FOTBAL  »  NATIONALA  »  EDITORIAL

Opinie de Dan Udrea: "Naţionala de la Daum se împute!"

Foto: Raed Krishan / Gazeta Sporturilor
Foto: Raed Krishan / Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat marti, 29 august 2017 13:22

Dacă prima reprezentativă ar fi un peşte, atunci în momentul de faţă ar fi unul expirat, iar alterarea s-a produs, cum spune şi zicala, chiar de la cap, adică de la selecţioner.

În timp ce naţionala noastră a ajuns atât de râu încât se pregăteşte de derby-ul grupei preliminare cu Armenia, pentru locul 4!, doi antrenori români sunt în mare formă într-un campionat respectabil din Europa. Un campionat care şi-a permis să cumpere jucători din Liga 1, în ultimii ani, în valoare de vreo 17-18 de milioane de euro!

E vorba despre Ladislau Boloni şi Mircea Rednic, care se află pe locurile 4 şi 5 cu două echipe obscure. Boloni e antrenor la Antwerp, un fel de Juventus Colentina de azi a Belgiei, în timp ce Rednic stă pe banca lui Mouscron, cam Chiajna campionatului belgian. Sub ei stau cluburi importante precum campioana Anderlecht, dar şi Standard Liege, Gent şi Genk, ultima fiind sfertfinalistă de Europa League în primăvară.

Cei din FRF ar trebui să se trezească un pic şi să realizeze că există viaţă şi după Daum. Şi eu am susţinut în vara trecută varianta unui antrenor străin, dar asta nu înseamnă că neamțul ar trebui cauţionat sub orice formă. Vorba unui proverb: "numai bou-i consecvent".

Asumarea eşecului n-ar însemna decât o formă de bun-simţ din partea federalilor. După care, alegerea unui nou selecţioner ar trebui să ţină seama şi de competenţe în meseria asta, nu doar de preferinţele unuia sau altuia din FRF.

Ştiu că circulă în Casa Fotbalului varianta că Rednic nu e viabil din cauza faptului că ar fi "antrenor-impresar". Poate că cei din jurul lui Burleanu ar trebui să fie mai vigilenţi dacă s-a întâmplat ceva pe filiera belgiană de când Daum a venit selecţioner şi dacă există semne de întrebare pe axa Daum-Verkempinck-Rotariu-FC Bruges. Nu cumva de-asta se simte azi Daum obligat să-l pună pe Rotariu pe lista adiţională chiar dacă n-a mai jucat din luna mai?!?! Prietenii lui Christoph sigur ştiu. ;)

Rednic şi Boloni probabil că sunt incomozi, probabil că n-ar veni să-i facă ode lui Burleanu aşa cum procedează Daum, însă dacă ţin capul sus cu Antwerp şi Mouscron, adică nimeni în drum în Belgia, e de aşteptat să reuşească cu România măcar un pic mai mult faţă de acest neamţ. Care ne-a preluat din postura de participanţi la Euro 2016 şi într-un singur an ne-a aruncat în coşul de gunoi al continentului.

Bine măcar că avem bani suficient de mulţi cât să şi plătim bine pentru asta! Şi să şi acceptăm să ne mai şi dea, cu un aer de superioritate, lecţii de patriotism şi moralitate unul din cauza căruia, acum vreo 17 ani, Turcia cerea introducerea testelor anti-drog şi pentru antrenori! 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (29)
1814817768742407
Tatar Alexandru Ioan  •  29 August 2017, 20:12

asta abia acum,dar tu si ceilalti pupincuristi de cioban,sunteti demult ***!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

petre47
petre47  •  29 August 2017, 16:28

Daca, pe langa bani i-am da si fotbalisti, totul ar fi altfel. Cu ce jucatori vreti clificare, oameni buni? Faceti, fiecare, o propunere de echipa si vedeti daca aceea poate obtine calificarea. N-o sa reusiti, nici azi si nici in viitorii 10 ani. Fotbalul romanesc nu mai e!

flaviu79
flaviu79  •  29 August 2017, 16:11

Nu am căderea de a judeca alegerile tactice ale selecționerului, dar, în acest moment, nu cred ca suntem pregătiți să avem un antrenor roman. Cam toti care funcționează în acest moment sunt sau au fost cel putin spectatori la meciurile celebrelor cooperative. Cred ca solutia este ca in continuare sa apelam la un strain, unul care sa nu fi fost in solda cine stie carui bisnitar al fotbalului romanesc.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează