FOTBAL  »  NATIONALA  »  ESTONIA - ROMÂNIA 0-2

Raţ îndeamnă la echilibru după victoria din Estonia: "N-avem voie să visăm!"

Raţ centrează pe lîngă Jaager, dar e conştient că de lîngă olandezul Janmaat sau turcul Altintop nu va fi atît de uşor
Raţ centrează pe lîngă Jaager, dar e conştient că de lîngă olandezul Janmaat sau turcul Altintop nu va fi atît de uşor

Articol de - Publicat duminica, 09 septembrie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 08 septembrie 2012 19:28

Fundaşul stînga al "tricolorilor" crede că balticii vor reuşi să încurce celelalte adversare din grupă şi avertizează că împotriva Andorrei, marţi, pe Naţional Arena, nu va fi simplu: "N-au nimic de pierdut!"

- Răzvan, a ieşit victoria dorită Tallinn. Putem să ne gîndim deja altfel către Mondialul din Brazilia, nu?
- Îmi doresc să mergem la fel de bine şi în continuare! Am arătat pe teren că am avut o ambiţie mai mare decît estonienii şi ne-au ieşit mai multe decît la "amicalul" pierdut în Slovenia în urmă cu trei săptămîni. E doar o victorie, n-am realizat încă nimic special, însă pasul acesta ne ajută mult pentru partidele viitoare.

- Ce spui de reuşitele lui Marica şi Torje?
- Mă bucur, mă bucur enorm, pentru evoluţia tuturor colegilor! Am făcut o repriză secundă mult mai bună, au venit şi golurile, am demonstrat că ştim să luptăm pentru ceea ce ne-am propus.

"Avem nevoie de linişte înainte de Olanda şi Turcia"

- Vor reuşi cei mai tineri să rămînă cu picioarele pe pămînt după acest succes?
- Eu, Lobby şi cu ceilalţi "bătrîni" din echipă vom încerca să ţinem o atmosferă bună la lot pentru partida cu Andorra şi mai departe. N-avem voie să visăm sau să ne umflăm pentru că am luat trei puncte în Estonia.

- Cu Andorra urmează şi o reprezentaţie spectaculoasă, nu doar pentru rezultat?
- Pare o partidă mai simplă, dar nu va fi deloc aşa! Trebuie să rămînem concentraţi, chiar dacă, în primul meci, au pierdut cu 5-0 acasă în faţa Ungariei. N-au nimic de pierdut, vor veni probabil să-şi vîndă scump pielea, însă n-avem voie să facem nici un pas greşit. Încă trei puncte contra Andorrei vor fi perfecte ca să putem pregăti în linişte jocurile cu Olanda şi cu Turcia, de peste o lună. Sînt întîlnirile cele mai importante din acest an.

"Am obţinut trei puncte vitale!"

- Crezi că Estonia va reuşi să încurce celelalte formaţii din grupă?
- Da! Asta ar fi ideal pentru noi! România a obţinut la Tallinn punctele pe care n-aveam voie să le pierdem dacă vrem să ne gîndim la calificare. Ne-am îndeplinit primul obiectiv din preliminarii, aşteptăm şi ca Olanda, Turcia sau Ungaria să se împiedice contra Estoniei. Ne-ar prinde bine pe parcurs!

- Olanda a cîştigat împotriva Turciei cu 2-0.
- Era mai bun un egal acolo! Dar e o victorie normală a olandezilor, care sînt favoriţii grupei. Au jucat pe teren propriu, au luat şi ei primele trei puncte, un rezultat normal pînă la urmă!

Doar 3000 de bilete vîndute cu Andorra!
Fanii echipei naţionale nu se înghesuie la meciul cu Andorra, deşi România a debutat cu victorie la Tallinn. Pînă la ora meciului cu Estonia, suporterii şi-au achiziţionat doar 3.000 de bilete. În zilele următoare, se aşteaptă ca numărul vînzărilor să crească, însă, cel mai probabil, numărul tichetelor achiziţionate nu va depăşi 15.000.

Marica dă un tricou pe Facebook
Entuziasmat de golul şi pasa decisivă din meciul cu Estonia, Ciprian Marica le mulţumeşte fanilor în cadrul reţelelor de socializare. Acesta va dărui tricoul său de joc celui care ghiceşte scorul exact al partidei România - Andorra. "Hai România!!! Dacă dai un pronostic exact la România – Andorra şi un like, pun la bătaie tricoul de joc! Baftă şi vouă şi hai Româniaaaa!!!", a scris vîrful lui Schalke.

10 meciuri are Răzvan Raţ în calitate de căpitan al echipei naţionale: în partida contra Estoniei l-a egalat la acest capitol pe Liţă Dumitru, depăşindu-i pe Balaci şi Iordănescu

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (3)
hristac
hristac  •  09 Septembrie 2012, 14:55

daca scoatem doua egaluri cu olandezii si turcii .... chiar suntem smecheri ! asa,modestie din asta de 2 bani am mai vazut !

submarina
submarina  •  09 Septembrie 2012, 14:40

Un singur meci foarte bun a facut Rat la Nationala, cu Italia la europenele din 2008 incheiat 1-1 (a mai avut si la inceputul carierei vreo doua)...intradevar a aratat un joc solid...cel putin, asa mi s-a parut mie...in rest, neputinta...poate sunt subiectiv, dar nu m-a surprins cu nimic de cand evolueaza la prima reprezentativa iar in ultima vreme, din pacate, o face din ce in ce mai modest...cred ca rolul de capitan si lider al nationalei este o palarie prea mare pentru el...1ooo de scuze...

aleosa
aleosa  •  09 Septembrie 2012, 09:44

Rat indeamna la echilibru in primul rand prin jocul sau. Modest.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează