aș dori să joc cu Israel, deja am făcut-o de două ori.

Colegilor le transmit multă sănătate și putere de muncă. Să fie feriți de accidentări pentru că asta e cel mai important lucru pentru noi acum. Sper să joace toți cât mai mult la echipele de club, să fim toți în formă și să-i dăm bătăi de cap selecționerului în alcătuirea lotului”.

VIDEO. Nicolae Stanciu, despre transferul lui Radu Drăgușin la Tottenham: „Sunt convins că o să se impună ca titular”

Transferul lui Drăgușin este ceva extraordinar, atât pentru el cât și pentru fotbalul nostru. I-am trimis un mesaj, l-am felicitat, i-am zis să rămână la fel cum era. M-am bucurat pentru el, sunt convins că o să facă față și o să se impună ca titular, pentru că-l cunosc și am văzut cât de serios e.

M-am bucurat din suflet și cred că o să mai urmeze și alți tineri. Drumul l-a deschis el, acum depinde doar de tineri, eu am deja 30 de ani, alți colegi nu mai speră la un asemenea transfer, dar e un exemplu pentru tineri cum să se pregătească, ce mentalitate să adopte și dacă vor face la fel, vor veni transferurile și pentru ei, iar fotbalul românesc o să continue să crească”.

Nicolae Stanciu: „Am jucat cu Al-Hilal, mă gândeam că sunt la un meci din Champions League”

Arabia Saudită a devenit un campionat foarte puternic, au venit mulți jucători din Premier League, La Liga. Le-am zis prietenilor după meciul cu Al-Hilal, au jucat toți străinii la ei atunci, Neymar, Mitrovic, Milinkovic-Savic, Koulibaly, Bono, mă gândeam că sunt la un meci din Champions League. Văzând asemenea nume pe teren, am crezut că joc în Europa, nu în Arabia.

Când m-am întors la echipa de club după meciul cu Elveția m-au așteptat toți cu un tort și m-au felicitat pentru performanța reușită cu echipa națională. Chiar m-am bucurat pentru că nu la multe cluburi s-a întâmplat asta, am mai văzut la Denis (n.r. Alibec) sau la alții și m-am bucurat că oamenii au apreciat performanța naționalei noastre”.

Vezi și alte știri:

Au bătut palma: Șumudică l-a convins pe internaționalul român să semneze cu Gaziantep! Salariu lunar de 30.000 de euro
TRANSFER
Au bătut palma: Șumudică l-a convins pe internaționalul român să semneze cu Gaziantep! Salariu lunar de 30.000 de euro
Ronnie O'Sullivan, conferință halucinantă! Gesturi obscene live și potop de injurii: „Mi se rupe p***! Gata!”
MASTERS
Ronnie O'Sullivan, conferință halucinantă! Gesturi obscene live și potop de injurii: „Mi se rupe p***! Gata!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează