FOTBAL  »  NATIONALA  »  CEX

VIDEO Răzvan Burleanu, conferință la finalul Comitetului Executiv » Toate declarațiile: „Avem o nouă regulă în fotbalul românesc!”

Răzvan Burleanu (39 de ani), președintele Federației Române de Fotbal, susține o conferință de presă la finalul Comitetului Executiv.
Răzvan Burleanu (39 de ani), președintele Federației Române de Fotbal, susține o conferință de presă la finalul Comitetului Executiv.

Articol de , - Publicat marti, 30 ianuarie 2024 18:26 / Actualizat marti, 30 ianuarie 2024 18:40

Răzvan Burleanu (39 de ani), președintele Federației Române de Fotbal, a susținut o conferință de presă la finalul Comitetului Executiv. 

Răzvan Burleanu a tras concluziile la finalul primei ședințe de Comitet Executiv din anul 2024. 

VIDEO. Răzvan Burleanu, după ședința Comitetului Executiv

Răzvan Burleanu a început conferința cu o serie de modificări făcute în fotbalul feminin: „Aș face referire la zona de fotbal feminin. Ne continuăm strategia adoptată și în fotbalul masculin, creștere treptată a numărului de echipe, astfel încât formațiile din Superligă vor trebui să aibă cel puțin 3 echipe de junioare”. 

A urmat cea mai importantă decizie luată în CEx: „Cel mai așteptat subiect se referă la regula 5+6. Pot să vă anunț cu bucurie că astăzi s-a adoptat o nouă regulă în fotbalul românesc la nivelul primelor două eșaloane. Regula 5+6 se aplică începând cu sezonul 2024/2025. Presupune ca pe durata unui joc să avem cel puțin 5 jucători formați la nivel național. Din stagiunea 2025/2026, numărul lor va crește la 6”.

Burleanu a adus argumente în privința noii reguli: „Ce mai remarcăm în ceea ce privește Liga 1 este că numărul mare de minute jucate de fotbaliștii străini crește de la un an la celălalt. Am sesizat un trend descendent cu privire la folosirea jucătorilor U21 și U23. Cluburile au vândut jucători de aproximativ 140 de milioane de euro în ultimii ani. 62% au fost vânzări reprezentate de fotbaliști sub 23 de ani. Descoperim la nivel european o creștere a interesului pentru această categorie”.

Președintele FRF a anunțat și pedepsele: „În luna decembrie spuneam că vom folosi mecanismul plătilor de solidaritate. În prima fază, vom aplica sancțiuni de ordin financiar. Vor fi legate de sumele de la UEFA și de fondurile guvernamentale, dacă acestea se vor debloca. Chiar la începutul anului am avut o întâlnire cu premierul României. Suntem încrezători în implicarea și susținerea celor mai importante academii din fotbalul românesc. Plățile de solidaritate se acordă tuturor cluburilor din Liga 1 și Liga 2 care nu se califică în grupele cupelor europene și care intră în top 20 academii. În 2024, plățile sunt de 2,5 milioane de euro. Dacă nu respecți regula, banii vor fi opriți”.

Răzvan Burleanu: „S-a modificat regulamentul de licențiere”

„S-a modificat și regulamentul de licențiere și sustenabilitate financiară. Au fost introduse cursuri de directori sportivi. Începând cu sezonul 2025/2026, echipele din Liga 1 trebuie să aibă un director sportiv calificat. Avem 25 de locuri, 16 pentru Liga 1, 4 locuri pentru Liga 2. 

Ca urmare a faptului că ne dorim să sprijinim tranziția în carieră a jucătorilor români, 5 locuri vor fi dedicate foștilor internaționali. Vor fi departajați în funcție de câteva criterii, de meciuri.

Rolul va fi supravegherea activității sportive. Al doilea obiectiv e cel legat de identificarea talentelor pentru transferuri. Al treilea obiectiv e recrutarea staff-urilor tehnice. Cluburile noastre au o marjă mare de creștere în privința veniturilor din transferuri”, a dezvăluit Burleanu.

Când vine vorba de tehnologie, la finalul lunii ianuarie terminăm auditul cu privire la crearea unui inteligent center. Colectăm toate detalele pe care le găsim la nivelul fotbalului românesc. Vor fi puse la dispoziția echipelor în mod gratuit. E un proiect în premieră, implementat cu colegii de la UEFA. În zona de educație, vom avea primele licențe pe categorii de vârstă
- Răzvan Burleanu, președinte FRF

Răzvan Burleanu a răspuns întrebărilor jurnaliștilor

Prima întrebare din partea jurnaliștilor a fost legată de transferurilor lui Radu Drăgușin și Horațiu Moldova: „Le-am transmis că suntem foarte mândri de transferurilor lor. Ne-au bucurat! Radu Drăgușin și Horațiu Moldovan pot inspira și alți fotbaliști tineri. Ne arată că e posibil! Fie că te duci în Premier League sau La Liga, să te lupți cu Barcelona și Real. Ne-am dori să beneficieze de cât mai multe minute, astfel încât să fie în formă în vară, la Euro 2024. În cazul lui Radu Drăgușin ar trebui să ne bucurăm și de suma mare plătită. În viitor n-ar trebui să fie străină fotbalului românesc. Ca să progresăm la echipa națională, avem nevoie de cât mai mulți fotbaliști la nivel înalt în Europa. Ritmul e total diferit”.

Primește FRF bani din transferul lui Drăgușin? Burleanu n-a știut să răspundă concret: „Nici nu vă pot infirma, nici nu vă pot confirma. Există un sistem automat de plăți din partea FIFA în cazul taxelor de solidaritate. Am asistat la o digitalizare a fenomenului, astfel încât să nu se mai piardă plăți pe drum. E o chestiune care ține de un departament al FRF. O să îi rugăm pe colegii noștri după conferință. Când un club dispare, într-adevăr banii vin către Federație națională. Ăsta e regulamentul, dar nu am toate detaliile legate de cazul concret”.

Răzvan Burleanu, despre venirea lui Adrian Mutu la CFR Cluj: „După cum știți, cu Adrian Mutu am colaborat foarte bine la nivelul FRF. E un antrenor cu un potențial uriaș, mi-aș dori să fie unul dintre antrenorii români care reușesc să își depășească cariera de jucător. E în acea zonă de profesionalism și a început bine la primul meci”.

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Concluziile lui Ionuț Lupescu după primele două etape din 2024 în Superliga
DINAMO
Concluziile lui Ionuț Lupescu după primele două etape din 2024 în Superliga
Fotbalistul transferat în 2022 de Gigi Becali s-a făcut conducător, îl are ca model pe MM Stoica și anunță: „Vrem să ajungem în Superliga”
PROIECT
Fotbalistul transferat în 2022 de Gigi Becali s-a făcut conducător, îl are ca model pe MM Stoica și anunță: „Vrem să ajungem în Superliga”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
Catisr
Catisr  •  30 Ianuarie 2024, 21:27

Un președinte fariseu, susținut atât politic cât și de servicii ! În curând va primi un șut în partea dorsală de către UEFA !

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  30 Ianuarie 2024, 18:43

...afara din fotbalul romanesc cu gino burleanu si hategan ...

Alex90o
Alex90o  •  30 Ianuarie 2024, 18:17

Demult cineva atât de mediocru nu a deținut o astfel de funcție în fotbalul nostru ,un ins ales pe manevre de culise și pe sloganuri pt naivi cum că este sărac și cinstit precum era taica Iliescu,sigur trebuie sa fii destul de naiv sa mai crezi in cai albi,de alde Mircea Sandu puteai zice orice dar omul avea legătură cu fenomenul ,avea o prestanta in timp ce asta...și cum mai era și asta branduit de presă cum mai era săltat in slavi

Vezi toate comentariile (6)
Comentează