FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

Naționala dezbinaților » Vestiar rupt, bisericuțe și jucători care se evitau chiar și pe teren

România U21 s-a făcut de râs la Euro U21, având doar un punct și terminând grupa fără gol înscris
România U21 s-a făcut de râs la Euro U21, având doar un punct și terminând grupa fără gol înscris

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 iunie 2023 16:12 / Actualizat miercuri, 28 iunie 2023 17:37

ROMÂNIA U21. Exact factorul care a compensat diferența de valoare în 2019 și 2021, adică unitatea grupului, a fost marea problemă a lui Emil Săndoi în 2023. Selecționerul U21 n-a putut opri egoismul din lotul său și termină mandatul cu un singur succes, obținut într-un joc-test cu CSA Steaua, 4-2

Naționala U21 a terminat Europeanul găzduit și de România pe ultimul loc în grupă, cu doar un singur punct, fără gol marcat, cel mai slab parcurs din ultimele 3 prezențe la turneul final. 

Spre deosebire de celelalte două Europene, din Ungaria și Italia, când jucătorii au fost lăudați pentru forța grupului și unitatea de care dau dovadă, naționala lui Emil Săndoi a fost taxată exact din acest motiv.

„Săndoi nu e respectat tactic”

Selecționerului i s-a reproșat, printre altele, faptul că n-ar fi suficient de aspru, în consecință și de respectat, cu jucătorii săi. Ultimul care atrage atenția asupra egoismului de care au dat jucătorii dovadă pe teren a fost Helmut Duckadam, prezent în tribună la meciul contra Croației, 0-0: 

"Sunt amic cu Săndoi, dar părerea mea e că la națională e nevoie de un antrenor care să fie mai mână de fier. Respectat cred că e, dar nu tactic. Am văzut jucători nemulțumiți, care dădeau din mâini. Își reproșau unii altora câte ceva".

Se simte rivalitatea de la cluburi

Primele semne au fost la meciul contra Spaniei. În puținele momente în care echipa a dus mingea spre poarta ibericilor, jucătorii au ales fie soluția de a finaliza de la distanță, fie s-au evitat. 

Lui Ișfan i-a fost reproșat, de pe margine, că l-a evitat în multe momente pe Tavi Popescu, alegând fie să continue singur, fie să mute în direcția opusă. De fiecare dată, "decarul" FCSB-ului a gesticulat și i-a reproșat fotbalistului Craiovei soluțiile găsite.

A simțit, dar n-a rezolvat

Emil Săndoi le-a atras și el atenția jucătorilor, în vestiar, vizavi de acest aspect. Lucru recunoscut de Dragoș Albu, după ultimul meci. Deși a negat, mijlocașul Craiovei lui Mititelu a dat de înțeles că selecționerul a sesizat fisurile: "Nu știu ce ați văzut dumneavoastră. 

Probabil că neavând rezultate, ne-a apăsat, poate au mai apărut nemulțumiri. Nu cred că e vorba de egoism. Dimpotrivă, am discutat să fim echipă, asta ne-a transmis și nea Emil". 

În realitate, nicio schimbare. Inclusiv la ultimul meci, în 3 rânduri Louis Munteanu a ales să finalizeze de la mare distanță, spre nemulțumirea trădată de gesturi din partea lui Markovic și apoi Bârligea.

România U21 a bătut doar CSA Steaua

Cu Emil Săndoi pe bancă, naționala U21 a României are o singură victorie, într-un meci-test, ce nici nu poate fi luat în palmares. Se întâmpla în luna noiembrie a anului trecut, cu CSA Steaua. 

"Tricolorii" îi învingeau atunci pe "militari" în Ghencea, 4-2, într-un meci în care din echipa de start nu lipseau Octavian Popescu, Jovan Markovic, Ișfan, Țicu sau Screciu. 

Tot în acea perioadă, România U21 a mai avut un astfel de amical, terminat la egalitate cu FC Argeș, 2-2. Echipa U21 nu mai câștigase un meci din martie 2022, cu Finlanda, 2-1. Atunci selecționer era Florin Bratu, iar România a întors scorul în ultimele 5 minute. 

Nu vreau să fiu prea critic, dar e păcat că n-am avut mai mult curaj măcar în ultimul meci. Portarii echipei naționalei sunt de fiecare dată cei mai buni. Am fi duri să spunem că a fost o rușine. Ăsta e nivelul din păcate.

- Helmut Duckadam

Un sentiment negativ, nu pot să spun altceva, zero victorii, zero goluri. N-am arătat deloc bine, ne-am dezamăgit pe noi și întreaga țară. Asta este, face parte din fotbal.

- Bogdan Racovițan

Citește mai multe știri despre România U21:

Hoții au „spart” vestiarul Italiei U21 la Cluj » „Au dispărut 4 perechi de ghete de fotbal”
EURO U21
Hoții au „spart” vestiarul Italiei U21 la Cluj » „Au dispărut 4 perechi de ghete de fotbal”
Duckadam n-a înțeles un moment din remiza contra croaților: „Doar pe Emil Săndoi îl puteți întreba”
croația u21 - românia u21 0-0
Duckadam n-a înțeles un moment din remiza contra croaților: „Doar pe Emil Săndoi îl puteți întreba”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (26)
Victor2023
Victor2023  •  21 Iulie 2023, 15:29

Noroc cu olimpicii de la matematica si fizica, ne mai ofera ei cate o bucurie. Fotbalistii nimic! Numai necazuri! Si o groaza de bani se investesc in sport.

guimaraes1.0
guimaraes1.0  •  28 Iunie 2023, 22:15
Postat de unulobisnuit pe 28 Iunie 2023, 21:04

Nu mai băga nulitatea asta în seamă. Îi place când cineva îi răspunde și începe cu prostiile. E prost fără leac.

Pechinezul ca orice specie canina pana nu primeste de la fiecare cate un os nu se potoleste.cred ca ti-e clar de ce se baga in seama cu toti userii doar doar i se da osul sa-l roada.:-)

Dobermannul
Dobermannul  •  28 Iunie 2023, 21:33
Postat de unulobisnuit pe 28 Iunie 2023, 21:17

Gata, a apărut prostul, pudelul.

Vezi ca eu ca eu dar cei 16 dobermani ai mei se vor supara pe tine ca le zici asa. Am incercat sa-i conving sa se amuze dar n-au gustat gluma.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează