FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

Rudi Verkempinck vorbește la superlativ despre Daum: ”E la nivelul lui Mourinho”

Verkempinck (dreapta) îl va urma pe Daum și la București
Verkempinck (dreapta) îl va urma pe Daum și la București

Articol de - Publicat joi, 07 iulie 2016 00:00

Viitorul secund al naționalei, Rudi Verkempinck, vorbea despre colaborarea neamțul în urmă cu 3 ani, într-un interviu pentru ziarul turc ”Milliyet”: cei doi erau pe banca lui Bursa.

În urmă cu trei ani, pe când lucra tot cu Daum la Bursaspor, viitorul secund al naționalei, belgianul Rudi Verkempinck, a oferit un amplu interviu pentru ziarul " Milliyet", în care a vorbit despre profilul tehnicianului neamț și metodele sale de lucru.

"Din punctul de vedere al calității muncii sale, este la nivelul lui Jose Mourinho. Starea naturală a unui om e să fie sănătos. Dar prețuiești cu adevărat această bucurie doar când te îmbolnăvești. Exact asta face Daum. Poate ajungi să-l valorizezi cu adevărat atunci când echipa e într-o stare precară, iar el reușește să aducă succesul", explica Verkempinck.

Apoi a oferit câteva detalii: "Formația se afla într-un moment neplăcut, iar rezultatele testelor cu jucătorii n-au arătat foarte bine. Existau o lipsă de încredere în propriile forțe și un moral scăzut. A trebuit să petrecem foarte mult timp pentru a regla aceste lucruri. Am înțeles însă că era un grup de jucători care gândea pozitiv, cu fotbaliști pregătiți să muncească pentru a reuși în fiecare zi. Aceasta e sarcina antrenorului: să analizeze meciurile, să extragă punctele slabe și puternice și să acționeze acolo unde trebuie pentru a asigura o continuitate la nivel de performanță. Asta am reușit să facem la Bursa".

50de ani are Verkempinck: a activat cu precădere ca secund în fotbalul belgian, iar în 2011 a lucrat o perioadă ca principal-interimar pe banca lui FC Bruges

7luni a rezistat cuplul Daum - Verkempinck la Bursa, în sezonul 2013-2014: germanul a fost demis la sfârșitul lunii martie

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  07 Iulie 2016, 12:22

...sigur nun este la nivelu lui Mou din moment ce a acceptat sa antreneze la Bursa si in Ro ...

ortega
ortega  •  07 Iulie 2016, 11:08

Pffffff , Verkempinck - Verkemponck ăsta o fi vreo somitate și n-am auzit noi ... E ca și cum Anomalia Prodan ar zice de cave-man Becali ... E de nivelul lui Tarzan ...

radu978
radu978  •  07 Iulie 2016, 09:40

N-o fi la nivelul lui Mourinho, dar e destul de bun.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează