FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - SUEDIA 1-0

ROMÂNIA - SUEDIA 1-0 // VIDEO + FOTO Revanșă amicală după 24 de ani » Golul superb al lui Rotariu a răpus rezervele Suediei

FOTO: Raed Krishan +14   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 27 martie 2018 23:31

România a câștigat partida amicală cu Suedia, scor 1-0, prin reușita lui Dorin Rotariu, intrat de 4 minute pe teren.

Prima repriză a fost una încrâncenată, fără ocazii clare de gol. Suedia a început mai curajos, cu un pressing avansat în primele 10 minute, apoi a cedat inițiativa. Elevii lui Contra au echilibrat partida și au punctat prin zvâcnirile lui Mitriță și Țucudean.

Cea mai importantă șansă a venit în minutul 25, când "piticul atomic" de la CS U Craiova, Alexandru Mitriță, a trimis puțin pe lângă buturile lui Johnsson, după o pătrundere din flancul stâng.

România n-a început tocmai bine nici partea secundă. Însă prima acțiune periculoasă de poartă a însemnată și deschiderea scorului. Contra a mutat inspirat, Dorin Rotariu marcând (57) la doar 3 minute de la intrarea pe teren. Gheorghe Grozav a intrat și el excelent, ratând o ocazie importantă a tricolorilor (82).

Minutele de final au fost marcate doar de debuturile lui Nedelcearu și Man. Cosmin Contra a ajuns la 10 jucători noi în mandatul de la națională: Ioniță II, Balașa, Bancu, Țucudean, Niță, Mitriță, Anton, Cicâldău, Nedelcearu și Man.

  • România a mai jucat în această pauză competițională un amical în Israel, câștigat cu 2-1 (goluri Stanciu și Țucudean). Detalii AICI!
  • Următorul meci al României va fi în septembrie, cu Muntenegru, acasă, în Liga Națiunilor, pe 7 septembrie 2018. Totul despre Liga Națiunilor AICI!

Coșmarurile cu Kennet Andersson

La Mondialul American din 1994, România a fost la doar un mic pas semifinale. Visul frumos a fost transformat într-un coșmar de Kennet Andersson, în minutul 115. Atacantul a marcat golul egalizator pentru 2-2, iar suedezii s-au calificat în ultimele 4 după loviturile de departajare – unde Andersson a punctat din nou. Parcursul din 1994 rămâne, însă, cea mai mare performanță a României.

România - Suedia 1-0
A marcat: Rotariu '57
Click aici pentru liveTEXT

Final de meci, 1-0. 

min. 92: Dennis Man scapă singur cu portarul după o pasă excelentă a lui Keșeru. Mingea sare din gazonul de pe "Ion Oblemenco" și îl incomodează în timpul șutului.

min. 90: Arbitrul de rezervă arată 3 minute de prelungire.

min. 87: Dennis Man debutează la națională! Mijlocașul de la FCSB i-a luat locul lui Nicolae Stanciu. La suedezi, Berg și Sebastian Larsson îi schimbă pe Guidetti și Fransson.

min. 85: Guidetti și Săpunaru se ciondănesc. Arbitrul israelian calmează spiritele. 

min. 84: A 2-a schimbare și la suedezi. Viktor Claesson intră în locul lui Durmaz. 

min. 82: Debutantul Ionuț Nedelcearu îi ia locul lui Dragoș Grigore.

min. 82: Grozav driblează elegant, își năucește adversarul direct și trimite puțin pe lângă bară.

min. 76: Excesul de zel al lui Keșeru este penalizat cu un cartonaș galben.

min. 74: Acțiune virtuoasă a lui Grozav. Driblează doi adversari, apoi îi pasează lui Stanciu. Șutul mijlocașului Spartei Praga este blocat.

min. 71: Tătărușanu are două intervenții salutare! Guidetti primește o minge perfectă în fața porții, trimite în blocajul apărătorilor, mingea revine la el, apoi e blocat de Tătărușanu.

min. 71: Ola Toivonen intră în locul vârfului Kiese Thelin.

min. 70: Paul Anton intră în locul lui Răzvan Marin.

min. 66: Jimmy Durmaz primește un cartonaș galben pentru o palmă aplicată lui Dorin Rotariu.

Min 62: Cosmin Contra mută și în atac. Claudiu Keșeru intră în locul lui George Țucudean.

Min 61: Chipciu este înlocuit cu Gheorghe Grozav. Fotbalistul lui Anderlecht se ceartă cu arbitrul de rezervă, reclamând neacordarea unei lovituri de la 11 metri.

min 57: GOL ROMÂNIA! Rotariu primește o pasă de la Nicolae Stanciu, îl depășește pe Hult, și trimite cu stângul, necruțător, la colțul lung.

A fost al 600-lea gol marcat de România în meciurile disputate pe teren propriu.

min 55: Sema câștigă duelul cu Manea, scapă singur la 16 metri de poartă, dar trimite slab, pe lângă poartă.

min 54: Mitriță iese de pe teren în aplauzele întregului stadion. În locul său intră Dorin Rotariu.

min 50: Larsson execută lung o lovitură de la margine, iar Toșca trimite în corner. Thelin recuperează mingea și trimite cu interiorul, cu mult efect, la un metru de stâlpul stâng al porții României.

min 47: Jimmy Durmaz este faultat de Stanciu la 35 de metri de poarta lui Tătărușanu. Tătărușanu reține fără probleme mingea realuată cu capul din centrare.

min. 46: A început repriza secundă!

S-a terminat prima repriză, una încrâncenată, fără ocazii clare de gol. Suedia a început mai curajos, cu un pressing avansat în primele 10 minute, apoi a cedat inițiativa. Elevii lui Contra au echilibrat partida și au punctat prin zvâcnirile lui Mitriță sau Țucudean. Cea mai importantă șansă a venit în minutul 25, când "Piticul Atomic" de la CS U Craiova a trimis puțin pe lângă buturile lui Johnsson, după o pătrundere din flancul stâng.

 min 45+2: Țucudean se desprinde excelent, evită ofsaidul, și trimite un șut din lateral, paralel cu poarta suedezilor.

min 45: Jocul este întrerupt! Fanii de la tribuna a 2-a s-au luat la bătaie, în timp ce din peluză au fost aruncate obiecte în teren.

min 43: Sema plonjează în careu după un contact cu Pintilii, dar arbitrul dictează fault în atac.

min 38: Guidetti este surprins în ofsaid. 

min. 32: Mitriță este faultat la 25 de metri de poartă, după o incursiune în stilul caracteristic. Tot el execută lovitura liberă și trimite mult peste poartă.

min 28: România urcă în pressing. Nicolae Stanciu este bruscat în interiorul careului, cere penalty, dar este ignorat de arbitrul partidei, Roi Reinshreiber. 

min 25: Cea mai importantă ocazie de gol a României. Mitriță preia mingea în tușa stângă, intră cu ea în centru și trimite puțin pe lângă poarta lui Johnsson.

min 24: Chipciu oprește prin fault un contraatac promițător al suedezilor în banda stângă.

min 20: Johnsson reține o centrare trimisă greșit de Toșca.

min 16: Combinație rapidă între Stanciu și Țucudean. Defensiva adversă anticipează pasa și trimite mingea în corner.

min 14: Tătărușanu boxează excelent mingea trimisă de suedezi din corner.

min 12: Mitriță are o incursiune bună, dar e blocat în ultima clipă la marginea careului de 16 metri. Durmaz tâșnește pe contraatac și Fransson trimite peste poartă.

min 9: Suedezii au preluat inițiativa partidei. România se mulțumește momentan cu cu ieșirile pe contraatac.

min. 4: Jannson, singur în centrul careului de 6 metri, trimite slab peste poarta lui Tătărușanu.

min 3: Întreg stadionul s-a ridicat și a aplaudat în memoria lui Nicolae Tilihoi.

min. 2: Dragoș Grigore este lovit de Jimmy Durmaz și iese șchiopătând de pe teren. 

min. 1: A început partida! 

Fanii prezenți pe Ion Oblemenco au ținut un moment de reculegere în memoria lui Nicolae Tilihoi.

Echipele de start:

România: Tătărușanu - Cr. Manea, Săpunaru, Dr. Grigore, Toșca - Pintilii, R. Marin - Chipciu, Stanciu, Al. Mitriță - Țucudean
Rezerve: Fl. Niță, S. Lung, Moți, Nedelcearu, P. Anton, Deac, D. Rotariu, Grozav, Keșeru, Budescu, Benzar, Cicâldău, Man, Bancu
Selecționer: Cosmin Contra

Suedia:  Johnsson - Larsson, Jansson (cpt),  Helander, Hult - Durmaz, Fransson, Hiljemark, Sema -  Guidetti, Kiese Thelin
Rezerve: Rinne, Nordfeldt, Berg, Claesson, Forsberg, Granqvist, Larsson, Lindelof, Lustig, Olsson Mart., Svensson, O. Toivonen
Selecționer: Janne Andersson

UPDATE ora 21:15

La stadion au ajuns și ultrașii din Peluza Sud '97, nucleul dur al galeriei oltene care a rămas alături de FC U Craiova în Liga a 4-a, la prima apariție pe noul "Ion Oblemenco": 

UPDATE ora 19:00

Atmosfera în fan-zone-ul de la Stadionul "Ion Oblemenco", înaintea amicalului România - Suedia.

 
 

România a jucat în galben în această seară, în timp ce Suedia a avut un echipament albastru. Acest meci se joacă la Craiova după o pauză de 14 ani. Ultimul meci acolo a fost pe 4 septembrie 2004, 2-1 cu Macedonia, în preliminariile Campionatului Mondial din 2006. De-a lungul istoriei, tricolorii au jucat șase partide în Bănie, obținând patru victorii. Două meciuri s-au terminat la egalitate.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (98)
mannecken
mannecken  •  29 Martie 2018, 16:07
Postat de Smarandoiu Stefan pe 28 Martie 2018, 21:47

Pentru DOMNUL CONTRA! Dacă nu te-a dus mintea că ,,relații de joc" însemna și folosirea simultană în teren a unor fotbaliști care au mai jucat împreună: ,, Manea + Deac+ Țucudean" , respectiv: ,,Benzar + Chipciu +Stanciu + Keșeru" sau ,, Bancu + Mitriță" , respectiv, ,, Toșca + Grozav", înseamnă că nu ești un mare antrenor. Ți-a ieșit ca rezultat! FELICITĂRI! Dar mi-ai dovedit că n-ai STOFĂ sau ești CONTRA unora și ai vrut să arăți că .... ! În amicale am mai bătut noi și Germania cu 5-1! Și?! Nimic! SĂNĂTATE și SUCCES și sper să mă contrazici prin rezultate oficiale!

Si când sa încerce alte relatii de joc cu jucatori diferiti, daca nu în meciurile amicale...

155242644916485
Smarandoiu Stefan  •  28 Martie 2018, 21:47

Pentru DOMNUL CONTRA! Dacă nu te-a dus mintea că ,,relații de joc" însemna și folosirea simultană în teren a unor fotbaliști care au mai jucat împreună: ,, Manea + Deac+ Țucudean" , respectiv: ,,Benzar + Chipciu +Stanciu + Keșeru" sau ,, Bancu + Mitriță" , respectiv, ,, Toșca + Grozav", înseamnă că nu ești un mare antrenor. Ți-a ieșit ca rezultat! FELICITĂRI! Dar mi-ai dovedit că n-ai STOFĂ sau ești CONTRA unora și ai vrut să arăți că .... ! În amicale am mai bătut noi și Germania cu 5-1! Și?! Nimic! SĂNĂTATE și SUCCES și sper să mă contrazici prin rezultate oficiale!

mannecken
mannecken  •  28 Martie 2018, 15:03
Postat de suporterucv pe 28 Martie 2018, 14:17

Stai calm baiatule, nu te agita atat pe seama oltenilor ca n-au treaba ei cu tine. Pretul biletelor a fost de 90 lei la trib I si a II-a !!!! Meciul a fost unul AMICAL. Cu toate astea au fost peste 20.000 de oameni la stadion. Daca la tine in oras ar fost acest meci, si cu acest pret al biletelor, nu strangeati nici 2000 de oameni, si aceia daca va dadeau si mancare la pachet, ca la pomana, sa va ajunga pentru vreo saptamana.

Ok, am înteles lucrul asta, mi-a mai trimis cineva informatia asta. Pacat ca s-a întâmplat asa. Scuze.

Vezi toate comentariile (98)
Comentează