FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Primele impresii ale unui jucător aflat la debutul la națională: "I-am zis colegului meu să mă ciupească atunci când am intrat la Mogoșoaia"

Articol de - Publicat miercuri, 04 octombrie 2017 21:21

La 25 ani, olteanul Nicuşor Bancu are prima sa expererienţă la o echipa naţională, direct la cea de seniori. Pare un copil mare care nu ştie şi nu-i pasă să-şi cenzureze trăirile:

"Am venit la Mogoşoaia împreună cu colegul şi prietenul meu Băluţă, iar când am intrat, senzaţia a fost de ««wow!»» . I-am spus să mă ciupească, să fiu sigur că sunt treaz. Cum eu n-am făcut junioratul, nu am avut ocazia să fiu vreodată convocat la un lot naţional mai mic".

Jucătorul lui CSU Craiova povesteşte că a aflat de convocare imediat după finalul partidei de la Timişoara, "când, la vestiare, directorul nostru sportiv m-a întrebat dacă am paşaportul pregătit, că sunt convocat la echipa naţională. Nici nu ştiam cum să mă bucur".

Telefonul întrerupt de emoţii

Primii pe care i-a sunat au fost părinţii, aflaţi acasă, la Crâmpoia. "Le-am spus că am fost convocat la echipa naţională, dar nu zicea nimic. De emoţie, cred că au închis telefonul. Probabil au şi plâns.

Au revenit după vreo 10 minute, erau fericiţi pentru mine. Ştiu că tata şi-a dorit mult să ajung aici". Bancu recunoaşte că "e ceva fantastic să fiu acum coleg cu Bogdan Lobonţ pe care îl vedeam în copilărie jucând la echipa naţională. Tot nu pot să cred".

În echipă cu Mister

La primul antrenament, l-a avut coechipier chiar pe selecţionerul Contra: "M-a salutat, mi-a spus că vrea să câştigâm cât mai mult împreună. E apropiat, pare un coleg mai mare.

Ştiu cît de determinat a fost ca jucător, şi că e la fel de ambiţios şi de exigent ca antrenor. Iar eu nu vreau decât să joc. Sunt pregătit dacă e nevoie de mine! Şi nu vreau să dezamăgesc, vreau să râmân, să mai fiu convocat".

"Nu ştiam dacă o să mai merg"

În urmă cu 3 ani, într-o partidă de Cupă, dintre CSU Craiova şi Viitorul, piciorul stâng al lui Bancu a fost pulverizat în urma unui atac al lui Alin Şeroni. S-a ales cu o fractură de tibie şi peroneu: "Atunci, primul gând a fost că n-am să mai pot merge.

Am avut noroc cu medicii de la Spitalul Floreasca şi apoi cu Alin Burleanu, care este aici la echipă. Dacă nu era el, să fac o recuperare aşa de bună, nu ştiu dacă mai jucam fotbal. Am şi muncit şi uite că Dumnezeu m-a răsplătit şi am ajuns aici. Chiar mă mândresc cu asta".

"N-am putut să dorm în noaptea aceea, când am aflat că sunt convocat. Poate de la oboseala meciului cu Timişoara, de la emoţii. Dar a fost o noapte de vis"
Nicuşor Bancu, internaţional român

"Le datorez enorm colegilor şi antrenorilor de la Craiova pentru această convocare. Domnul Mangia mi-a urat baftă şi mi-a spus că e mândru de mine"
Nicuşor Bancu, internaţional român

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
brandremist
brandremist  •  05 Octombrie 2017, 12:01

Imi plac entuziasmul si istoria baiatului. Sper sa joace si el cateva minute, oricum n-avem ce mai pierde acum.

iosif._vs
iosif._vs  •  04 Octombrie 2017, 22:26

Decit muraturi de la fc5b

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close