FOTBAL  »  NATIONALA  »  SLOVENIA - ROMÂNIA, AMICAL, AZI, ORA 21.45, ÎN DIRECT PE ANTENA 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Se închină în faţa fanilor » Raţ cheamă suporterii alături de ”tricolori” în campania pentru CM 2014

Raț și Marica își doresc să joace avînd tribunele pline la viitoarele meciuri de acasă din calificările la CM +3   FOTO
Raț și Marica își doresc să joace avînd tribunele pline la viitoarele meciuri de acasă din calificările la CM

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 august 2012 00:00 / Actualizat marti, 14 august 2012 21:49

”Avem nevoie de voi! Numai împreună ne vom putea califica la Mondiale”, a spus, ieri, fundaşul României, înaintea ultimului ”amical” pe drumul către Rio. Tripleta Raţ - Lobonţ - M. Niculae a devenit prelungirea din teren a selecţionerului.

După dispariţia din lot a cuplului Chivu - Mutu, "naţionala" a rămas fără un lider autoritar pe gazon şi în vestiar. Aşa că, din acest punct de vedere, Piţurcă testează deja o altă formulă pentru a coagula grupul în aşteptarea unor preliminarii dure. Iar "amicalul" din Slovenia i-a oferit ultimul prilej de a experimenta noua reţetă de la lot.

Veteranii Lobonţ, Raţ şi M. Niculae au devenit prelungirea în teren a selecţionerului, care le-a oferit celor trei biletele sale de încredere. Portarul Romei s-a transformat la şedinţele de pregătire într-un veritabil antrenor cu portarii, concurîndu-l pe Martin Tudor, omul care ocupă oficial acest post. I-a sfătuit în permanenţă pe Lung jr. şi pe Tătăruşanu, a tras cu dinţii la fiecare exerciţiu şi nu s-a sfiit să mai şi ridice glasul cînd a simţit nevoia.

Raţ, emisarul lui Piţi
Marius Niculae a îndeplinit acelaşi rol cu grupul de atacanţi, în timp ce Raţ, rămas în permanent contact cu Piţurcă, fixat într-un colţ de teren, a adus mereu pe gazon indicaţii din partea antrenorului. De altfel, selecţionerul a discutat cîteva minute bune cu fundaşul lui Şahtior chiar înainte de a începe antrenamentul oficial de pe arena "Stozice", părînd preocupat să-i explice căpitanului exact rolul pe care doreşte să-l joace de acum înainte în lot.

"Da, pe ei mă bazez foarte mult în viitor. Important e să ne simţim bine la lot, iar acum chiar pot spune că e o atmosferă excelentă", a comentat chiar Piţurcă.

Plusul l-a adus Răzvan Raţ: "Ştim că rezultatele ne-au îndepărtat de fani, dar vă rugăm să fiţi alături de noi în campania de calificare la Mondiale. Putem face performanţă doar împreună!".

"M-am înşelat acum cîteva zile cînd am spus că Mutu ar fi bine să îşi găsească tot un club din străinătate. Cred că orice echipă unde se doreşte performanţa e bună pentru el acum, la vîrsta lui şi în condiţiile date" (Victor Piţurcă, antrenor România)

Dragomir: "Eu nu mă retrag ca Mircea Sandu"
Anunţul făcut luni de şeful FRF, Mircea Sandu, că se va retrage în 2014 din fruntea federaţiei, nu l-a impresionat pe preşedintele LPF, Dumitru Dragomir: "Eu nu plec de la ligă. Voi candida şi peste doi ani. Nu m-aş duce niciodată să conduc FRF, nici dacă-mi dă cineva cadou Casa Poporului. Păi, vreţi să-mi pună sechestru şi pe ce mi-a mai rămas nesechestrat?".

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (5)
jalemare
jalemare  •  15 August 2012, 09:27

suporterii isi fac treaba, voi sunteti datori vanduti.

jalemare
jalemare  •  15 August 2012, 09:27

suporterii isi fac treaba, voi sunteti datori vanduti.

alpin
alpin  •  15 August 2012, 07:54

Razvane, pot sa vina la meciuri toti cei de pe listele electorale ale lui Basescu, tot nu aveti sanse de calificare!!!Suporterii nu pot suplini lipsa de valoare a marii majoritati a componentilor Adunaturii Barbugiului!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează