FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - LETONIA, MÎINE, 19:00, TVR 2, RADIO GSP ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Săndoi despre jocul de mîine cu Letonia: "Sînt optimist pentru că văd că jucătorii sînt conectaţi"

România a remizat de două ori contra Kazahstanului în startul preliminariilor
România a remizat de două ori contra Kazahstanului în startul preliminariilor

Articol de - Publicat luni, 05 septembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 05 septembrie 2011 17:42

Antrenorul naţionalei de tineret a vorbit despre partida de mîine cu Letonia.


Domnule Săndoi, optimist înaintea confruntării cu Letonia?
Eu sunt optimist pentru că i-am văzut pe băieţi pregătindu-se foarte bine în ultimele zile.Jucătorii sunt conectaţi la maximum la joc iar acest aspect îmi dă speranţe mari pentru această partidă. Sper la un meci bun cu toate că orice joc va fi dificil. Am fost primiţi cu toată căldura şi atenţia de gazde iar condiţiile au fost foarte bune.

Care credeţi că sunt şansele de calificare la Campionatul European?
Aş vrea să fac cîteva precizări cu privire la cele două remize cu Kazahstanul. Am întîlnit o echipă foarte bine organizată,uitaţi-vă la investiţiile care le-au făcut, la antrenorii care lucrează în Kazahstan. Am fost lipsiţi total de şansă pentru că am ratat situaţii clare. Neşansa a avut un cuvînt greu de spus. Dacă am fi marcat la 1-0 la bara lui Rada ar fi fost foarte greu pentru Kazahstan să întoarcă rezultatul.

Dar va trebui să acceptăm realitatea , avem o serie de jucători care nu joacă la echipele lor de club sau chiar dacă joacă o fac foarte puţin. În alte campionate, gen Serbia, Olanda sau Franţa se scot pe bandă rulantă jucători tineri .La noi.din păcate nu se pune accent pe cei tineri şi nu avem prea mare încredere în fotbaliştii tineri, iar acest aspect se reflectă la naţionala de tineret. Să nu uităm că în generaţia trecută, atunci cînd meciurile decisive le-am jucat cu Anglia şi Rusia, aproape toţi fotbaliştii erau titulari la echipele lor de liga întîi. Uitaţi-vă acum, avem foarte puţini fotbalişti care să joace în prima ligă.

Există touşi speranţe?
Noi va trebui să facem tot posibilul pentru a avea rezultate bune. Vrem să creem o mentalitate cît mai bună la jucătorii tineri, să trateze cu maximă seriozitate orice fiecare meci indiferent de adversar şi sperăm să scoatem maxim din jocurile pe care le avem pentru că obiectivul nostru este să creştem jucători dar şi să creştem jucători pentru prima reprezentativă. Ne dorim ca şi din această generaţie, în urma rezultatelor bune pe care sper să le aibă, o serie de fotbalişti să facă pasul spre prima reprezentativă.

Va conta mult absenţa lui Rîpă din echipă?
Orice jucător este foarte important pentru că nu avem un fond aşa de mare de fotbalişti. Noi monitorizăm un fond de 50 de jucători dintre care doar 10-15 intră în calcule la echipe din primele două eşaloane. Asta este o problemă. Şi pentru aceste jocuri avem o serie de accidentări, Gabi Matei, Răduţ, acum a apărut accidentarea lui Rîpă. Sînt probleme cu care ne confruntăm, încercăm să le rezolvăm din mers pentru a scoate maxim posibil.Trebuie să accceptăm reliatatea,să demonstrăm că sîntem o echipă foarte bine organizată, cu jucători profesionişti, care doresc să facă performanţă şi să se afirme.

România - Letonia se va juca mîine, de la ora 19:00, în direct pe TVR 1, Radio GSP şi liveTEXT pe GSP.RO.

6 goluri a înscris Letonia U21 "naţionalei" lui Săndoi în "dubla" din preliminariile Euro 2011 (5-1 şi 1-4)

Grupa 9, Preliminariile CE U21 (Israel 2013)
1. Franţa 1 1 0 0 3-0 3p
2. Slovacia 1 1 0 0 2-0 3p
3. Kazahstan 2 0 2 0 1-1 2p
4. România 2 0 2 0 1-1 2p
5. Letonia 2 0 0 2 0-5 0p

S-au jucat: România-Kazahstan 0-0, Slovacia-Letonia 2-0, Kazahstan-România 1-1, Letonia-Franţa 0-3

Meciurile viitoare: 6 septembrie: Kazahstan-Slovacia, România-Letonia; 7 octombrie: Franţa-Kazahstan; 11 octombrie: România-Franţa, Letonia-Slovacia

Cîştigătoarele celor zece grupe preliminare şi cele mai bune patru echipe clasate pe locul doi se califică pentru play-off.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează