FOTBAL  »  NATIONALA  »  CALCULE

Primăvară EUROpeană » Următoarea etapă, pe 29 martie 2015, poate fi decisivă pentru calificarea la Euro 2016

Articol de - Publicat duminica, 16 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 15 noiembrie 2014 22:33

Trei puncte cu Feroe şi un insucces al Ungariei cu Grecia ne îndepărtează la 6 puncte de locul 3, care duce la baraj


România a făcut vineri seară un pas imens către calificare, iar calculele s-au simplificat. Astfel, depindem în mare măsură de rezultatele următoarei etape a preliminariilor, pe 29 martie 2015. Presupunem că vom învinge Insulele Feroe, outsidera grupei, în ciuda victoriei de la Atena.

1. Grecia învinge sau face egal la Budapesta. Ne îndepărtăm la 5 sau 6 puncte de Ungaria, o diferenţă mare de surmontat, mai ales că noi mai avem două meciuri acasă (Grecia, Finlanda) şi unul în Feroe, din care am putea face fără probleme 7 puncte

2. Ungaria învinge Grecia. Rămînem cu maghiarii în coaste şi ne-ar trebui un rezultat pozitiv şi la Budapesta pentru a fi siguri de calificarea directă, elenii sînt clar ieşiţi din calcule

3. Surpriză: Irlanda se încurcă! Nu excludem varianta unei victorii sau a unui egal finlandez la Belfast. Caz în care ne îndepărtăm şi de britanici la 3 puncte.

Cel mai bun start din '96!
STATISTICĂ. România n-a mai avut un început atît de bun de preliminarii din calificările pentru Campionatul Mondial din 1998. Care, coincidenţă, a avut loc tot în Franţa, iar selecţioner era acelaşi Anghel Iordănescu. Atunci, "tricolorii" au făcut 12 puncte din primele 4 partide: 3-0 cu Lituania, 4-0 în Islanda, 3-0 în Macedonia şi 8-0 cu Liechtenstein. În 2000 şi 2008, cînd ne-am calificat la Euro, am scos doar 8 puncte din primele 4 partide. Iar în ultimele calificări, cînd am debutat cu 3 victorii din primele 3 meciuri, am pierdut al patrulea la scor, 1-4 cu Olanda, acasă.

Interdicţie pentru bannere
După proaspetele incidente de la România - Ungaria, forţele de ordine nu au reuşit să-i calmeze pe suporteri nici la partida cu Irlanda de Nord. Cu cîteva minute înaintea primei reuşite a lui Papp, fanii au pornit un conflict la Peluza Sud a Arenei Naţionale, după ce au afişat bannere cu mesaje negative la adresa Federaţiei, "FRF ă Mafia", şi a fostei companii de securitate angajate de Casa Fotbalului, BGS. Jandarmeria a intervenit cu gaze lacrimogene, avînd loc şi cîteva altercaţii, urmate de un număr redus de reţineri şi evacuarea celorlalţi suporteri violenţi. Cîţiva dintre ei au primit interdicţii între 1 şi 3 ani pe stadioanele din ţară.

75% din confruntarea Ponta-Iohannis!
AUDIENŢĂ. Victoria "naţionalei" în faţa Irlandei de Nord a fost urmărită de 2,6 milioane de telespectatori, partida fiind transmisă în direct pe TVR 1. Postul public a fost lider absolut la nivel naţional, dar şi urban, devansînd emisiunile concurs Vocea României şi X Factor, transmise de ProTV şi Antena 1. Audienţa meciului reprezintă doar trei sferturi din cifrele obţinute de prima confruntare dintre cei doi candidaţi la prezidenţiale, Victor Ponta şi Klaus Iohannis. Dezbaterea, transmisă în direct de Realitatea TV şi preluată de toate posturile de ştiri de la noi, Antena 3, România TV, B1 şi Digi 24, a avut un total de 3,5 milioane de telespectatori!

Hîrjoneală Chipciu-Carroll
După finalul partidei a avut loc un incident pe culoarul de ieşire din teren între doi dintre protagoniştii unei faze fierbinţi a primei reprize, Roy Carroll şi Alexandru Chipciu. Portarul în vîrstă de 37 de ani i-a reproşat românului o intrare periculoasă din minutul 8 al partidei, în urma căreia s-ar fi putut accidenta urît. Cum Chipciu i-ar fi răspuns obraznic, veteranul britanic a sărit la jucătorul român, însă spiritele s-au potolit repede.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
spyrydush
spyrydush  •  16 Noiembrie 2014, 13:25

://echipafantastica.gsp.ro/tribuna/27553/CF_Champ

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  16 Noiembrie 2014, 12:39
Postat de daniels7714 pe 16 Noiembrie 2014, 11:30

increderea capatata acum , dupa acest rezultat , ne va aduce fara probleme calificarea , chiar de pe primul loc !!!

vom castiga grupa.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  16 Noiembrie 2014, 12:39
Postat de vladutz13 pe 16 Noiembrie 2014, 11:36

Daca Grecia juca la fel ca in primavara.... nu ar mai fi fost o grupa asa de accesibila. In mod logic, Grecia daca juca la adevarata valoare ne batea la Atena.... asta ar fi insemnat ca terminam anul cu 7 puncte, sub Irlanda de Nord, la egalitate cu Ungaria..... am fi tremurat. Grupa a devenit asa de usoara din cauza grecilor, care insa eu sunt convins ca la primavara o sa-si revina (poate prea tarziu pt ei)

daca,,,)

Vezi toate comentariile (10)
Comentează