FOTBAL  »  NATIONALA  »  ALEGERI FRF

S-au creionat candidaturile pentru alegerile de la FRF » Balaj plus Prunea vs Burleanu

Foto: Cristi Preda
Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat luni, 11 septembrie 2017 09:00

Fostul arbitru Cristi Balaj și portarul generației '94 Florin Prunea vor candida separat la alegerile FRF din martie 2018, însă au de gând să formeze o alianță în turul al doilea și să împartă primele două posturi din organigramă, președinte și secretar general.

Opoziția din fotbal nu se reduce la criticile pe care le formulează foștii fotbaliști despre Burleanu. S-a organizat în candidaturi care speră să-l dea jos pe actualul președinte după un singur mandat. Alegerile vor fi, cel mai devreme, în martie 2018. Atunci expiră mandatul pe care l-a câștigat Răzvan. El a anunțat că va concura pentru păstrarea postului. Cine va încerca să-l învingă?

Cristi Balaj și Florin Prunea

Doi adversari au început să-și deruleze campania de ceva vreme, cu atacuri la adresa stilului de conducere al lui Burleanu. Cristian Balaj, fost arbitru retras recent din activitate, și Florin Prunea, portarul celei mai bune echipe naționale din istorie, formația de la Mondialul american.

Fiecare dintre ei va candida și au de gând să formeze o alianță în turul al doilea, prin care cel mai slab clasat după numărul voturilor să-și direcționeze alegătorii către celălalt. Un aranjament cum s-a făcut și la alegerile din martie 2014, când Burleanu a primit susținerea lui Chivorchian și pe a lui Marcel Pușcaș, mutări tactice care l-au ajutat pe Răzvan să-l învingă pe Vasile Avram, contracandidatul principal.

Ar apărea și Panduru!

Balaj și Prunea și-ar împărți primele două posturi din conducerea Federației: câștigătorul scrutinului ar deveni președinte, aliatul din turul al doilea ar căpăta postul de secretar general. Exact trocul din 2014, în urma căruia Chivorchian a devenit secretar general, după ce candidase la început împotriva viitorului președinte Burleanu.

Balaj și Prunea sunt susținuți de mai mulți foști fotbaliști importanți, unii dintre ei ar primi, de asemenea, posturi în schema Federației. Basarab Panduru ar deveni director sportiv!

Marica, "ștampilat" de Sandu

Alt candidat care se anunță: Ciprian Marica. Fostul internațional, 31 de ani, s-a lăsat devreme de jucat din cauza accidentărilor și e mai atras de un job ca administrator decât de antrenorat. Marica are imagine bună și a adunat din cariera de fotbalist mai mult de 10 milioane de euro, ceea ce îi oferă un avantaj în fața alegătorilor: statutul unui om care n-ar vrea la FRF ca să se îmbogățească. Sau ca să "ciupească" diurne, așa cum a dezvăluit Prunea că procedează Burleanu.
Marica nu e în "tabăra Balaj-Prunea", e o candidatură separată, "garantată" de Mircea Sandu. Fostul președinte FRF îl consiliază și-l susține pe Ciprian. "Nașul" s-a retras din funcția de șef al Federației în 2014, când a renunțat să mai candideze. Credea că renunță în favoarea lui Gică Popescu, pe care-l considera un succesor potrivit, doar că ex-căpitanul Barcelonei a fost condamnat la închisoare cu o zi înaintea alegerilor, un verdict care l-a eliminat din calcule pe favoritul principal și a creat o competiție nouă, Burleanu-Vasile Avram.

Hagi și Petrescu stau deoparte

În organizarea și în calculele care se fac înaintea alegerilor nu s-au implicat doi dintre fotbaliștii cei mai importanți din Generația de aur: Hagi și Petrescu. Gică l-a susținut deschis pe Popescu la alegerile trecute, de data asta a ales să stea deoparte. A avut dispute cu Burleanu și cu oamenii lui în prima parte a mandatului, dar în ultimul an pare să fi încheiat o pace cu Federația, a încetat să mai critice deciziile luate la Casa Fotbalului. Hagi se află și într-o situație specială întrucât Viitorul, afacerea lui, e printre partenerii principali ai FRF, un furnizor important de jucători pentru toate loturile naționale. O relație din care au de câștigat ambele părți. Dan Petrescu nu e nici el partizan: "Nu fac parte din nicio tabără, eu vreau doar să antrenez". O afirmație care i-a lăsat deschisă ușa "naționalei". El pare favoritul pentru înlocuirea lui Daum.

"La Federație trebuie să vină oameni din fotbal, care să aducă acolo o organizare profesionistă. Fotbalul trebuie salvat! Dacă nu putem face asta înseamnă că e cazul să stăm acasă, să ne vedem de treburile noastre"
Florin Prunea

"Văd tot felul de șomeri care visează să ajungă la "ciolanul" FRF. Apar și mint cu nerușinare pe orice subiect, n-au capacitatea să propună vreo soluție pentru nimic"
Răzvan Burleanu, la TV Digi Sport

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (28)
oradean_bihorean
oradean_bihorean  •  11 Septembrie 2017, 21:49

Sunt curios cine va fi iepurasul lui Burleanu ! Nu stiu cine l-a asociat pe Balaj cu Prunea, insa banuiesc ca se doreste compromiterea oricui este impotriva lui Burleanu. Prin urmare, daca Prunea este veriga slaba (nu ca Balaj ar fi cel perfect) atunci oricine va fi impotriva lui Burleanu, va fi asociat cu Prunea. Dar pe Balaj l-a intrebat cineva daca face echipa cu Prunea ? Pana la urma Burleanu a demonstrat ca nu se pricepe la fenomen si probabil orice solutie rezonabila ar fi mai buna.

bumix
bumix  •  11 Septembrie 2017, 21:39

ce cuplu asta-i cuplu prunea e de *** iar balaj cu prtipriurile lui n-o sa fie corect . oameni cu prestanta ,cu ceva realizari si cunostinte afara eu cred ca ar fi indicati , popescu ,beloni , olaroiu, nu tot *** tata puiu niste fricosi care se multumesc cu putin . saupote desigur HAGI

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

283248345460734
Antal Cionta Petru  •  11 Septembrie 2017, 18:27

Dl. PRUNEA prin comportamentul sau in fruntea unui important club de fotbal a dovedit cu varf si indesat ca nu are intelepciunea si capacitatea intelectuala pentru functii si responsabilitati mari precum pentru un SELECTIONER al ECHIPEI Nationale de fotbal.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează
Close