FOTBAL  »  NATIONALA  »  ECHIPA NAŢIONALĂ

Piţurcă face radiografia naţionalei şi asigură că Marica nu se retrage: ”Nici măcar n-a fost vorba de aşa ceva!"

Victor Piţurcă a anunţat, ieri, în exclusivitate la Radio GSP, că a renunţat la Mutu pentru meciurile cu Ungaria, 6 septembrie, şi Turcia, 10 septembrie, din preliminariile CM 2014
Victor Piţurcă a anunţat, ieri, în exclusivitate la Radio GSP, că a renunţat la Mutu pentru meciurile cu Ungaria, 6 septembrie, şi Turcia, 10 septembrie, din preliminariile CM 2014

Articol de - Publicat vineri, 23 august 2013 00:00 / Actualizat joi, 22 august 2013 20:14

1-1 cu Slovacia
"Am analizat ulterior meciul şi nu sînt mulţumit de prestaţia noastră. Mă îngrijorează faptul că nu au arătat interes maxim pentru echipa naţională"

Victor Piţurcă a fost ieri în studioul Radio GSP, unde a vorbit despre principalele subiecte legate de echipa naţională.

RADIOGRAFIA LUI PIŢURCĂ:

Fundaşul stîng
"Nu mai schimbăm nimic, nu pot apărea nume noi peste noapte. Ne vom baza pe Raţ, care am înţeles că urmează să joace la West Ham, şi pe Latovlevici. Am încredere în stelist, ştiu ce greşeli face, dacă s-ar fi debarasat de ele era de mult numărul 1 pe postul lui la naţională"

Partida cu Ungaria
"În tur a greşit şi arbitrul, la Budapesta, plus că am încasat gol foarte repede şi a contat enorm. Vă repet, Ungaria nu e o echipă slabă! A tratat amicalul cu Cehia, 1-1, ca pe un meci extrem de important"

Ştefan Radu şi Săpunaru
"Explicaţia mea pentru retragerea lui Fane Radu e simplă: automulţumire. Îi merge bine la Lazio, e apreciat de fani, cîştigă bani mulţi. Nu mai are chef de naţională. În cazul lui Săpunaru, aştept să trimită o hîrtie la FRF prin care să renunţe la ideea că nu mai vine cît sînt eu selecţioner"

Amînarea etapei de campionat
"Cluburile au reacţionat pozitiv şi mă bucur. Mulţi jucători ar fi jucat în cupele europene, apoi, în week-end, în Liga 1. Aş fi avut nevoie să sacrific două zile, după reunire, exclusiv pentru odihnă şi refacere. În plus, exista riscul accidentărilor, or noi n-avem multe soluţii ca să ne permitem riscuri"

" Marica nu se retrage"
Punctul cel mai fierbinte pentru Piţi rămîne situaţia lui Marica, jucător încă fără echipă. "E la Mogoşoaia şi se antrenează, mă bucur însă că mîine, din ce am înţeles, se va definitiva transferul lui la o echipă".

Piţi a comentat şi episodul de după 1-1 cu Slovacia, cînd fostul jucător al lui Schalke ar fi dat de înţeles că se gîndeşte la retragerea de la "naţională": "Am vorbit cu el şi era şocat de ce s-a înţeles. Nici măcar n-a fost vorba de aşa ceva!".

"De un an de zile voiam să-l chem pe Nica la naţională, dar la Dinamo nu juca!" (Victor Piţurcă, selecţioner România)

"Poate aş fi mulţumit şi cu 4 puncte din meciurile cu Ungaria şi Turcia, depinde de jocul rezultatelor. E greu să folosim aceiaşi titulari în ambele partide. Ungurii sînt periculoşi, Dzsudzsak are o viteză incredibilă, dacă-l pierzi o secundă te taxează!" (Victor Piţurcă, selecţioner România)

Lista stranierilor convocaţi de principiu pentru meciurile cu Ungaria şi Turcia: Lobonţ, Pantilimon, Papp, Tamaş, Nica, Goian, Raţ, C. Lazăr, Nistor, Torje, Nicoliţă, Maxim, Alexe, Keşeru, Rusescu, Stancu. Lista va fi definitivată pe 30 august.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (1)
argesanul
argesanul  •  23 August 2013, 21:55

prin neconvocarea lui ady mutu , piturca asta chiar isi bate joc de noi toti romani ...avem si noi un jucator cu mare experienta si ne batem joc de el ca asa vrea piturca ...e strigator la cer , piturca convoaca jucatori in inters personal pentru comisioane ..nu merita sa fie selectioner nici 5 min ...trebuie sa ne trezim sa il gonim odata pentru todeauna de la cirma echipei nationale ...jos cu piturca !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează