FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - GRECIA 1-1 (ÎN TUR 1-3)

Oul fierbinte trece la Popescu! » Mircea Sandu nu ia nici o decizie în cazul selecţionerului, îi lasă succesorului misiunea de a rezolva problema

Articol de - Publicat joi, 21 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 20 noiembrie 2013 21:20

Piţurcă mai are contract cu FRF pînă în noiembrie 2015, cu obiectiv calificarea la Euro 2016 @ Antrenorul nu renunţă la banca tehnică după ratarea barajului cu grecii @ Dacă va cîştiga alegerile la federaţie, ”Baciul” îi va propune lui Piţurcă rezilierea înţelegerii, despăgubiri de 500.000 de euro @ Hagi şi Petrescu sînt primele opţiuni


România a mai ratat o calificare, trebuie s-o luăm de la capăt pentru Euro 2016, dar întrebarea numărul unu după barajul cu Grecia e pe buzele tuturor: va mai continua Piţurcă pe banca "tricolorilor"? Selecţionerul mai are contract cu FRF pînă în noiembrie 2015, cu opţiune de prelungire pentru turneul final în caz de calificare, iar în planurile sale nu intră demisia.

Confirmare către colaboratori
A spus-o ferm în conferinţa de presă organizată după returul cu elenii, a confirmat-o şi colaboratorilor săi din staff-ul "tricolorilor". Preşedintele Mircea Sandu nu are de gînd să-i propună rezilierea contractului, ceea ce ar presupune plata unor despăgubiri de 500.000 de euro.

Naşu' preferă să-i lase moştenire viitorului şef al federaţiei problema selecţionerului. Iar cum cel mai probabil cîştigător al alegerilor de anul următor e Gică Popescu, "Baciul" va primi în braţe direct oul fierbinte!

Hagi a refuzat tot pentru "naţională"
Convieţuirea Popescu - Piţurcă e aproape imposibilă, iar fostul căpitan al Barcelonei are la dispoziţie două variante la îndemînă: Hagi şi Petrescu.

"Regele" visează deja la întoarcerea pe banca "tricolorilor", e un critic acid al lui Piţurcă în afara spaţiului public, iar ofertele externe refuzate în ultima jumătate de an se leagă în primul rînd de speranţa de a reveni în fruntea "naţionalei", după experienţa eşuată în urmă cu 12 ani, cînd a ratat calificarea la CM 2002.

Mesaj către Petrescu: "Nu te grăbi cu Crystal Palace!"
În plus, Popescu a recunoscut că l-a sfătuit pe Petrescu să amîne orice răspuns pentru Crystal Palace, în Premier League, un nou element care indică una dintre pistele plănuite de fostul stoper pentru reprezentativă. Ar exista însă un impediment major: Petrescu mai are contract cu Dinamo Moscova pînă în vara lui 2015, mai devreme ar putea pleca doar cu plata unei clauze de 2,5 milioane de euro!

Lucrurile vor intra spre limpezire doar după alegerile FRF, a căror dată nu e încă fixată. Posibil la sfîrşitul lui ianuarie sau începutul lui februarie. Momentul va fi stabilit probabil cu ocazia următoarei şedinţe a Comitetului Executiv, pînă la sfîrşitul acestei luni.


450.000 de euro e salariul anual pe care-l are Piţurcă în fruntea echipei naţionale

90 de partide a strîns Piţurcă pe banca reprezentativei: conduce în topul selecţionerilor all-time la acest capitol, urmat de Iordănescu (83) şi M. Lucescu (58)

5 martie 2014 e data următorului meci al echipei naţionale: e "amicalul" de gală stabilit cu Argentina, la Bucureşti


Sandu a plecat în minutul 40!
Preşedintele FRF n-a aşteptat în tribună nici măcar finalul primei reprize de marţi seara. În minutul 40, Mircea Sandu a părăsit stadionul, necăjit de scorul indicat de tabelă, 0-1, şi de evoluţia "tricolorilor". Nu s-a mai întors pînă la finalul întîlnirii, nici măcar pentru a discuta cu echipa, după finalul partidei. E un episod care se repetă fix după acelaşi scenariu petrecut după la sfîrşitul barajului anterior ratat de România, contra Sloveniei, în noiembrie 2002!

Felicitări de la Karagounis în vestiar
"Tricolorii" au avut parte de o surpriză la finalul returului cu grecii. Veteranul Greciei, Karagounis, a venit în cabina românilor spre a-i consola după eşecul din baraj. "A fost un gest de respect din partea lui", au comentat cîţiva dintre jucătorii "naţionalei"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (74)
duralex
duralex  •  22 Noiembrie 2013, 02:47

La caracterul lui de burbagiu penal va mira ca nu isi da demisia? Poate avem norocul si il loveste unul cu trotineta asa poate scapam de ciuma si ridicolul echipei nationale

cimpanzeul_visiniu
cimpanzeul_visiniu  •  21 Noiembrie 2013, 23:55

Respect? Pentru cine??

johncapitanu
johncapitanu  •  21 Noiembrie 2013, 20:56

cat e pizdurca si sanduca la butoane, romani sa nu mai calcam pe stadion la nationala lor ca pe ei ai intereseaza numai scaunul lor noi suntem ptr ei nimeni, cum e posibil sa vina 50000 de suflete si sa te sustina si tu sa nu joci nmc sa nai un sut pe poarta de la varfurile oarbe a noastre, pacat ca ne-a dus olanda la baraj si ne-a lasat singuri pai daca nici cu grecia nu poti ce sa mai zici , cat e Pizdurca la nationala SUPORTERI SA NU MAI CALCAM PE STADION sa se duca numai Sanduca si mortii lor de mafioti ca si-au batut joc de o TARA...PITI SI SANDULE LASATI-NEEE...

Vezi toate comentariile (74)
Comentează