FOTBAL  »  NATIONALA  »  ATMOSFERĂ / LUXEMBURG - ROMÂNIA 0-2

România a fost susţinută de 2.000 de fani » "Tricolorii" aplaudaţi, şefii huiduiţi

Articol de GSP - Publicat sambata, 03 septembrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 03 septembrie 2011 01:55

Jucătorii au fost primiţi cu simpatie de suporterii români din Luxemburg, care i-au contestat însă dur pe Mircea Sandu şi pe Dumitru Dragomir


"Tricolorii" au intrat pe stadionul Josy Barthel ca într-o biserică. Linişte totală, tribune goale. Nici luxemburghezii nu ne mai consideră o echipă mare ca să se înghesuie la stadion cu o oră şi ceva înaintea meciului.

Amintiri cu Mutu şi Chivu
În jurul arenei începe să fie cît de cît animaţie. Maşini cu suporteri români veniţi din ţările din jurul Marelui Ducat se ascund în parcarea subterană de lîngă arenă. Mutu şi Chivu nu mai sînt la "naţională", dar numele sînt cele mai frecvente pe spatele tricourilor fanilor adulţi şi copii. Apar şi primii români. "Apărăăă Tătăruşanu!", s-a auzit cu ecou strigătul unui fan către portarul stelist, care ieşise la încălzire. Apoi cîteva scandări timide cu numele celor doi, Mutu şi Chivu.

Mitică şi Naşu' sub asediu
Aplauze pentru "tricolori", huiduieli pentru şefii fotbalului. Cei circa 100 de români care se aflau în stadion cu 45 de minute înainte de startul partidei i-au fluierat copios pe Mircea Sandu şi pe Dumitru Dragomir, cărora le-a reproşat verbal starea fotbalului românesc. Unii şi-au vărsat oful pe cei doi oficiali pentru dezafilierea Craiovei, alţi pentru retrogradarea lui Poli Timişoara. Preşedintele FRF a simţit antipatia fanilor români din Occident încă de la sosirea la stadion. Mircea Sandu s-a intersectat cu un grup ostil care afişase un banner pe care era scris în limba franceză: "FRF plus LPF le cancer de Foot Roumanie". Alţii ăiĂau f'cut însă poze cu şeful de la Casa Fotbalului.

Samba e peste tot
Atmosfera s-a încins brusc. Şi nu pentru că ar fi intrat "tricolorii" pe teren la încălzire, ci datorită unei trupe de dansatoare de Samba. Lovitura de începere a fost dată în cele din urmă în prezenţa a circa 3.000 de spectatori, dintre care aproximativ 2.000 de inimi au bătut pentru "naţionala" lui Piţurcă.


Andrei Cristea, suporter de lux
Naţionala n-a fost singură în Luxemburg. Nu, Mutu, n-a venit, dar la tribuna oficială a luat loc şi fostul internaţional Andrei Cristea. Sub contract cu divizionara secundă din Germania, Karlsruhe, dar în convalescenţă după o operaţie la genunchi, Andrei a ţinut să fie alături de "tricolori", chiar dacă pentru asta a trebuit să-şi decaleze programul zilnic de recuperare. A f'cut 3 ore pe drum, unul cu peripeţii însă. căci, după blocajul de pe autostradă, în oraş, în căutarea arenei, Cristea a călcat o linie continuă chiar în faţa unei maşini de poliţie. Deja vorbitor de germană, Andrei a scăpat de amenda de 145 de euro, pentru simplul fapt că a ştiut să explice ce s-a întîmplat, iar partenerul de dialog, poliţistul, a priceput că pe un teritoriu străin poţi face şi astefel de erori. Chestie de civilizaţie.

Clasament Grupa D
1. Franţa 7 5 1 1 11-3 16p
2. Bosnia 7 4 1 2 10-7 13p
2. Belarus 8 3 3 2 6-4 12p
4. România 7 3 2 2 10-6 11p
5. Albania 6 2 2 2 4-6 8p
6. Luxemburg 8 0 1 7 1-15 1p

Meciuri jucate pe 2 septembrie:
Luxemburg - ROMÂNIA 0-2
Belarus - Bosnia 0-2
Albania - Franţa 1-2

Ce meciuri mai sînt de jucat:
6 septembrie: ROMÂNIA - Franţa; Bosnia - Belarus; Luxemburg - Albania
7 octombrie: Bosnia - Luxemburg; ROMÂNIA - Belarus; Franţa - Albania
11 octombrie: Albania - ROMÂNIA; Franţa - Bosnia

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (6)
adrian...mircea
adrian...mircea  •  03 Septembrie 2011, 16:55

Nemernicul de mircea sandu NU REALIZEAZA ca intra in istoria fotbalului romanesc exact ca ceausescu. Nu se gandeste la rusinea ce vor avea de suferit cei din familie, dupa disparitia lui, atunci cand toti lingaii de care s-a inconjurat, vor trage din toate pozitiile in imaginea lui, ca sa se faca scapati ei!. Ce vor auzi nepotii la scoala sau gradinita, ce vor citi in gazete fica si sotia lui, cum vor pleca rusinati capetele rudele lui cand vor auzi pe stadioane sau printre fanii de fotbal felul cum este injurat si dupa ce dispare. Aceasta este mostenirea lui, care nu poate fi spalata cu tot aurul din lume!

doris2001
doris2001  •  03 Septembrie 2011, 12:26

DACA FACEM NISTE CALCULE, ROMANIA, DACA VA CASTIGA TOATE MECIURILE RAMASE, AR FACE 20 PUNCTE, SI BOSNIA, DACA PIERDE CEL PUTIN UN MECI, AR FACE 19 PUNCTE. BELARUS DACA VA CASTIGA TOT, VA FI SUB ROMANIA, REPET, DACA ROMANIA VA CASTIGA TOT ! DAR DACA BAGA STELISTI CU FRANTA, SIGUR NU VOM CASTIGA, SAU VOR DA MAXIM UN GOL, PRIMIND UNUL ! FARA MUTU SI TORJE, SUNTEM INERTI !

ortega
ortega  •  03 Septembrie 2011, 11:15

Oare citesc articolul si commenturile ymputzitzii astia 2 ? Probabil ca nu , fiind analfabeti ! Pe langa ei mai sunt gloabe precum Kassay-ospatarul sau V. Alexandru-un buboi purulent ... Vedea-i-as mmorty pe toti ...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează