FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRELIMINARII EURO 2012

Olăroiu pleacă în Emirate, Hagi e succesorul lui Răzvan

Articol de - Publicat joi, 19 mai 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 18 mai 2011 22:19

După ce varianta Oli a picat, Mircea Sandu înclină să-l numească selecţioner pe "Rege" în situaţia în care Lucescu ratează calificarea la Euro 2012

Numele lui Gică Hagi (46 de ani) este din ce în ce mai des vehiculat la Federaţie ca posibil înlocuitor al selecţionerului Răzvan Lucescu. Mai sînt 15 zile pînă la meciul cu Bosnia, decisiv pentru soarta calificării "naţionalei" la Euro 2012, dar Mircea Sandu îi pregăteşte "Regelui" revenirea pe banca primei reprezentative după 10 ani. Un alt rezultat decît victoria în partida de pe 3 iunie, din Giuleşti, înseamnă automat demiterea lui Răzvan.

Oli s-ar duela cu Maradona în Emirate
Preşedintele FRF s-a reorientat spre Hagi după ce acţiunile favoritului iniţial Cosmin Olăroiu au început să scadă după ce, în aprilie, Comitetul Executiv n-a fost de acord cu numirea lui şi i-a prelungit creditul lui Răzvan pînă la partida cu Bosnia. Între timp, Olăroiu s-a reorientat spre alte oferte. Temporar la Steaua, iar din vară în Emirate, la Al Ain, pentru un salariu stagional de 1,8 milioane de euro.
Lucru confirmat şi de managerul Stelei, Mihai Stoica, la Fanatik Show: "Oli nu va continua la Steaua deoarece are deja un acord cu o formaţie din zona Golfului". Plecarea lui Olăroiu în Golf s-ar putea anula însă doar în cazul în care Al Ain, aflată în subsolul clasamentului, n-ar evita retrogradarea, lucru puţin probabil însă. Oli ar urma să se lupte cu Maradona pentru supremaţia din Emirate, fostul star argentinian preluînd recent formaţia Al Wasl.

Hagi către Sandu: "Fă-ţi curăţenie şi vin!"
Instalarea lui Hagi la cîrma "naţionalei" nu este însă prea simplă. Presupune scoaterea din scenă a directorului general al FRF, Ionuţ Lupescu. Cel mai bun fotbalist român din istorie i-ar fi pus o condiţie clară în acest sens lui Mircea Sandu: "Fă-ţi curăţenie în Federaţie, fiindcă eu nu vin să dau pe nimeni afară!".

Şeful FRF a şi întreprins demersuri în această privinţă şi i-a limitat deja puterea lui Lupescu. Cu ajutorul Adunării Generale, Naşul l-a trecut pe "Kaiser" în plan secund, mutîndu-l în organigramă sub jurisdicţia secretarului general, Adalbert Kassai. Efectele: Lupescu pare tot mai detaşat de treburile federale, nu-l mai preocupă negocierile pentru viitorul selecţioner şi se ocupă strict doar de organizarea meciului cu Bosnia şi a turneului sud-american.

Popescu intră în ecuaţie
Revenirea lui Hagi la "naţională" este cu bătaie mai lungă. Surse federale susţin că Mircea Sandu (59 de ani) intenţionează să-i predea conducerea Federaţiei lui Gică Popescu, urmînd ca el să rămînă preşedinte onorific şi să se axeze doar pe activităţile din cadrul Comitetului Executiv al UEFA.

Supervizează juniorii
Hagi are în plan să se implice direct la toate loturile. "Regele" pare să-şi fi intrat deja în rol. A monitorizat în Serbia selecţionata de juniori U17 la turneul final Euro 2011, iar ieri a vizionat la Mogoşoaia amicalele susţinute de "naţionala" U19, cu Juventus Bucureşti (6-0) şi cu FC Snagov (0-2), în vederea pregătirii pentru Euro 2011 de la Bucureşti (19 iulie-1 august). Hagi are 8 jucători la cele două loturi.

Iovan - variantă de interimat
Situaţia lui Răzvan Lucescu la "naţională" e clară: învinge Bosnia, continuă pînă la "dubla" cu Luxembrug (2 septembrie/deplasare) şi Franţa (6 septembrie/acasă). În cazul în care nu ia 3 puncte pe 3 iunie, Răzvan renunţă la postul de selecţioner şi nu-i va mai conduce pe "tricolori" la amicalele cu Brazilia (8 iunie, ora 03:50) şi cu Paraguay (11 iunie, 23:00). Interimar pentru turneul sud-american ar urma să fie secundul Ştefan Iovan.


42 e locul pe care se află "naţionala" României în clasamentul FIFA pe luna mai 2011. În cădere o poziţie faţă de luna trecută

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (88)
batranul_si_marea
batranul_si_marea  •  28 Iulie 2011, 16:43

Sunt curios daca Piturca va avea sansa sa demonstreze cu Argentina.

batranul_si_marea
batranul_si_marea  •  28 Iulie 2011, 16:43

Sunt curios daca Piturca va avea sansa sa demonstreze cu Argentina.

batranul_si_marea
batranul_si_marea  •  28 Iulie 2011, 16:43

Sunt curios daca Piturca va avea sansa sa demonstreze cu Argentina.

Vezi toate comentariile (88)
Comentează