FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Raț nu a trecut peste declarațiile făcute de portughezul de la CFR: ”Camora, n-am avut intriganți la națională!”

La Euro 2016, Raț a jucat doar în meciurile cu Franța și Elveția, ratând partida cu Albania din cauza unei accidentări
La Euro 2016, Raț a jucat doar în meciurile cu Franța și Elveția, ratând partida cu Albania din cauza unei accidentări

Articol de - Publicat joi, 21 iulie 2016 00:00

Răzvan Raț e uluit de declarația lui Mario Camora din presa lusitană, unde fundașul căruia FRF îi pregătește naturalizarea a spus despre actualul titular al României că ”are 35 de ani și trebuie să se retragă de la națională”.

- Răzvan, federația ia în calcul naturalizarea lui Camora pe postul de fundaș stânga, mai sunt și alte voci care vorbesc despre renunțarea la serviciile tale. Cum resimți acest curent din România?
- E prea multă lume care-și dă cu părerea pe orice teme legate de echipa națională și nu mi se pare normal. Atunci de ce am mai adus un nou selecționer? Nici n-a venit bine și toată lumea îi dă sfaturi, pe cine să ia la lot, pe cine să nu ia, cum e bine, cum nu e bine. Daum e un antrenor experimentat, nu cred că are nevoie să fie copleșit cu sugestii. Probabil că nici n-a apucat să vadă cu ce se mănâncă fotbalul prin România și e deja luat la voleuri, fără să știe de ce. Îmi închipui că i se pare ciudat ce se întâmplă în jurul lui.

- Te deranjează toate aceste discuții?
- Eu am venit la lot de fiecare dată cu inima deschisă, am apărat culorile naționalei și m-am simțit onorat să îmbrac tricoul reprezentativei. Voi lupta în continuare pentru locul meu, indiferent de vârstă. Și cred că la echipa națională trebuie selecționați acei jucători care demonstrează pe teren că merită să fie convocați, fie că e vorba de un român, fie că va fi un străin naturalizat. În primul rând, sunt suporter al României și-l voi aplauda pe acel fotbalist care vine din urmă și arată că e capabil să aducă un plus de valoare. Nu e normal însă să vezi cum unii încearcă să bage jucători la înaintare pe interese sau să fie împinși în față de presă, așa cum s-a mai întâmplat.

"Ce sens a mai avut să-și ceară scuze?"

- Ce interese crezi că există acum la mijloc?
- Vorbesc la general. E însă o chestiune care n-are nimic de-a face cu vârsta, ci doar cu forma sportivă la ora unui meci al naționalei. Iar dacă vine un fotbalist nou, să demonstreze că e superior la nivel internațional față de precedentul, indiferent că discutăm despre Raț sau alt coleg! De aceea repet: hai să-l lăsăm pe antrenorul României să-și facă treaba, să culeagă toate informațiile de care are nevoie, să cunoască personal jucătorii și apoi să dăm sfaturi!

- Te-a surprins declarația lui Camora din presa portugheză, că "Raț are 35 de ani și trebuie să se retragă de la națională"?
- M-a sunat la opt dimineața să-și ceară scuze pentru acea declarație. Mi-a zis că n-au fost cuvintele lui și că e doar o traducere eronată din partea presei românești. A promis că va da o dezmințire, pe care însă n-am văzut-o nicăieri. Cum nu sunt însă un băiat prost, am verificat versiunea originală a interviului, în "O Jogo", și am constatat că exact acelea au fost cuvintele lui. De fapt, a încercat să dea pe nedrept vina pe jurnaliștii români. Ce sens a mai avut atunci acel telefon de scuze?

- Poate a dorit să preîntâmpine orice comentarii pe tema asta.
- Nu e frumos cum a procedat! N-am nimic cu el personal, dar, la acest nivel, nu se fac astfel de lucruri între jucători. Dacă așa începe drumul lui Camora la echipa națională, lasă de dorit! E un semn rău să pornești la drum denigrându-ți un coleg. Sau un potențial coleg. Sunt de 15 ani la echipa națională, au trecut foarte mulți fotbaliști prin vestiar, dar n-am avut niciodată intriganți.

"Voi vorbi cu Daum zilele viitoare"

- Dar nici Mutu nu te-a menajat, a pomenit și el despre necesitatea retragerii tale.
- Pe Adrian îl știu foarte bine. A fost mereu un tip imprevizibil pe teren și în afara lui. Prin asta a și surprins de multe ori, că nu puteai intui niciodată ce are în minte. N-am luat însă ca pe o jignire poziția lui. Până la urmă, Mutu a trecut deja în partea cealaltă a baricadei, nu mai e jucător și-și poate exprima în alt fel punctele de vedere.

- Cu selecționerul Daum ai discutat?
- Nu încă. Am vorbit doar cu președintele Răzvan Burleanu și am stabilit să am un dialog cu antrenorul în zilele următoare. Probabil că vom dialoga întâi la telefon și apoi, în funcție de programul fiecăruia, vom găsi o soluție să stăm și față în față.

- Ce te-ar interesa să afli de la Daum?
- Filosofia dânsului pe banca echipei naționale și ce ar trebui să fac eu pentru a fi convocat în continuare la echipa națională.

Ținut în șah de Rayo

Răzvan Raț se află deocamdată la Madrid, unde încearcă să găsească o soluție de a rezilia contractul cu Rayo, cu care mai are angajament pentru încă un sezon.

Internaționalul nu dorește să continue în liga secundă spaniolă, dar nici nu reușește momentan să se elibereze de iberici: "Când am semnat, am avut un gentleman's agreement cu directorul sportiv Felipe Minambres în sensul de a mi se da voie să plec dacă echipa retrogradează. Din păcate, el a plecat de la Rayo la Celta Vigo, iar conducătorii de acum nu mai doresc să recunoască acea înțelegere verbală. Sper însă că vom rezolva situația. Sunt cluburi interesate de un transfer imediat".

113selecții are Răzvan Raț la echipa națională, pentru care a debutat în 2002, într-un amical cu Franța, la Paris

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
rikiriki365
rikiriki365  •  21 Iulie 2016, 18:53

ce tampafoi il critica pe Rat.parca-i vad in curtea scolii, rugandu-se de un amic sa-i lase si pe ei sa dea la poarta cand se schimba echipele.n-ati dat cu piciorul in minge decat din spatele gardului.

1610711385807044
Misu Mihai  •  21 Iulie 2016, 13:22

Du-te Rat si mai lasa-ne !!!!

ray51
ray51  •  21 Iulie 2016, 13:02

Antevorbitorilor! INTRIGANT - cel care unelteste/face intrigi impotriva altuia pentru a-si atinge scopurile. ...ce n-ati inteles?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează