FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Noua stea a fotbalului românesc vine din Germania: "Seamănă, ca stil de joc, cu Ionuț Lupescu"

Foto: Mediafax
Foto: Mediafax

Articol de GSP - Publicat marti, 13 octombrie 2015 14:50

Dominik Wieland, component al reprezentativei Under 17 a României și al celor de la FC Ingolstadt, se numără printre juniorii apăruți în ultimul an în circuitul echipelor naționale ca urmare a acțiunilor de selecție organizate în străinătate de Departamentul de Scouting al Federației Române de Fotbal.

Familia sa este de origine șvabă, de lîngă Satu Mare, tatăl plecînd după 1990 din țară: "Tata a ajuns în Germania în 1991. Și el a jucat fotbal, în România, apoi a mai continuat puțin și aici. La început, cînd eram la grădiniță și în primii ani de școală, tata s-a ocupat mult de mine din punct de vedere sportiv.

Mergeam zilnic la fotbal, lucra cu mine și pe partea tehnică, acum trag eu de el să ne ducem la fotbal. Apoi sigur că am intrat în programul de pregătire de la cluburi, la Ulm, Augsburg și Ingolstadt", a spus Wieland pentru site-ul oficial al FRF.

Internaționalul a detaliat și ce presupune programul unui junior de la un club din Bundesliga: "Stau la internat încă din prima zi de cînd sînt la FC Ingolstadt. La 7 dimineața merg la școală, după cursuri iau masa și îmi fac temele, iar după-amiaza, cam de pe la orele 5-6, am antrenamentul.

Facem antrenamente de cinci ori pe săptămână, doar miercuri avem liber. Sâmbătă este mai lejer, avem și o analiză video, iar duminică este etapa de campionat".

Adrian Boingiu, antrenorul naționalei Under 17, îl laudă pe mijlocașul lui Ingolstadt și îl aseamănă cu un fost internațional: "Dominik a ieșit în evidență la selecția pe care Federația a organizat-o la Bitburg, în Germania, și a confirmat ulterior la echipa națională. La jocurile de pregătire de pînă acum a demonstrat că are calitățile necesare pentru a fi unul dintre titulari pe postul de mijlocaș defensiv. Are acea rigurozitate germană și pot spune că seamănă, ca stil de joc, cu Ionuț Lupescu".

25 septembrie 1999e data nașterii lui Dominik Wieland

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
portardelegenda
portardelegenda  •  14 Octombrie 2015, 09:19

In loc sa-i ridicam pe ai nostri la nivelul din occident ii aducem pe aia de acolo la nivelul nostru . Pai daca e asa bun sa joace in bundesliga si dupa aia mai stam de vorba ca doar are toate conditiile sa faca saltul catre o echipa de top nu?

10206088110775210
Enver Hoxha  •  13 Octombrie 2015, 18:36

E noul Max Nicu.

kilimanjaro
kilimanjaro  •  13 Octombrie 2015, 18:00

Cum s avina in Romania sa joace ? Asta insemana ca sau e foarte foarte slab fotbalist, sau s-a lovit de prea multe ori la cap. Pai fotbalul romanesc e sub liga a patra germana si el vrea sa vina aici ?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close