FOTBAL  »  NATIONALA  »  CANTONAMENT

Scump să-i vezi pe "tricolori" » Biletele la amicalele cu Ucraina și Congo costă mai mult decât cele din derby-urile de Liga 1

Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 21 mai 2016 00:00

Românii care vor să-i urmărească la lucru pe elevii lui Iordănescu înainte de Euro trebuie să plătească mult mai mult decât o fac în ţară la derby-urile de Liga 1.

Până la Euro, care-şi va deschide porţile cu meciul Franţa - România, pe 10 iunie, sunt mai puţin de trei săptămâni, dar partidele amicale din perioada precompetiţională sunt edificatoare pentru selecţioneri şi o afacere pentru federaţii şi organizatori.

Întrucât fotbalul înseamnă şi mult marketing, care se traduce prin bani, ce se învârt la orice eveniment, meciurile de verificare costă.

Şi nu puţin, având în vedere buzunarul românului, de exemplu, obişnuit, cel puţin la meciurile din ţară, să nu fie darnic atunci când vine vorba de a merge la stadion, unde trebuie să plătească tichetul de acces.

De menţionat că şi copiii sub 16 ani achită contravaloarea biletului, chiar dacă au reduceri. Gazeta Sporturilor îţi prezintă preţurile biletelor la amicalele formaţiilor din Grupa A.

România: Între 15 euro şi 119 euro

Cantonaţi în Italia, la St. Vincent, în regiunea Aosta, situată între Milano şi Torino, "naţionala" noastră va avea două amicale. Miercuri, 25 mai, de la ora 20:00, o oră mai târziu la Bucureşti, cu RD Congo, pe stadionul Giuseppe Sinagaglia din Como.

Preţurile biletelor, ce se pot achiziţiona deja online pe site-ul vivaticket.it, sunt între 17 euro la peluze (9,79 euro pentru tineri sub 16 ani) şi 33,99 euro la tribună (22,66 euro pentru cei sub 16 ani).

Duminică, 29 mai, pe Stadionul Olimpic din Torino, de la ora 19:30, un ceas mai târziu la Bucureşti, vom întâlni Ucraina.

Preţurile biletelor variază între 15 euro, la peluză, şi 49 de euro, cele de categoria I. Un tichet la tribuna oficială costă 119 euro. Copiii sub 14 ani beneficiază de reducere.

Franţa: De la 10 la 70 de euro. Dar şi pachete de lux

Elevii lui Didier Deschamps vor juca împotriva Camerunului, pe 30 mai, la Nantes, iar biletele costă între 10 şi 70 de euro. Aceleaşi preţuri şi pentru ziua de 4 iunie, la Metz, de la 10 la 70 de euro, cele mai ieftine fiind destinate celor din "Clubul Suporterilor".

În schimb, pentru cei cu obrazul subţire, lojele ajung şi la 500 de euro de persoană, cu mâncare, şampanie, o noapte de cazare, concurs de pronosticuri şi cadou din partea "tricolorilor" francezi.

Elveţia: Între 13 şi 77 de euro

"Naţionala" pe care o vom întâlni în al doilea meci al grupei are prevăzut primul amical la Geneva, pe 28 mai, iar preţurile biletelor pornesc de la 34 de euro şi ajung până la 77 de euro, copiii sub 16 ani plătind 12 euro. Apoi, e partida cu Moldova, pe 3 mai, la Lugano, de la 13 la 68 de euro.

Albania: Cei mai scumpi!

Albanezii, în premieră la un turneu final, sunt vânduţi cel mai scump de organizatori. Echipa lui Giani di Biasi va juca împotriva Qatarului pe 29 mai la Hartberg, în Austria, unde intrarea generală va fi de 25 de euro.

Apoi, cu Ucraina, vor evolua în Italia, la Bergamo, unde există o numeroasă comunitate albaneză. Tichetele vor costa între 12 şi 152 de euro, cele mai scumpe fiind chiar lânga iarba pe care vor juca fotbaliştii!

În străinătate, românii se schimbă

Anul trecut, Dinamo a avut un turneu de pregătire în Italia, unde a disputat şi câteva amicale cu formaţii din Peninsulă din ligile inferioare. Oriunde au jucat acele meciuri de pregătire, roş-albii au avut în tribune între 300 şi 800 de spectatori. Iar tichetul de intrare a costat de fiecare dată 10 euro, aproximativ 45 de lei.

Pe care românii l-au plătit fără probleme, nimeni n-a încercat să dribleze sistemul, existând chiar şi fani ai Stelei ce au venit să-i vadă pe "câini". "Îi vedem şi noi la lucru pe românii noştri, facem o poză cu ei, rivalitatea rămâne atunci când joacă împotriva Stelei", spuneau aceştia.

20 lei,aproximativ 4 euro, este cel mai ieftin bilet la un Derby de România, cu Dinamo gazdă, în timp ce unul la tribuna 0 este de patru ori mai scump

15 lei,aproximativ 3 euro, a fost cel mai ieftin bilet pe Naţional Arena la Steaua - Dinamo (2-2), în semifinalele Cupei, cel mai scump, la VIP 1, costând 150 de lei

600 de lei,aproximativ 133 de euro, a costat un loc în lojă la finala Cupei României dintre Dinamo şi CFR Cluj. Cel mai ieftin bilet a costat 15 lei

Alte știri din cantonament:

Elveţienii şi francezii sunt ultradeschişi

Antrenamentele Franţei de la Biarritz şi cele ale Elveţiei de la Lugano sunt open pentru spectatori. Astfel, "cocoşii" au avut câte 9.000 de spectatori la fiecare şedinţă de pregătire, în timp ce helveţii se bucură şi ei de câteva mii bune de fani.

Cei din Ţara Cantoanelor au prezentat pe site-ul oficial, football.ch, întregul display al pregătirii "naţionalei" lor. Programul în format PDF este la dispoziţia fanilor, iar cu verde, multe, de altfel, sunt trecute antrenamentele deschise fanilor.

Pe 24 mai, de exemplu, suporterii sunt anunţaţi că antrenament va fi deschis dimineaţa doar dacă va fi vreme frumoasă afară! Există "Fan Village" şi sesiuni de interacţiune cu jucătorii.

Fortăreaţa

Italienii au dispus diverse afişe prin care sunt direcţionaţi eventualii doritori către stadionul Perucca din St. Vincent, acolo unde se pregăteşte "naţionala" României.

Numai că nu există vreun anunţ oficial cum că ar fi vreun antrenament deschis publicului, în condiţiile în care nici presa nu a fost informată că ar mai exista şedinţe la care poate asista.

Până în prezent, a fost doar una deschisă, 15 minute, joi după-amiază, atunci când Anghel Iordănescu era în drum spre St. Vincent venind de la Basel, unde a urmărit finala Europa League.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează