FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISRAEL - ROMÂNIA 1-2

Contra se înclină: „De mult n-am mai avut la națională un jucător ca el. Extraordinar!”

Andrei Rațiu, primul de la stânga la dreapta // foto: Imago Images +49   FOTO
Andrei Rațiu, primul de la stânga la dreapta // foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 20 noiembrie 2023 19:56 / Actualizat luni, 20 noiembrie 2023 20:06

Fost fundaș dreapta, Cosmin Contra (47 de ani), în prezent antrenor la echipa saudită Damac, apreciază calitățile actualului apărător dreapta al naționalei, Andrei Rațiu (25).

Andrei Rațiu, fundaș legitimat la Rayo Vallecano, în La Liga, a profitat de accidentarea lui Cristi Manea și a redevenit prima soluție pentru postul de fundaș dreapta la echipa națională.

Rațiu a impresionat în meciul cu Israel și a fost lăudat inclusiv de unul dintre cei mai mari fundași dreapta ai României, Cosmin Contra, care îl consideră un fotbalist complet, bun pe ambele faze.

Scouter-ul lui Becali a găsit doi jucători pentru FCSB: „Mijlocașul seamănă cu Stanciu, atacantul cu Rrahmani, dar mai bun”
FCSB
Scouter-ul lui Becali a găsit doi jucători pentru FCSB: „Mijlocașul seamănă cu Stanciu, atacantul cu Rrahmani, dar mai bun”

Cosmin Contra: „De mult n-am avut la echipa națională un fundaș dreapta precum Rațiu”

„Rațiu are calități extraordinare, și noi îl aveam în vizor la echipa națională, dar în acea perioadă juca la Villarreal B, într-o divizie inferioară. Apoi a făcut pasul în liga a doua din Spania, acum e la Rayo și a făcut un meci extraordinar împotriva lui Real Madrid.

Cred că acel meci cu Real Madrid, împotriva unui jucător ca Vinicius, în care a jucat foarte bine, i-a dat mare încredere, ceea ce s-a văzut cu Israel. L-am văzut extraordinar de sigur pe el, chiar dacă câteodată se mai complică.

Calitățile fizice pe care le are sunt extraordinare. De mult n-am avut la echipa națională un fundaș dreapta cu asemenea calități, care poate face ambele faze, să fie la fel de puternic pe faza ofensivă și faza devensivă. Este un plus, ceva ce n-am avut în ultimii ani la națională.

Sperăm ca Rațiu să joace în continuare la fel de bine, să crească, să joace la Rayo și să vină la echipa națională cu această încredere pe care am văzut-o la meciul cu Israel”, a comentat Contra la „DigiSport Special”.

Cosmin Contra: „Avem nevoie de Pușcaș”

Fundașul dreapta nu este singurul jucător remarcat de Contra.

„Un mare câștig la echipa națională sunt cei 4 apărători, Rațiu, Drăgușin, Burcă și Bancu. Acum nu se mai discută cine va fi titular în apărare. Screciu este o surpriză foarte plăcută, dă echilibru echipei.

Mă bucur să văd că Răzvan Marin a făcut un pas înainte, și-a asumat rolul de lider împreună cu Nicușor Stanciu. Bineînțeles, și Ianis. A înscris cu Israel, sper din toată inima să se impună la Alaves și să joace mult mai mult.

Mă bucur pentru Pușcaș, pe care l-am debutat în mandatul meu. Mă bucur că Edi a fost inspirat cu Pușcaș la meciul cu Israel. Poate acum va avea încrederea necesară la echipa de club, să joace mai mult. Poate cei de acolo au văzut meciul și îi vor da mai multe șanse. Avem nevoie de Pușcaș, are calități care pota ajuta echipa națională”, a mai afirmat antrenorul de la Damac.

Tot despre echipa națională:

Foile secrete ale lui Edi » Reporterii GSP au surprins la conferința de presă notițele pregătite de selecționer: „Anghel Iordănescu spunea că sunteți...”
România - Elveția
Foile secrete ale lui Edi » Reporterii GSP au surprins la conferința de presă notițele pregătite de selecționer: „Anghel Iordănescu spunea că sunteți...”
Decizie de ultimă oră: un „tricolor” a fost chemat înapoi de club și nu va fi pe Arena Națională la meciul cu Elveția
ROMÂNIA - ELVEȚIA
Decizie de ultimă oră: un „tricolor” a fost chemat înapoi de club și nu va fi pe Arena Națională la meciul cu Elveția

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
tase67
tase67  •  21 Noiembrie 2023, 08:50

Facem mereu politica si riscam sa fim rapid pusi la locul nostru. Puscas si-a depasit conditia, a avut inspiratie, plasament, geniale, la gol si la multe alte faze in meci, dar trebuie cooptat un dotat ca Gica Hagi sa ii invete pe multi dintre titularii lui Edi cum sa suteze, cum sa dea in ea, cind ajung la punctul culminant cind, dupa ce te-ai desprins, abil, vine sansa golului. Puscas, Razvan Marin, Screciu, Mihaila, Bancu Stanciu, vor fi la Euro, si Edi va deveni nostalgic cu ei, si vor juca multi titulari. De acum va spun, ca daca toti o umplu de singe la momentul sutului ca acum, vom avea un parcurs fara glorie. Toti remarca, in stinga si in dreapta, dar nu s-a oprit unul sa ii multumeasca lui Dragus pentru sutul genial, de la peste 20 de metri, cu o minge trimisa care nu respecta legile fizicii, cum se vedea odata la Brazilia unor Garincha sau Zagalo, sau la Hagi in America, cu Columbia. Puscas a fost servit de o bara, si are meritul de a veni unde trebuia, dar hai sa ii multumim lui Dragus ca ar fi fost greu, putea deveni si imposibil, daca nu aveam sansa executiei lui magistrale, de geniu, care a venit exact cind trebuia, la spurt timp, pe un moment in care baietii nostri nu se prea gaseau, sau regaseau, dupa golul luat rapid si subit. Balantele se inclina cu jucatori capabili de geniu, tot vorbim, dar sa recunoastem ca, executia lui Dragus, si abilitatea cu amindoua picioarele ale lui Hagi, au facut diferenta pe realizarile ofensive si au intors sensul calificarii

paolo12
paolo12  •  21 Noiembrie 2023, 06:09
Postat de Dona1313 pe 20 Noiembrie 2023, 23:16

Felicitari echipei pentru calificare. Dar..... Dar ma voi inclina dupa meciul contra Elvetiei, daca va fi cazul. Pentru ca asa cred eu, ca o campanie de calificare trebuie dusa cu bine pina la capat. Din respect pentru toti românii si pentru ei înșiși

Respectul pentru romani se manifesta prin atitudinea pe teren. Poți sa joci bine și sa pierzi...

johny2003
johny2003  •  20 Noiembrie 2023, 23:20

Pai si cu contestatarii, cum ramine?!?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează