FOTBAL  »  NATIONALA  »  AMICALUL ROMÂNIA - ARGENTINA A PICAT!

Reprogramarea meciului cu Argentina se poate face abia peste 15 luni!

Tevez e unul dintre starurile
pe care FRF vrea să le aducă
totuși la București Foto: Reuters
Tevez e unul dintre starurile pe care FRF vrea să le aducă totuși la București Foto: Reuters

Articol de , - Publicat miercuri, 03 august 2011 00:00 / Actualizat marti, 02 august 2011 21:56

FRF a decis ieri să meargă pe varianta de a juca totuşi cu ”pumele”, nu să ceară despăgubiri. Prima dată liberă în calendarul FIFA pentru meciuri amicale e însă abia la sfîrşitul anului viitor.


Federaţia e gata să accepte reprogramarea confruntării cu Argentina, renunţînd la alternativa despăgubirilor. Se va mulţumi să economisească diferenţa de 480.000 de euro, ultima tranşă din înţelegerea cu sud-americanii, încă neachitată. "Erau greu de obţinut compensaţii, dura mult procesul şi nici nu ne garanta nimeni că vom cîştiga" a fost concluzia Comitetului Executiv de ieri, la care s-a decis să se dea curs propunerii venite de peste Ocean de a juca în următorii doi ani partida ratată de pe 10 august.

Alte variante, în 2013: 6 februarie, 4 iunie, 14 august
Iar FRF, aflată acum în postura de a pune condiţii, urmează să comunice la Buenos Aires datele preferate pentru mult dorita întîlnire cu Messi. N-ar fi însă numeroase variante la dispoziţie. Din zilele oficiale FIFA pentru meciuri amicale, numai 14 noiembrie ar mai fi disponibilă în 2012. Asta fiindcă celelalte două date fixe sînt deja ocupate: pe 29 februarie va fi România - Uruguay, iar pe 15 august e programat un clasic Germania - Argentina.

Apoi, ar mai fi la dispoziţie alte trei repere în 2013: 6 februarie, 4 iunie şi 14 august. Acum, urmează ca Mircea Sandu să se consulte cu Victor Piţurcă şi, în funcţie de preferinţele selecţionerului, să anunţe forul prezidat de Julio Grondona cînd am vrea să întîlnim "pumele". Probabil că se va aştepta însă stabilirea ţintarului pentru preliminariile CM 2014, astfel încît partida cu Argentina să nu fie legată de un joc foarte important din calificările "tricolorilor" la Mondiale.

Naşu' aminteşte de ţeapa trasă Braziliei
"De data aceasta, vom insista ca în contract să existe o clauză expresă pentru compensaţii financiare în cazul în care se va întîmpla din nou să nu se prezinte, deşi e puţin probabil", a subliniat un membru al CEx după o şedinţă în care şeful FRF a militat personal pentru reprogramare. Şi a venit cu un argument palpabil. "Nu uitaţi cum ne-am prezentat noi în Brazilia, aşa că ar fi bine să-i înţelegem pe argentinieni, fiindcă au, într-adevăr, probleme mari în această perioadă", ar fi sunat discursul Naşului.

Contract direct cu federaţia sud-americană
Şi s-a mai hotărît un amănunt: noul parteneriat cu sud-americanii va fi semnat direct cu federaţia, nu printr-o firmă. "E important să avem comunicare directă cu Argentina de acum înainte, fără să mai apelăm la intermediari", a venit explicaţia. Bineînţeles, FRF va milita din nou şi pentru clauza prezenţei starurilor, în frunte cu cvartetul Messi - Tevez - Higuain - Mascherano.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
lilianna16
lilianna16  •  03 August 2011, 19:30

Cam tarziu... dar atunci o sa imi iau si eu bilet!!!

jumega
jumega  •  03 August 2011, 09:05

si daca mult asteptata intanlnire cu messi o sa fie acum, curand in grupele CL, ati luat in calcul? slugi, care in viata asta nu ati invatat decat sa stati in genunchi si sa puneti batista pe tambal. vi-ati batut joc de atata lume, de o sarbatoare la care vroiau f multi sa fie matrtori, sarbatoare pe care unii o asteptau de un an de zile!!! dar ce conteaza asta? nesimtirea voastra este fara margini si fraier e ala care mai pune botul la vrajeli! trebuie lasat gol, cat mai gol stadionul la meciul cu franta!

a2u.
a2u.  •  03 August 2011, 08:39

niste papagali fricosi fara coloana vertebrala, ca vai pierde banii...daca stii ca ai dreptate o faci, dar cu un papagal ca sandu ce sa faci? el se crede mare si tare, dar e un kkt si se vede dupa cum e tratat

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close