FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ITALIA, MÎINE, 21:30, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Pantilimon şi Tătăruşanu formează cel mai înalt cuplu de portari din istoria "naţionalei" » 2 x Gulliver

Articol de GSP - Publicat marti, 16 noiembrie 2010 00:00

Goal-keeper-ii convocaţi de Răzvan Lucescu pentru amicalul cu Italia au fost rivali încă de la reprezentativele de juniori. Au ratat la mustaţă calificarea la Euro 2009 cu "tineretul".

Spaţiul aerian de deasupra careului României e asigurat! Pentru amicalul de miercuri de la Klagenfurt, Lucescu jr. are la dispoziţie nu doar cei mai constanţi goalkeeperi pe care îi putea convoca, ci şi pe cei cu cea mare statură!

Peste Lung/Moraru şi Răducanu/Adamache
Pantilimon e "vîrful" din ţară, măsurînd nu mai puţin de 2,03 metri. Un gigant pe lîngă micuţul Gigel Bucur, 1,71 metri, convocat şi el la lot. Tătăruşanu e ceva mai scund, 1,98 metri înălţime, dar împreună cu colegul său de la Poli Timişoara formează cel mai înalt cuplu din istorie dintre buturile "naţionalei". Înaintea celebrelor perechi Lung-Moraru şi Răducanu-Adamache.

Concurenţă la juniori şi la tineret
Cei doi s-au bătut pentru un post de titular atît la "naţionalele" de juniori, cît şi la reprezentativa Under 21, sub comanda lui Emil Săndoi. Generaţia din care mai făceau parte şi alţi actuali "tricolori", Tănase, Stancu, Ropotan, Deac, a ratat calificarea la Euro 2009 în ultimul joc. A pierdut acasă cu Ţara Galilor, scor 3-0, cu actualul goalkeeper al Stelei între buturi.

"Concurenţa dintre cei doi nu poate fi decît benefică pentru echipă", spune Silviu Lung. E completat de fostul rival, Dumitru Moraru: "E bine să ai doi portari înalţi şi valoroşi în lot. Cînd se vor coace, pe la 27-28 de ani, vom avea un superportar!".

"Ei sînt ceea ce sînt datorită experienţei acumulate la selecţionata de tineret. Nu mai e criză de portari! Concurenţa dintre cei doi va domina fotbalul românesc"
Florin Prunea

"Ei sînt cei mai valoroşi portari români, sper ca timpul să confirme acest lucru. Au o statură care-i avantajează în fazele importante"
Ion Voinescu

O repriză fiecare
Răzvan Lucescu intenţionează ca miercuri să le dea ambilor goalkeeperi posibilitatea să se afirme. Atît Pantilimon, cît şi Tătăruşanu, care încă n-a debutat, vor primi şansa de a evolua cîte o repriză în faţa Italiei. Selecţionerul speră ca din concurenţa dintre cei doi să descopere înlocuitorul potrivit pentru Bogdan Lobonţ, doar rezervă la AS Roma.

2,44 metri este înălţimea porţii de fotbal. Lungimea este de 7,32 metri

"La ora actuală, cei doi sînt cei mai înalţi, dar şi cei mai buni. Îşi merită prezenţa la naţională. Doar că aici e diferenţă mare faţă de ce întîlnesc la club"
Dumitru Moraru

"Pantilimon şi Tătăruşanu sînt mai apropiaţi valoric decît Lobonţ şi Coman. Lobby era mult peste Coman!"
Dumitru Moraru

"La jocul aerian şi la jocul pe linia porţii sînt imbatabili. Aş începe jocul cu Panti, că a jucat la Paris, dar Tătăruşanu e mai în formă"
Dumitru Moraru

"E important că Răzvan le dă credit chiar dacă sînt tineri. Credeţi că lui Buffon i-a fost uşor la început?"
Silviu Lung

"La ce înălţime au ăştia doi, închid foarte bine unghiurile. E gol doar dacă dă atacantul mult prea bine. Mi se pare mai în formă Tătăruşanu"
Rică Răducanu

Cum îi caracterizează Florin Tene, omul care i-a antrenat doi ani la tineret

ALONJĂ
Pantilimon: 10 - "E perfect pentru orice echipă"
Tătăruşanu: 10 - "N-are probleme la acest capitol"

JOC DE PICIOR
Pantilimon: 8 - "Are degajări razante precise"
Tătăruşanu: 9 - "Dă bine şi cu stîngul"

DEGAJARE CU MÎNA
Pantilimon: 9 - "Aruncă foarte bine"
Tătăruşanu: 9 - "Are forţă mai mare"

REFLEXE
Pantilimon: 8 - "Vulnerabil la mingile pe jos"
Tătăruşanu: 9 - "E mai mobil, are viteză de reacţie"

PENALTY-URI
Pantilimon: 8 - "Te incomodează cu statura"
Tătăruşanu: 9 - "Îl duce mintea, nu e întîmplător cînd ghiceşte colţul"

FAZE FIXE
Pantilimon: 8 - "Are plasament bun"
Tătăruşanu: 8 - "Intuieşte bine traiectoria balonului"

PSIHIC
Pantilimon: 8 - "Costel cade uşor dacă greşeşte"
Tătăruşanu: 9 - "Trece repede peste erori, e o mare calitate"

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (16)
kiddo85
kiddo85  •  16 Noiembrie 2010, 11:26
Postat de ssx2 pe 16 Noiembrie 2010, 02:13

ba da clampai astia fur becuri cat de inalti sint :D

cand ziceam de analfabetism ma refeream la bijuteria asta de fraza ... ba da clampai astia fur becuri cat de inalti sint :D

pedrogar
pedrogar  •  16 Noiembrie 2010, 11:26

Eu cred ca Lobont nu ar mai trebui chemat de acum incolo pentru ca nu mai e ce a fost si sa dam credit acestor tineri de viitor.

pedrogar
pedrogar  •  16 Noiembrie 2010, 11:24

Foarte buni amandoi si au si statura de portar.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează