FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Radu Drăgușin, „tricolorul” cu cea mai mare ascensiune. Antrenorul de la Genoa, încântat după alt joc bun: „Iată cu ce impresionează Drăgușin!”

Radu Drăgușin, în duel cu Matteo Guendouzi, mijlocașul lui Lazio Foto: Imago
Radu Drăgușin, în duel cu Matteo Guendouzi, mijlocașul lui Lazio Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 06 decembrie 2023 11:20 / Actualizat miercuri, 06 decembrie 2023 14:00

Radu Drăgușin e cel mai în formă stranier. La doar 21 de ani, seduce elita Italiei. Marți, stoperul a fost printre cei mai buni jucători la Genoa (0-1 cu Lazio în „optimile” Cupei). „Creștere clară. Personalitate, atenție, impact fizic”, a remarcat antrenorul Alberto Gilardino, campion mondial cu squadra azzurra în 2006.

Radu Drăgușin, 21 de ani, e jucătorul nostru cu cea mai mare ascensiune din ultimul an, la fel, unul dintre tinerii fundași centrali europeni cu o creștere remarcabilă.

Radu Drăgușin, excelent în Serie B, și mai bun în elită! Cota lui a crescut de la 3,5 la 10 milioane!

După un sezon 2022-2023 foarte bun în Serie B la Genoa, impresionând și evoluând în toate etapele (de 37 de ori integralist; o singură dată nu a fost titular), stagiune în care a devenit indiscutabil parte din primul „11" al echipei naționale, stoperul e acum, în Serie A, și mai solid în joc, și mai performant. Observat, analizat și apreciat de multe cluburi continentale importante, cu oferte mai ales din Italia și Anglia.

Ce veste! România scapă la EURO de unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume
JUCĂTORI
Ce veste! România scapă la EURO de unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume

Într-un an, decembrie 2022-decembrie 2023, și cota lui a crescut substanțial, de la 3,5 milioane de euro la 10 milioane!

El e pilonul de la care selecționerul Edward Iordănescu pornește apărarea „tricolorilor" pentru turneul final din Germania (14 iunie-14 iulie 2024).

„Radu Drăgușin e ca un turn în mijlocul luptei, a atins deja alt nivel"

Marți seară, Drăgușin a fost a 17-a oară titularizat de antrenorul Alberto Gilardino în acest sezon (14 partide complete în Serie A, una în Cupa Italiei). Genoa a pierdut, 0-1 cu Lazio dar Radu a jucat iar bine.

Jurnaliștii peninsulari l-au evidențiat și ei. „A rezistat în fața lui Castellanos grație fizicului său. A condus cu personalitate defensiva rossoblu", a scris Corriere dello Sport, care l-a notat cu 6,5.

Un site local, pianetagenoa1893.net, a titrat: „Drăgușin, la alt nivel". Și a comentat: „E ca un turn în mijlocul luptei, a atins deja alt nivel și nici măcar nu a trebuit să forțeze pentru asta".

Alberto Gilardino: „Radu Drăgușin, o ascensiune notabilă în ultimul an"

Gilardino, care l-a înlocuit în minutul 70 pentru a-l menaja (duminică joacă în deplasare cu Monza), a vorbit despre el la conferința de presă, Un reporter i-a spus tehnicianului: „Drăgușin a crescut atât de mult...". Răspunsul campionului mondial din 2006: „Adevărat, o ascensiune notabilă în ultimul an. O creștere clară din punct de vedere al personalității, al atenției, dar și al impactului fizic".

George Pușcaș, ultimele 20 de minute la Genoa: „Nu a avut mingi"

Dacă Radu Drăgușin evoluează constant la Genoa, în schimb, George Pușcaș nu e titular la „Grifon" și e folosit aproape de fiecare dată spre finalul partidelor de antrenorul Alberto Gilardino. La fel s-a întâmplat și marți seară, la 0-1 cu Lazio. A intrat în minutul 70 în locul lui Retegui. „Nu a avut mingi în careu", a notat Pianeta Genoa 1893.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Planul de 15 zile al lui Real Madrid pentru Kylian Mbappe: așa vrea Florentino Perez să evite o nouă „telenovelă”
TRANSFER
Planul de 15 zile al lui Real Madrid pentru Kylian Mbappe: așa vrea Florentino Perez să evite o nouă „telenovelă”
Război de cuvinte între Pep Guardiola și legenda lui Liverpool: „N-a câștigat niciodată!” versus „Dacă am fi forțat limitele ca voi...”
PREMIER LEAGUE
Război de cuvinte între Pep Guardiola și legenda lui Liverpool: „N-a câștigat niciodată!” versus „Dacă am fi forțat limitele ca voi...”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează