FOTBAL  »  NATIONALA  »  39 DE ZILE MAI SÎNT PÎNĂ LA EURO

S.O.S Chivu!

Articol de - Publicat marti, 29 aprilie 2008 00:00

Căpitanului “naţionalei” i-a sărit iar umărul, iar staff-ul “tricolorilor” este în alertă maximă cu o lună înaintea anunţării lotului pentru Euro.

28 mai este data limită cînd selecţionerul Vic­tor Piţurcă trebuie să anunţe lotul celor 23 de “tricolori” care vor fi prezenţi la Euro. Teh­ni­cianul României nu are însă deloc mo­tive pentru a fi liniştit. Week­end-ul trecut a a­dus iar veşti în­gri­jo­ră­to­rare pentru selecţioner. Ma­rea problemă rămîne accidentarea căpitanului “naţionalei”, Cristian Chi­vu (27 de ani).

Fundaşul lui In­ter continuă să joa­c­e, deşi suferă tot mai mult. Ac­ci­dentarea la u­mă­rul stîng se tot a­gra­vează, acesta sărindu-i iar! Fa­za s-a petrecut chiar duminică, în mi­nu­tul 2 al par­tidei din Serie A, contra lui Cagliari. “Tri­co­lo­rul” nu s-a panicat şi, ieşit la mar­gi­nea tere­nu­lui, a reuşit să-şi pună singur u­mă­rul înapoi, în cap­su­la arti­cu­lară. A jucat tot me­ciul, tre­cîn­du-şi în cont şi o pasă de­ci­sivă la golul al doilea reuşit de Inter!

SPECIALIŞTII SÎNT SCEPTICI
Mariana Chivu, ma­ma inter­na­ţio­n­a­lu­lui român, a dat asigurări că si­tua­ţia nu este gravă: “A terminat cu bine meciul şi sta­rea sa este bună. Nu sînt complicaţii”. Cu toate acestea, desele recidive la umăr îl pot scoate pe interna­ţionalul român din joc. “Nu mai are dureri atît de mari, ca prima dată. De acum însă, capsula ar­ti­cu­lară s-a tot lărgit şi există pe­ricolul ca umărul să-i iasă tot mai des. Se poate a­jun­ge la com­pli­ca­ţii, ru­pe­re de li­ga­men­te. U­mă­rul i se poate de­pla­sa, chiar la alergare u­şoa­ră, sau, mai grav, să nu mai stea deloc la locul său. Asta l-ar putea impiedica să mai poată juca”, a spus un spe­cia­list ortoped, care a dorit să-şi păs­tre­ze ano­ni­ma­tul. Chivu are în a­cest moment fi­s­urat trei sferturi din cartilajul labrum.

6 partide mai are de jucat Chivu pînă la startul Campionatului European, 3 în campionat, 2 în Cupa Italiei şi amicalul “naţionalei” cu Muntenegru

5 recidive a avut Chivu la umăr, de la meciul cu Germania din 12 septembrie 2007

“M-am obişnuit deja cu această situaţie. Umărul mi-a sărit iar, dar mi l-am pus singur la loc. M-a durut destul de tare, dar nu mai este o noutate. Mă voi opera doar după Euro”
Cristian Chivu căpitan “naţională”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
 •  29 Aprilie 2008, 12:41

ai grija de tine chivule ca este destul de nasol cu umarul eu si acum trag ca nu ma-m operat si la orice miscare brusca daca nu sunt incalzit sare de la loc si o sa fi vanat la euro ,bafta si multa sanatate

 •  29 Aprilie 2008, 12:33

Nea Piti Tata!...daca citesti versiunea on-line a ziarului! probabil ca nu... Deci: toata lumea stie ca un jucator "accidentat" oricat de bun ar fi, pe teren reprezinta cu mult mai putin decat un jucator de valoare apropiata sau chiar scazuta, dar 100% apt! Concluzie: oricat de "dureros" ar fi, poate fi luat in lot eventual dar doar pt. moralul echipei, veti vedea ca oricum daca mai joaca 6 meciuri in Italia e gata pan'la Euro Pacat....asa ca pregatiti pe Tamas, Goian, Rad

 •  29 Aprilie 2008, 09:37

o sa-l vaneze adverasarii la EURO...o sa vai de el.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează