FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Răzvan Lucescu ştie care e atu-ul României în Islanda: „Asta a schimbat Rădoi. Cred în ceea ce v-am spus!"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 octombrie 2020 21:00 / Actualizat miercuri, 07 octombrie 2020 23:43

Răzvan Lucescu, antrenorul lui Al Hilal, câștigător al Ligii Campionilor Asiei și al campionatului Arabiei Saudite, primul antrenor care a reușit eventul în Grecia cu PAOK Salonic, a acceptat invitația directorului Gazetei Sporturilor, Ovidiu Ioanițoaia, de a participa la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” de pe GSP.RO.

Fostul selecționer al echipei naționale a vorbit despre Mirel Rădoi, meciul cu Islanda de mâine seară și despre cum s-a schimbat atmosfera la prima reprezentativă. Lucescu jr. merge pe mâna României și explică de ce antrenorii noștri au o problemă mare și nu reușesc să schimbe mentalitatea fotbaliștilor.

- Răzvan, suntem în fața unui meci capital, cum vezi partida de la Reykjavik?
- Eu cred că a fost un avantaj această întrerupere pentru că în martie lucrurile stăteau un pic diferit. Acum am senzația că echipa noastră este cu un plus față de cea a Islandei. Nu știu să vă zic de ce, dar acesta este feeling-ul meu. Poate și pentru că au fost două meciuri bune jucate acum o lună. Rezultatul de egalitate nedrept și victoria în Austria.

- Ai văzut cele două meciuri cu Irlanda de Nord și Austria?
- Nu, pentru că în momentele respective aveam partide cu echipa de club. Însă imagini am prins și am și discutat cu prietenii. Am văzut și analize. Dar continui să cred că echipa Islandei, din cauza acestei întreruperi, a pierdut din ritmul pe care-l avea, din intensitate și din încredere.

- Trebuie să ne temem?
- Rămâne o echipă cu experiența ultimilor ani, cu un grup foarte solid, cu un joc bazat pe agresivitate fizică, organizată foarte bine ofensiv. Fiecare jucător știe perfect ce are de făcut și toți își dau viața. La noi, am senzația că Mirel a produs o emulație în rândul jucătorilor. A știut foarte repede să creeze o atmosferă pozitivă și cu încredere pentru jocurile care vin.

- Poate schimba Rădoi și mentalitatea de la națională?
- Mentalitatea nu poate fi schimbată, se formează în timp, iar la echipa națională este un lucru știut că este mai greu. El poate găsește resursele pentru a aduce acest plus de determinare și de motivație în două-trei zile. Este un antrenor tânăr, cu experiența jocurilor importante pe care le-a avut în picioare ca jucător. E crescut în noua generație și înțelege foarte bine ce se petrece cu fiecare.

- Un antrenor care e mai apropiat de jucători.
- Este foarte interesant ce a declarat și Alibec, care nu este un jucător simplu. Este unul complicat, ce are un talent imens, dar pe care n-a știut să-l valorifice până acum. Dar poate să devină o piesă importantă pentru echipa noastră. Denis a spus că Mirel este antrenorul cel mai bun pe care l-a avut!

+7 FOTO

- Și tu vorbești frumos de Rădoi. 
- Eu am căutat mereu să am un echilibru și să vorbesc frumos despre antrenori, despre echipe, despre jocuri. Presa, dacă vrea altceva, trebuie să caute în alte parte. Când ajung acasă mi-o iau rău de tot de la soție dacă vorbesc urât. Ea îmi face analiza! Tata nu mă mai ceartă, asta era culmea. Ha, ha, ha! El n-a mai avut timp de mine, m-a abandonat!

- Oricum e clar că atmosfera e bună acum la lot.
- Cred în ceea ce v-am spus și cele două situații la imaginea pe care am văzut-o eu, de foarte departe. Această atmosferă bună, pozitivă și cu încredere în rândul jucătorilor. Cred, e o senzație, că această întrerupere a făcut rău echipei Islandei. Datorită acestor lurcuri văd că echipa noastră să câștige.

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU RĂZVAN LUCESCU

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV VIDEO Anamaria Prodan e ascultată de procurori pentru trucarea meciurilor: „Au fost luate măsuri de supraveghere tehnică, interceptare și înregistrare a comunicațiilor”

ISLANDA - ROMÂNIA. Marea dilemă a lui Mirel Rădoi: Bancu sau Camora? GSP vă prezintă o comparație între cei doi, ofensiv și defensiv

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
1401192300199411
Daniel Irimescu  •  08 Octombrie 2020, 01:01

Off topic: nu il inteleg pe ala de la radio dinamo ! Ca is desfiintarmt pe naum si pe rachita si a scos palaria ptr craciunescu si dumitrescu ! Foarte bine far in rest numai tampenii !

geany_brazilianul
geany_brazilianul  •  08 Octombrie 2020, 00:11

Poate ii explica si lui Radoi ce tactica a folosit cand a pierdut 0-5 cu Serbia

Vezi toate comentariile (3)
Comentează