FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - BELGIA 2-1

Plus Gardoş şi Lato, minus Găman şi Chipciu » Cum s-au descurcat surprizele lui Piţurcă în partida cu Belgia

Gardoş (stînga) a greşit la golul lui Benteke, însă a jucat mai bine decît Găman (plan secund)
Gardoş (stînga) a greşit la golul lui Benteke, însă a jucat mai bine decît Găman (plan secund)

Articol de - Publicat vineri, 16 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 15 noiembrie 2012 20:05

Cifrele InStat arată adevărata faţă a "naţionalei" în jocul de miercuri seară: îl recomandă pe Gardoş în ciuda gafei de la golul belgienilor, îi pun cenuşă în cap lui Găman şi demonstrează că postul lui Chiricheş nu este cel de fundaş lateral.

Victor Piţurcă a surprins pe toată lumea nu doar cînd a făcut selecţia pentru meciul cu Belgia, ci şi în alegerea formulei de start. Astfel, pe lîngă obişnuiţii din primul 11, precum Tătăruşanu sau Marica, în garnitura introdusă din minutul 1 şi-au făcut loc nume noi, precum Nistor şi Gardoş. În plus, au apărut şi jucători mai puţin utilizaţi - Maxim, Găman şi Chipciu - ori folosiţi pe alte posturi, precum Chiricheş.

CHIRICHEŞ. A fost folosit pe un post nefiresc: fundaş dreapta. "E un post solicitant, a obosit", l-a apărat Piţurcă după meci. Reuşitele sale au fost mult sub cele ale omologului din echipa adversă, Gillet. Stelistul a reuşit doar 15 pase, faţă de cele 83 ale belgianului, care a jucat doar jumătate de oră în plus!

LATOVLEVICI. A reuşit 5 driblinguri, cele mai multe din toată echipa României. Mult mai folositor în atac: a avut 40 de acţiuni ofensive, faţă de doar 9 în defensivă!

GĂMAN. A fost, cu siguranţă, cel mai slab jucător din apărarea României. Are cifre dezastruoase: doar trei dueluri cîştigate, adică un procent de 38%, numai 10 pase reuşite şi 0 deposedări! În plus, are o mare parte din vină şi la golul lui Benteke.

GARDOŞ. Unul dintre puţinii "tricolori" care au jucat toate cele 90 de minute cu Belgia. Are cele mai multe pase încercate, dar şi reuşite din toată echipa României (55, respectiv 42), a cîştigat 10 din cele 11 dueluri, a avut 44 de acţiuni reuşite în atac şi 38 de acţiuni izbutite în apărare!

D. NISTOR. Debutantul a fost lăudat de colegi şi antrenori. Printre plusuri: pasa decisivă la primul gol al României, procentul de 86% pase reuşite şi numărul mare de acţiuni ofensive izbutite, 21. La minusuri, 0 driblinguri şi doar 20% dueluri cîştigate!

MAXIM. Marcatorul golului României printr-o execuţie de mare efect, mijlocaşul nu a reuşit, în rest, mare lucru: a pierdut 80% dintre dueluri, a dat doar 11 pase corecte, nici una lungă!

CHIPCIU. Evoluţie modestă. Stelistul nu a arătat mare lucru: a reuşit doar 60% din acţiuni, a izbutit 68% din pase (doar 13!), nu a tras nici măcar un şut la poartă şi nu i-a ieşit nici măcar o pasă filtrantă!

94% este procentul de pase reuşite de Gabi Torje, cel mai precis pasator de pe teren

0 driblinguri a izbutit Ciprian Marica

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (44)
nicu2110
nicu2110  •  16 Noiembrie 2012, 19:43

PLUS A FOST TACTICA DIN REPRIZA a-II- a, A LUI PITURCA(CAND A SCHIMBAT LINIILE) CEL MAI MARE MINUS A FOST TOT IN REPRIZA A -II-A ........TANASE...TANASE.....TANASE....... VENDEL ODATA CIOBANE CA ASA SCAPAM SI NOI DE EL LA NATIONALA ......MARE PETARDA, MARE TEAPA SI-A LUAT CIOBANASU CU ASTA,IAR PITI ARE REMUSCARI, DE AIA IL TOT FORTEAZ. NU TREBUIE SA TE PICEPI LA FOTBAL CA REALIZEZI CA BAIATU ESTE SUB MEDIOCRU LA FOTBAL SI UN PIC RETARD LA ALTELE

criticul89
criticul89  •  16 Noiembrie 2012, 19:03
Postat de bebe21 pe 16 Noiembrie 2012, 18:49

ce turci bai baiatule...esti batut in cap cu dosul p...li...

hai sari cu insultele ca am gresit si am scris turcia in loc de belgia ! ce oameni doamne...

bebe21
bebe21  •  16 Noiembrie 2012, 18:49
Postat de criticul89 pe 16 Noiembrie 2012, 15:08

continua sa crezi asta ! aminteste-ti matematica de cls a 2-a - minus cu plus cat da ? si ai raspunsul ! am explicat ca la amatori: o greseala DECISIVA o compensezi cu o interventie DECISIVA ! a avut gardos asa ceva cu turcia ? raspuns: nu ! si-a facut doar meseria de fundas bn; acel PLUS administrat de ghesepisti este pt prestatia din meciul cu turcia, nu pt viitor ! iar in meciul cu turcia, greseala lui a condus la unicul gol al turcilor si astfel a reprezentat pctul slab din apararea nationalei - alaturi de gaman daca te incalzeste cu ceva; vb discutii si e plictisitor...

ce turci bai baiatule...esti batut in cap cu dosul p...li...

Vezi toate comentariile (44)
Comentează