FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - TURCIA 0-2

Piţurcă a pus tunul pe jucători şi admite că Mondialul devine o ţintă dificil de atins: ”Mai avem şanse minime”

Articol de - Publicat miercuri, 11 septembrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 11 septembrie 2013 10:13

Piţurcă i-a nominalizat pe Chiricheş, Pintilii, Hoban şi Adi Popa la categoria jucătorilor care au dezamăgit în faţa Turciei. Şi recunoaşte că ar fi trebuit să facă mai multe schimbări în echipă după victoria cu Ungaria.

Antrenorul crede că echipa a avut şi momente pozitive în joc, dar i-a pus la zid pe jucători pentru greşelile individuale.

"S-a greşit mult, e clar! Chiricheş a greşit la primul gol, al lui Burak. Pintilii a jucat mai prost decît o face de obicei, din cauza oboselii. La fel şi Hoban: a dat multe pase la adversar. Aşteptam foarte multe de la Adi Popa, dar se pare că l-a depăşit miza jocului. Nu înţeleg de ce, el este obişnuit cu astfel de meciuri. Nu înţeleg de ce Maxim a ales nişte pase complicate, cu călcîiul. Eram conduşi şi nu era timpul pentru aşa ceva".

"Mulţi jucători nu au fost pregătiţi fizic"
Piţurcă susţine că i-a motivat intens pe jucători, iar aceştia s-au dăruit la rîndul lor pe teren, dar selecţionerul este de părere că echipa sa nu a fost pregătită fizic pentru un meci împotriva Turciei.

"Am greşit că am băgat în teren jucători care au evoluat şi în meciul cu Ungaria şi acum au dat semne de oboseală. Am stat pînă în ultimul moment să mă gîndesc dacă să îl folosesc pe Marica. Am prevăzut că nu va putea evolua la intensitate maximă tot meciul şi aşa a fost. L-am schimbat la pauză. Iar s-a întîmplat să nu putem duce două meciuri, chiar dacă au fost la patru zile distanţă, la aceeaşi intensitate. Mulţi jucători nu au fost pregătiţi fizic", a completat Piţi.

"Olanda va juca la victorie"
Nu în ultimul rînd, selecţionerul a pus eşecul şi pe seama ghinionului, însă crede că atît timp cît mai există şanse, trebuie să creadă în ele.

"Ştiam că ne aşteaptă un meci greu şi aşa a fost. Păcat că am avut şi ghinion. Am primit un gol de o asemenea manieră în prima repriză şi e greu să întorci scorul cu Turcia. Am avut două bare plus ocazia imensă a lui Goian, din ultimele minute. După ce s-au întîmplat toate astea, recunosc că şansele noastre sînt minime. În cîteva zile am ajuns din favoriţi echipa cu şansa a treia. Asta e, sîntem la mîna altor formaţii. Dar nu trebuie să uităm că atît Turcia, cît şi Ungaria vor avea meci împotriva Olandei, echipă care joacă mereu la victorie. Nu le va fi uşor, dar şi noi trebuie să ne cîştigăm meciurile", a încheiat tehnicianul.

"Mi se pare incredibil că Ungaria a bătut de o manieră categorică Estonia. Mi se pare cel puţin ciudat. Acestea sînt ciudăţeniile fotbalului" (Victor Piţurcă, selecţioner)

"S-a simţit lipsa lui Bourceanu, dar echipa nu trebuie să stea într-un singur jucător. Din păcate, nu am avut jucători de valoare pe bancă. Trebuia să schimb ceva, dar nu aveam pe cine să bag pe teren" (Victor Piţurcă, selecţioner)

"E bine că Raţ a luat cartonaş galben. Astfel, ar putea evolua la baraj, în cazul în care ne calificăm" (Victor Piţurcă, selecţioner)

Citește și:

Incident major la Hamburg! A încercat să atace fanii cu un topor și a fost UCIS de Poliție înainte de Polonia - Olanda
Euro 2024
Incident major la Hamburg! A încercat să atace fanii cu un topor și a fost UCIS de Poliție înainte de Polonia - Olanda
Alt „divorț” neașteptat la Dinamo! Pleacă la dorința lui Kopic
Superliga
Alt „divorț” neașteptat la Dinamo! Pleacă la dorința lui Kopic
Imaginile pe care televiziunile și UEFA le-au vrut interzise! Ce s-a întâmplat pe teren, în prelungirile de la Italia - Albania
Euro 2024
Imaginile pe care televiziunile și UEFA le-au vrut interzise! Ce s-a întâmplat pe teren, în prelungirile de la Italia - Albania

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”

Veste cutremurătoare în a doua zi de Euro: s-a stins la numai 26 de ani, după ce jucase admirabil în Belgia - Muntenegru!


Comentarii (75)
addriann
addriann  •  12 Septembrie 2013, 17:15

Chiar nu i-a explicat nimeni lui Piturca- sa invinga Andorra cu 6-7 goluri diferenta, iar turcii vor fi demoralizati total inaintea ultimelor meciuri din preliminarii. Daca va folosi o formula ultraofensiva, consider ca se pot marca 10 goluri in ultimele noastre 2 partide...

gica_oboreanu
gica_oboreanu  •  12 Septembrie 2013, 12:18
Postat de ndm78 pe 12 Septembrie 2013, 07:27

E adevarat ca au fost multe greseli,dar meciul a fost tratat gresit din toate punctele de vedere.Chiriches si Maxim s-au comportat de parca jucam un amical cu vreo echipa din liga a saptea. Dupa ce pierdeau, parca ii intrebau pe turci :"Ba, cum indrazniti? Stiti cine suntem noi?".Are dreptate si Piturca, dar ar trebui sa fie barbat si sa recunosca, el e cel mai mare vinovat. In afara de faptul ca a "uitat" de unii jucatori (Rusescu imi vine acum in minte), a pastrat acelasi sistem de joc pana in minutul 78. Tactica asta a mers la Rovine, la Razboieni, la Podul Inalt, a tinut chiar si in '94, dar acum nu."Piti, lasa-ne" e degeaba, aproape ca ne-a lasat...acasa,

daca ratarile alea n'ar fi fost ratari, daca macar o bara se facea gol, daca stancu nu era surprins in careul mic de centrari, poate ca ziceati altfel azi. oricum, anticipam ca dupa meci toti vor incepe peroratiile cu ...trebuia sa... pe oricine baga pitzu barbut pe teren, din ce are la indemana, chiar si cu bourceanu, turcii tot erau superiori. chiar ca tehnica individuala au foe peste noi cu un cap. comparati numai precizia paselor lor cu cea a alor nostrii. la controlul mingii, stopuri, dribbling, au fost mai buni. asta este. la ei fotbalul e jucat de profesionisti, nu de pseudoprofesionistii nostri. pacat ca mutu, grozav, budescu, si rusescu au fost lasati pe dinafara.

gica_oboreanu
gica_oboreanu  •  12 Septembrie 2013, 12:10

cei mai slabi au fost torrje si tanasa. hoban n'a fost mai slab ca in alte dati, are nesansa sa fi jucat pe locul lui bourceanu si este judedeacat in comparatie cu acesta nu cu sine insusi, cum joaca de obicei. dar, ceilalti au jucat foarte slab, comparatie cu alte evolutii. cred ca tatarusanu, matel si poate ratz, au jucat peste nivelul alorolalti. apropos de ratz, ar trebui ca in Anglia sa'i pun pe triou un z dupa rat. rat suna urat...

Vezi toate comentariile (75)
Comentează