FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

Opinie Cătălin Țepelin: “Ce credeți că vor Burleanu și Lupescu? Voturi sau respect?”

Articol de GSP - Publicat sambata, 24 martie 2018 11:22

O colecție de declarații inexistente în campania electorală a lui Răzvan Burleanu și Ionuț Lupescu:

  Răzvan Burleanu 

→ “Am făcut multe greșeli în ultimii ani. Multe! Unele din lipsă de experiență, altele din prea mult entuziasm. Unele din cauza orgoliului, altele, pur și simplu, din nepricepere. Toți greșim, mai mult mai sau mai puțin, indiferent de funcțiile pe care le ocupăm.

Important e să nu fim rău intenționați și să nu persistăm în greșeli. Eu nu voi repeta erorile, pentru că am învățat din ele și simt că sunt mai pregătit acum decât în urmă cu 4 ani”

 → “Nu vă vând iluzia perfecțiunii. Nu sunt președintele ideal, fără pată sau de neînlocuit. Știu că am multe defecte. M-a preocupat poate excesiv propria imagine, dar cui nu-i place să aibă imagine bună? Uneori m-am aliat cu personaje nepotrivite, însă nimeni nu are doar colaboratori impecabili, așa-i?

Alteori am fardat eșecurile ca să le deghizez în succese, pentru că e greu să îți accepți neîmplinirile, mai ales public. Dar un fotbal în reconstrucție are nevoie și de calitățile mele: ambiție, onestitate, incoruptibilitate. Toți vrem ca fotbalul să fie condus de oameni corecți, nu?”

 → “Îl admir pe Ionuț Lupescu pentru carierea lui de fotbalist și îl invidiez colegial pentru experiența acumulată în toți acei ani petrecuți în administrația UEFA. Sunt convins că are și idei bune, de care fotbalul românesc are nevoie. Totuși, sper să îl înving în alegeri, pentru că simt că planul meu este mai bun și mai aproape de realitățile fotbalului nostru”

 

 Ionuț Lupescu

→ “Recunosc: nu sunt deloc mândru de prima mea experiență în FRF, cea din perioada 2005 – 2011. Am făcut atunci toate erorile pe care le putea face un manager. Am amestecat afacerile personale cu cele ale Federației, am favorizat firme proprii sau ale unor amici, am ocrotit și promovat oameni care nu meritau. Au fost acțiuni care atunci mi s-au părut poate inofensive, dar ulterior am înțeles că nu erau acceptabile.

Cinstit este să le cer iertare tuturor celor pe care i-am dezamăgit sau i-am nedreptățit pe-atunci, într-un fel sau altul. Prefer să fiu sincer cu voi acum decât să joc cartea candidatului desăvârșit. Iar viitorul vă va demonstra tuturor cât de mult s-a schimbat viziunea mea asupra managementului în cei 6 ani la UEFA”

 → “Este imposibil ca un om să petreacă 4 ani într-o funcție și să fi luat doar decizii proaste. La fel cum nici eu n-am făcut doar erori în primul mandat la FRF, știu și că Răzvan Burleanu și echipa lui au fost mânați de bune intenții și că au făcut destule lucruri bune în acest mandat.

Nu le-au ieșit toate planurile, dar eu le voi mulțumi pentru intenții. Cred însă că e nevoie de o altă energie și de o viziune nouă, pentru a schimba tot ce nu merge cum trebuie, dar și pentru a continua inițiativele bune din ultimii ani”

 

Astea sunt câteva frânturi de discurs pe care nu le veți auzi nici de la Burleanu, nici de la Lupescu. Ar fi prea mult bun simț și prea puțin PR deșănțat, prea multă sinceritate și prea puțină obrăznicie. Ei nu vor respectul celor care privesc fotbalul, ci doar voturile celor ce-l manevrează.

 Voturiile aduc funcția, funcția înseamnă putere, puterea dă acces la bugete și la combinații. De-asta se înjură cu neologisme și se scuipă în comunicate, iar singurul lor slogan electoral este “ba pe-a mă-tii!”. Pentru că sunt disperați după putere. Nimic altceva nu contează! Ce-atâta respect?!

Pe cine ați alege președinte FRF dacă ați avea drept de vot?

Răzvan Burleanu
Ionuț Lupescu
Marcel Pușcaș
Altul

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (25)
807668656045465
Teo Trantu  •  01 Aprilie 2018, 12:52

Cititorule,chiar nu intelegi nimic din ceea ce citesti?? Aceste declaratii sunt doar fragmente inchipuite, ireale -ceva care ar trebui sa declare cei doi,dar nu vor face niciodata asemenea declaratii!!

maxp
maxp  •  27 Martie 2018, 00:41

"Am amestecat afacerile personale cu cele ale Federației, am favorizat firme proprii sau ale unor amici, am ocrotit și promovat oameni care nu meritau. " In momentul in care zici asa ceva, parerea mea, iti retragi imediat candidatura. Mi se par efectiv acte de coruptie. Altfel, declaratiile prezentate aici sunt chiar fair-play. Oare vrea sa il dea in gat pe Sandu? :)

gigelfacelegea
gigelfacelegea  •  26 Martie 2018, 23:06

sincer lupescu ar merita, dar cand vezi cat de grav il promoveaza televiziunile atacandul pe burleanu in loc sa ii impinga ideile lui lupescu, parca nu prea mai merita. pacat. era mult mai interesant sa vedem ce idei au si cum vad ei fotbalul in loc de atacuri personale.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează