FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - MUNTENEGRU, AZI, 21:45, TVR1 ȘI GSP.RO

Remus Câmpeanu prefațează meciul României cu Muntenegru: "Vreau să vedem fotbal și dăruire!"

396 de meciuri a jucat Remus Câmpeanu pentru U Cluj în toate competițiile
396 de meciuri a jucat Remus Câmpeanu pentru U Cluj în toate competițiile

Articol de , - Publicat duminica, 04 septembrie 2016 00:00

Fostul internațional clujean Remus Câmpeanu așteaptă ca azi "echipa națională să arate diametral opus față de ce am văzut la Euro".

La 77 de ani, Remus Câmpeanu, unul dintre simbolurile fotbalistice ale orașului de pe Someș, recunoaște că "sunt dependent de fotbal, nu ratez niciun meci. Așa că am să fiu prezent în tribune și la cel al României cu Muntenegru".

E curios și plin de speranțe, pentru acest nou început de drum către un Mondial, mai ales datorită lui Christoph Daum, pe care îl consideră omul potrivit să-i readucă pe "tricolori" în inimile suporterilor, după eșecul lamentabil de la Euro.

Speră ca de această dată Clujul să fie cu noroc pentru echipa națională, "că ultima dată, într-un meci oficial, cu Lituania, n-a fost deloc bine. Dar a trecut mult de atunci, acum simt că lucrurile vor fi altfel cu Muntenegru".

- Domnule Câmpeanu, cum vi se pare această premieră, faptul că România are un selecționer străin?
- Mi se pare că era momentul unei astfel de mutări. Până la urmă, nu suntem nici primii și nici ultimii care fac asta. Nu-l cunosc pe Daum, dar sunt la curent cu ce se întâmplă de la sosirea lui la echipa națională și, drept să vă spun, îmi place omul. Îmi place cum vorbește, felul în care răspunde întrebărilor, dar mai ales cum nu răspunde atacurilor care au început să apară chiar de când a fost numit. Le parează elegant, uneori chiar cu zâmbetul pe buze.

"Avem nevoie de echilibrul lui Daum"

- Nu ar putea fi interpretată ca o dovadă de slăbiciune?
- Numai la noi s-ar putea spune asta. Nu, Daum ne dă astfel o lecție de care fotbalul românesc, care nu-mi închipuiam vreodată că va ajunge atât de jos, avea nevoie. Civilizație, bun-simț, să nu ne mai tot plângem fără să facem nimic, să nu ne mai bălăcărim. Păi, ce, asta înseamnă fotbal?! De-aia am ajuns aici. Îmi place cum spune, de exemplu, că el nu se plânge niciodată și doar încearcă să găsească soluții.

- Bun, însă până la urmă rezultatele vor conta.
- Corect, dar înainte de a ajunge să joci contează enorm și ce faci, ce mesaj transmiți jucătorilor, ce atmosferă faci la lot. Și, din ce am văzut la televizor, prin presă, am senzația că jucătorii au înțeles mesajul. La Euro nu am arătat deloc bine. A fost chiar contrariul a ceea ce ne doream. E clar că e nevoie de o schimbare, iar Daum cred că este capabil să o producă.

- Vorbește mereu de echipă, de familie, de mentalitatea de învingător. Poate da rezultate acest gen de dopaj psihic?
- Din experiență pot să vă spun că da. Totul începe de la antrenor, de la atitudinea lui față de jucători. Și asta nu doar pe teren, la antrenament, ci și în general. Iar fotbaliștii, din ce am văzut, par să fi înțeles că asta e calea de urmat. Știți care mi se pare cea mai mare calitate a lui Daum? Echilibrul. Asta a adus. Fiți convinși că are și o latură dură! Dar știe că nu trebuie să înceapă cu asta. Nu, de echilibru are nevoie fotbalul românesc!

"Să învățăm să avem răbdare!"

- Daum vrea o echipă ofensivă, agresivă, care să dicteze ea jocul.
- Am văzut că vrea să le insufle jucătorilor ideea că sunt invincibili, indiferent de adversar. Are dreptate, până la urmă contează enorm cum joci, cum te implici, cât de unită este echipa ta decât adversarul. Am văzut și acum atâtea exemple la Euro, de echipe mai mici, aparent fără șanse, care au reușit să elimine adversari mult mai tari. Pe hârtie. Dar fotbalul nu e pe hârtie, e acolo, în iarbă. Acum să nu ne așteptăm chiar să se schimbe totul, imediat, în bine! E primul joc, abia i-a cunoscut pe jucători, abia a apucat să le împărtășească viziunea lui despre fotbal. E nevoie de răbdare. (Oftează). Din păcate, asta nu mai avem, răbdare, liniște. De asta au nevoie Daum și echipa lui. Și de susținere.

- La ce vă așteptați pentru meciul cu Muntenegru?
- Vreau și eu doar ce vrea orice microbist, orice român. Să văd o echipă unită, care joacă fotbal, să văd jucători care se implică total, altruiști, fără vedetisme și ifose. Până la urmă, asta e cel mai important. Cei din tribună simt lucrurile astea și le apreciază. Sau le taxează dacă nu le simt. Asta vreau, o echipă care să joace cu plăcere, cu bucurie, iar asta sigur se va trasmite și în tribune. Nu dau pronosticuri, dar eu cred că o să iasă bine de data asta la Cluj, la început de campanie pentru Mondiale.

"Sunt cu sufletul alături de Neluțu Sabău, el poate readuce «U» Cluj acolo unde îi este locul"
Remus Câmpeanu

romania muntenegru caseta

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (3)
946199078754644
Tavi A'visi  •  04 Septembrie 2016, 19:49

Campeanu a fost Idolul meu,

haideusicfr
haideusicfr  •  04 Septembrie 2016, 10:44

Imi aduc aminte de Remus Campeanu. Fostul capitan de echipa al lui "U". Unul dintre cei mai seriosi si valorosi fotbalisti pe care i-am vazut vreodata.Cu ale lui aruncari de la margine ca niste centrari de corner. In plus ,nepotul Tim Campeanu ,trecut ( din pacate!) pe la Steaua ,un marcator de exceptie. Remus Campeanu se aseamana ca stil de om cu domnul Daum. Tacut ,rezervat ,elegant. Hai Romania!

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  04 Septembrie 2016, 08:43

Muntenegru? Cum, nu e Albania? Nici Franta? Ca noua asa ne-a zis dl. Craitoiu...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează