FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U20

„Casa” naționalei U20 pentru primele meciuri din 2024 » Unde vor juca „tricolorii” mici

România U20 revine la Târgoviște
România U20 revine la Târgoviște

Articol de - Publicat vineri, 02 februarie 2024 11:37 / Actualizat vineri, 02 februarie 2024 12:19

România U20 mai are de așteptat până va disputa primele meciuri din 2024. Selecționata pregătită de Costin Curelea (39 de ani) va juca cu Italia și Polonia pe 21, respectiv 26 martie.

FRF a anunțat, vineri, stadionul pe care vor evolua „tricolorii” mici. Partidele cu Italia și Polonia din Elite League U20 vor avea loc la Târgoviște, pe stadionul „Eugen Popescu”. Chindia Târgoviște, formație din eșalonul secund, își dispută acolo meciurile de pe teren propriu.

Al treilea transfer din 2024 în fotbalul mondial! Cine întrece mutarea lui Radu Drăgușin la Tottenham
MERCATO
Al treilea transfer din 2024 în fotbalul mondial! Cine întrece mutarea lui Radu Drăgușin la Tottenham

Naționala U20 revine la Târgoviște

Programul meciurilor din luna martie:

  • Joi, 21 martie: România – Italia: ora 18:00
  • Marți, 26 martie: România – Polonia: ora 18:00

România U20 are amintiri plăcute pe stadionul din Târgoviște. „Tricolorii” au debutat în Elite League chiar acolo și au învins reprezentativa similară a Cehiei, scor 2-0. Eduard Radaslavescu (19 ani) și Doru Andrei (20 de ani) au marcat golurile naționalei.

Aproape 3.500 de spectatori au asistat la acea partidă, precizează sursa citată. Sunt ultimele meciuri din această competiție pentru echipele naționale U20.

Trupa lui Costin Curelea a bifat două victorii, cu Cehia și Anglia, și trei eșecuri (1-2 cu Portugalia, 0-5 cu Norvegia și 0-1 cu Germania).

România U20 ocupă locul 6 în clasamentul din Elite League, cu 6 puncte adunate în 5 meciuri. Primele 3 locuri sunt ocupate de Italia, Germania și Portugalia.

România U20 a pierdut ultimul meci disputat în această competiție cu Germania, scor 0-1. Nemții au marcat în prelungiri, în minutul 90+3.

Leo Grozavu nu este de acord cu noua regulă impusă de FRF: „Veţi vedea că fotbalul scade”

Leo Grozavu (56 de ani), antrenorul de la Poli Iași, nu este de acord cu noua regulă impusă de FRF. Din sezonul viitor, cluburile din primele două eșaloane vor fi nevoite să aibă pe teren minimum 5 jucători crescuți „la nivel național” sau care sunt eligibili pentru naționalele României, pe toată durata meciului.

„Eu cred că e greu de implementat această regulă. Am văzut cu ani în urmă, când am aderat la comunitatea europeană, a fost destul de dificil să mai facem noi regula. Regula trebuie să o respectăm, nu să o implementăm.

În momentul în care un patron dă banii, cred că e mai greu să-i impui reguli. Când îi dai bani, poţi să-i pui orice regulă. Dar când el dă banii, cred că el impune regula. Eu aşa văd lucrurile. Nu ştiu ce se va întâmpla.

Veţi vedea că fotbalul scade. Sunt echipe în Europa care joacă cu 11 străini. M-aţi întrebat, v-am răspuns. Dar nu este treaba mea”, a declarat Leo Grozavu, la conferința de presă.

VIDEO Ștefan Bărboianu crede că FCSB nu mai poate scăpa titlul: „Își domină toți adversarii!”

Citește și alte articole:

Etern recunoscători
EDITORIAL
Etern recunoscători
Fostul căpitan de la Dinamo a fost prezentat la noua echipă » Va evolua în străinătate
ISRAEL
Fostul căpitan de la Dinamo a fost prezentat la noua echipă » Va evolua în străinătate

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
S0s0
S0s0  •  02 Februarie 2024, 12:00

Inventarea acestei naționale chiar a fost o idee bună. Să joci regulat la vârsta asta contra Italiei, Germaniei, Angliei sau Portugaliei chiar e ceva, în condițiile în care, în afară de marile puteri, doar încă vreo 4-5 naționale mai participă. Plus că nu doar joacă împotriva lor, ci au reușit și unele rezultate care dau încredere, gen victoriile cu Portugalia sau Anglia ori cele, mai normale, cu Cehia sau Polonia. Parcă nu mai vin așa aiuriți la under 21 sau mai sus, când înfruntă prima dată adversari tari.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează