FOTBAL  »  NATIONALA  »  PROGRAM CM 2014

Război! » Am ajuns la cuţite cu olandezii după negocierile pentru stabilirea programului preliminariilor CM 2014

Articol de , - Publicat miercuri, 26 octombrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 25 octombrie 2011 22:18

Bazîndu-se pe o înţelegere anterioară cu celelalte federaţii din grupă, Piţurcă a refuzat propunerile olandezilor de a avea meciurile directe în martie 2013. Batavii nu vor să joace în iunie 2013, înainte de Cupa Confederaţiilor. Vom ajunge la arbitrajul FIFA


România şi Olanda au pornit războiul psihologic mult înainte de startul preliminariilor pentru CM 2014. Asta fiindcă negocierile pentru ţintarul calificărilor, desfăşurate luni la Amsterdam, cu toţi reprezentanţii grupei D, s-au redus, în principiu, la contrele dintre noi şi batavi pentru obţinerea unui program cît mai favorabil.

Piţi: "Olanda agresivă"
Selecţionerul Victor Piţurcă a explicat pe site-ul FRF că "olandezii au avut o atitudine agresivă şi au încercat să impună una dintre variantele pe care le pregătise. Şi în toate prindeau primul şi ultimul meci contra Andorrei. Nu doreau să joace nici o partidă în iunie 2013, motivînd că ar putea participa în acea perioadă la Cupa Confederaţiilor din Brazilia. Mai doreau ca România să înfrunte Olanda în două întîlniri la interval de patru zile, în martie 2013. Nu era convenabil pentru noi, fiindcă de-abia atunci începem returul în campionat, în timp ce ei sînt în plină activitate".

"Românii au numai pretenţii"
Şefii federaţiei batave arată, la rîndul lor, spre delegaţia venită de la Bucureşti, adoptînd chiar un ton ironic. Bert van Oostven, director în cadrul federaţiei olandeze, a remarcat în ziarul "De Telegraaf" că "România a venit din urna a patra, dar a ridicat numai pretenţii. Ne-am lovit mereu de înţelegerile pe care deja le făcuse cu Turcia şi Ungaria". Iar selecţionerul "Portocalei", Bert van Marwijk, a mai subliniat că "România şi-ar fi dorit să înceapă preliminariile pe teren propriu, contra noastră".

E posibil ca părţile să mai fixeze o rundă de negocieri pînă în 30 noiembrie. În caz contrar, ultima soluţie va fi ca FIFA să arbitreze stabilirea programului.


"Olanda ne mai propusese să începem cu Ungaria acasă şi cu Turcia în deplasare, urmate de o «dublă» mai uşoară, cu Andorra şi Estonia. Inacceptabil!"
Victor Piţurcă, selecţioner România, pentru frf.ro


500 de mii de euro e bonusul pe care-l va încasa Piţurcă dacă va reuşi să califice "naţionala" la Mondialul brazilian

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (25)
dragos.marinescu
dragos.marinescu  •  26 Octombrie 2011, 16:19

Razboi? Ce titlu de gesepist cu trei clase.

zaqqq
zaqqq  •  26 Octombrie 2011, 15:58

Cum dreaq sa emiti pretentii cand derbyul nostru este cu andorra??? si cine pierde ia ultimul loc...si tu vrei nu stiu ce program...ca sa ce?

fanreal.madrid
fanreal.madrid  •  26 Octombrie 2011, 13:26
Postat de dejoc pe 26 Octombrie 2011, 12:31

Nu conteaza programul, dar nu dam goluri nici in jumatate cat punctele oldanei :))

Ba conteaza foarte mult programul, numai mancati c@c@t daca habar nu aveti nici pe ce planeta va aflati. Daca programul nu era asa de important de ce crezi ca Olanda batea cu pumnul in masa sa iasa numai cum vor ei?

Vezi toate comentariile (25)
Comentează