FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Puiu, şeful lui Piţi! Motivul din spatele numirii lui Iordănescu în funcţia de director tehnic al FRF

Articol de , - Publicat marti, 17 decembrie 2013 00:00 / Actualizat luni, 16 decembrie 2013 22:31

Prezentat constant în viitoarea echipă a lui Gică Popescu, Generalul va prelua conducerea tuturor loturilor naţionale. O avertizare clară pentru Piţurcă, pentru care convieţuirea cu Iordănescu e imposibilă!

Mutarea cea mai surprinzătoare operată în Comitetul Executiv de ieri a venit din numirea lui Anghel Iordănescu în postul de director tehnic al FRF la propunerea lui Mircea Sandu.

"Va avea la dispoziţie şase luni să conceapă o strategie pentru echipele naţionale. Va avea atribuţii de elaborare a strategiei federaţiei privind selecţia, pregătirea, participarea în competiţii. Aici vor fi angrenaţi antrenorii echipelor naţionale, specialişti din direcţia tehnică, şcoala federală de antreori, IEFS, Institutul Naţional de Cercetare", a explicat Sandu în conferinţa de presă.

Securizare pentru a nu candida
Surse din vîrful fotbalului românesc punctează însă că soluţia cu Iordănescu director tehnic reprezintă mai degrabă asigurarea faptului că fostul selecţioner nu va candida la şefia FRF. Adică o parte a pactului Sandu - Popescu pentru transmiterea puterii către omul pe care Naşu' îl susţine spre a prelua frîiele federaţiei.

Iubire imposibilă
Decizia Comitetului Executiv îl pune însă în dificultate pe Victor Piţurcă, în condiţiile în care selecţionerul a anunţat în urmă cu două luni, cînd s-a pus problema unei eventuale veniri a lui Iordănescu la FRF, că nu va accepta niciodată să lucreze cu Generalul: "N-are cum să-mi fie el şef vreodată!".

Conflictele dintre cei doi s-au acutizat după ratarea calificării la Mondiale, eşec după care Iordănescu a marşat pe un discurs critic la adresa selecţionerului: "Nu e posibil ca antrenor să nu-ţi asumi vina! Comitetul Executiv ar trebui să facă o analiză amănunţită. În patru reprize cu Grecia n-am avut nici o şansă".

2 mandate a avut Iordănescu la echipa naţională: 1993-1998, 2002-2004

"Sper ca odată cu aprobarea strategiei lui Iordănescu, care va avea loc în toamnă, fotbalul românesc să intre într-o nouă creştere" ( Mircea Sandu, preşedintele FRF)

"Pe viitor, Iordănescu va fi persoana care va propune nominalizarea tuturor antrenorilor la nivelul echipelor naţionale împreună cu preşedintele care va veni în faţa Comitetului Executiv" (Mircea Sandu, preşedinte FRF)

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (16)
haideusicfr
haideusicfr  •  26 Decembrie 2013, 10:01

General !!!,parlamentar si ..coordonator.La noi ca la nimeni.La noi fotbalistii fac pe generalii ,iar generalii fac pe fotbalistii. Si se mai si vopsesc pe par.

haideusicfr
haideusicfr  •  26 Decembrie 2013, 09:45

Steaua se ..intareste.La nivel..*inalt*.Nici o sansa pentru cresterea competivitatii ,pentru un campionat mai bun. Va ramane ca si pana acum (poate mai rau!) tinerii jucatori talentati se vor inghesui la Steaua caci vor avea o *sansa * la Nationala lui Puiu si Piti.Restul sa se descurce cum pot: cu jucatori mai buni sau mai putin buni de pri Portugalia,Africa,Bosnia usw..

mishu_74
mishu_74  •  17 Decembrie 2013, 22:16
Postat de callatis pe 17 Decembrie 2013, 14:06

m-au spart astia cu nea puiu sa se duca dracu astia nu vad ca e plecat cu pluta ???????????????? dupa ce ca piturca e dobitoc acum vine sefului lui mai ceva ca el sa vedeti nationala cu 5 fundasi si patru mijlocasi toti inchizatori atacantul nu mai conteaza , important e sa nu luam multe as prefera sa pierdem cu 5 - 4 toate meciurile dar sa jucam fotbal sa ma uit cu placere nu sa vad de alde florescu , cocis ,torje ,si alti preferati ca fiecare cum avenit si-a adus jucatorii preferati netinand cont de forma sportiva ,a contat doar nepotismul si cred ca la noi asta nu se va schimba niciodata fiind otara plina de ''patroni'' , ''parlamentari'' si interlopi

Imi place logica ta. Daca pierzi cu 5-4 la alde Olanda, Spania sau Germania, inseamna ca exista totusi sperante ca in ceva timp sa facem egal si chiar sa batem...:) Pe cand daca pierzi tot cu 3, 4 - o e clar ca nu se intrevede nimic in viitor.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează