FOTBAL  »  NATIONALA  »  TURNEU DE PREGĂTIRE

Piţi "coace" echipa pentru preliminarii » Cum arată "11"-le tip care va da piept cu Elveţia şi Austria

Articol de GSP - Publicat duminica, 27 mai 2012 00:00 / Actualizat duminica, 27 mai 2012 20:35

Echipa naţională va juca două meciuri de pregătire în compania Elveţiei şi Austriei. Victor Piţurcă pregăteşte campania de calificare pentru turneul final din Brazilia 2014 şi trebuie să formeze deja o formulă de bază

Selecţionerul nu l-a convocat şi pe Adrian Mutu pentru aceste teste, dar a spus că "Briliantul" va fi prezent pentru partidele importante ale naţionalei.

Bogdan Lobonţ a revenit printre tricolori şi măreşte concurenţa în poartă. Cel mai solid compartiment al echipei lui Piţurcă pare a fi apărarea. Linia formată de Papp, Chiricheş, Goian şi Raţ e deja cristalizată.

Problemele apar de la mijloc în sus. Torje a demonstrat în ultimele partide ale naţionalei că e greu de înlocuit, dar pe restul posturilor Piţurcă n-are multe variante. Costin Lazăr, Bourceanu şi Florescu se bat pentru cele două locuri în centrul liniei de mijloc,  în timp ce Alexe poate fi o soluţie pe postul de atacant stînga.

În lipsa lui Marius Niculae şi Bogdan Stancu, Daniel Niculae pare principala soluţie pe postul de vîrf.

Ce echipă ar putea folosi Piţurcă: Lobonţ - Papp, Chiricheş, Goian, Raţ - C. Lazăr, Bourceanu - Torje, Tănase, Alexe - D. Niculae

Naţionala va întîlni Elveţia, pe 30 mai, şi Austria, pe 5 iunie.

România e în grupa D de calificare pentru Campionatul Mondial din Brazilia 2014. Adversare vor fi Olanda, Turcia, Ungaria, Estonia şi Andorra. Primul meci al tricolorilor se va disputa pe 7 septembrie, contra Estoniei, în deplasare.

Vezi aici lotul convocat de Piţurcă

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (61)
alexprime
alexprime  •  28 Mai 2012, 11:53

PANTILIMON se antreneaza cu jucatori extraordinari , dar oricum mult mai bun decat tatarusanu sau lung jr ST RADU singurul roman care joaca la cel mai inalt nivel din europa, a fost si capitan in europa league SAPUNARU 10 trofee castigate cu Porto ca protagonist, experienta uriasa ROPOTAN mai tanar ca altii(86), experienta pt ca a jucat la Dinamo moscova 2 ani s are multe meciuri in picioare si mai ales in europa MARICA talent f mare dar are nevoie de echipa care sa-l ajute, golgheter in fiecare campanie dupa mutu + experienta mare + net superior fata de cei 2 niculae(care marcheaza numai din 11 m), are 26 de ani cu 54 meciuri la nationala MUTU fara el nu se poate ESTE DOAR OPINIA MEA

spivak
spivak  •  28 Mai 2012, 11:13

Piţi ”coace” un pârţ.

nicco
nicco  •  28 Mai 2012, 06:36

O sa le para rau ca au jucat cu Elvetia! Cine i-a obligat, Azerbaidjanul nu era disponibil?

Vezi toate comentariile (61)
Comentează