FOTBAL  »  NATIONALA  »  PREZENTARE

Selecţionerul Anghel Iordănescu şi membrii staff-ului naţionalei au fost prezentaţi oficial: "Aceasta este varianta ideală, care ne va califica la EURO"

Foto: Cristi Preda +2   FOTO
Foto: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat luni, 27 octombrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 27 octombrie 2014 18:07

Azi la Casa Fotbalului a avut loc o conferinţă de prezentare a noului selecţioner Anghel Iordănescu şi a staff-ului acestuia, format momentan din secunzii Viorel Moldovan, Daniel Isăilă şi Ionuţ Badea. Iată cele mai importante declaraţii ale acestora şi ale preşedintelui FRF Răzvan Burleanu.

Răzvan Burleanu, preşedinte FRF: "Am lucrat cu două variante ideale, Mircea Lucescu şi Anghel Iordănescu. Ambii se integrau în profilul antrenorului căutat de FRF. Inclusiv domnul Iordănescu a susţinut varianta Mircea Lucescu. Ni l-am dorit foarte mult, şi el a vrut să revină în fotbalul românesc. Nu s-a întîmplat, dar acum Federaţia îi acordă toată susţinerea acestei variante ideale pe care o prezentăm azi. M-am consultat şi cu jucătorii echipei naţionale, voi continua să fac asta. Staff-ul are toată susţinerea fotbaliştilor.

Anghel Iordănescu îi cunoaşte cel mai bine pe toţi jucătorii, în calitatea lui de director tehnic. Viorel Moldovan ştie foarte bine profilul jucătorilor de perspectivă. Daniel Isăilă cunoşte cel mai bine profilul jucătorilor din Liga 1, iar Ionuţ Badea a contribuit la creşterea lui Chiricheş şi Pintilii. Anghel Iordănescu este cel mai de succes antrenor român. Avem nevoie de experienţă pentru a avea performanţe. Aceasta este varianta ideală".

Anghel Iordănescu, selecţioner România: ”Din punctul meu de vedere este o situaţie specială şi trebuie să avem un selecţioner cu un anumit profil. Printre antrenorii pe care i-am nominalizat s-a numărat Mircea Lucescu. Am fost 8 ani la naţionala României, o «icoană sfîntă», aşa cum o numea. Fotbalul românesc e într-o situaţie deosebită şi era nevoie de un selecţioner bun.

Meciul cu Irlanda de Nord este de o importanţă capitală. Cei din staff-ul meu sînt antrenori buni, alături de care putem face performanţă. Urmează să numesc antrenorul cu portarii şi preparatorul fizic. Putem să ducem campania la bun sfîrşit, la Euro, acolo unde dorim cu toţii”.

Daniel Isăilă, antrenor secund România: "Mă simt implinit. Sînt fericit şi nerebădător să încep noua muncă!"

Viorel Moldovan, antrenor secund România: "Alături de Iordănescu am avut multe satisfacţii ca jucător şi mă bucur că pot  lucra din nou cu el. Sper să facem o treabă bună şi să avem rezultatele pe care suporterii le aşteaptă. Trebuie să ajungem neapărat la Euro 2016! Am vrut să continuu şi la tineret, dar însemna un volum prea mare de muncă. Nu a fost uşor să renunţ, dar pentru interesele fotbalului românesc am făcut-o"

Ionuţ Badea, antrenor secund România: "Sînt onorat. Sînt convins că vom face o treabă bună, noi, cei din noua generaţie, alături de experienţa lui Anghel Iordănescu".

Anghel Iordănescu: "Şi eu, şi colegii mei dorim să fim prezenţi în Franţa şi după aceea vom discuta de  performanţele de la EURO 2016. Am mai preluat naţionala într-un moment greu, în 1993, şi  am avut rezultate şi atunci.

Îi mulţumesc lui Victor Piţurcă pentru rezultatele de pînă  acum. Nu am avut niciodată intenţia să preiau naţională, la prima cerere a lui Burleanu am refuzat, pentru că am simţit că nu aveam susţinerea suporterilor. La al doilea apel al domnului preşedinte am înţeles că e o situaţie dificilă şi am acceptat. Fotbalul mi-a dat totul  şi e o şansă să dau şi eu înapoi fotbalului. Consider că pot ajuta naţionala, alături de cei din staff-ul meu".

Răzvan Burleanu: "În nici un moment în discuţiile cu Mircea Lucescu nu s-a pus problema banilor. A zis că vine gratis, vine animat de spiritul naţional. El şi-a dorit să vină, dar conducerea clubului a refuzat. Cu Dorinel Munteanu nu am vorbit să vină selecţioner, a discutat domnul Iordănescu. Cu Cosmin Contra nu am discutat, iar colegii mei au vorbit cu Olăroiu. Contractul selecţionerului şi al staff-ului nu va fi public, dar cheltuielile sînt mai mici".

Anghel Iordănescu: "Am fost prezent la toate antrenamentele, la meciurile oficiale şi cele amicale. Ştiu ce s-a lucrat tehnic şi tactic. E o diferenţă între ce s-a obţinut în  trecut şi ce rezultate sînt acum. Sînt optimist şi încrezător. Calificarea la EURO va reprezenta crearea unei noi generaţii pe care să o apreciem.

Ieri am trimis telegramele de convocare şi, dacă analizaţi lotul, o să vedeţi că am încercat să menţin o unitate în ce a creat Victor Piţurcă. În fotbal este o tendinţă de a juca ofensiv, iar sistemul tactic la meciul cu Irlanda de Nord va fi 4-2-3-1, pentru că nu vreau să stric echipa. Pe Bicfalvi l-am chemat la recomandarea lui Mircea Lucescu şi în condiţiile în care în zona de mijloc avem probleme. Pe Puşcaş l-am convocat după o discuţie cu Viorel Moldovan, pentru că s-a remarcat şi în Italia, şi la echipa de tineret. Mai sînt meciuri de jucat şi multe puncte puse în joc. Grecia va putea reveni, Finlanda are o echipă bună şi trebuie să avem grijă şi la Ungaria. Aş vrea totuşi să mai am o discuţie cu Ştefan Radu şi Săpunaru. Sper ca Săpunaru să îşi găsească echipă şi Radu Ştefan să îşi schimbe decizia".

Răzvan Burleanu: "Înaintea meciului cu Ungaria, un meci de maximă importanţă, s-a semnat un act adiţional la contractul lui Piţurcă astfel încît fiecare dintre părţi putea să denunţe contractul fără să plătească despăgubiri. Naţionala nu e un loc unde trebuie să ţinem un selecţioner cu forţa. Piţurcă nu voia să plătescă nici un ban. Dacă nu semnam acel act adiţional, puteam ajunge în situaţia de a nu ne califica la Euro şi să rămînem tot cu Piţurcă"

Partidele care urmează pentru naţională:

14.11.2014 România - Irlanda de Nord (oficial)
18.11.2014 România - Danemarca (amical)
29.03.2015 România - Insulele Feroe (oficial)
13.06.2015 Irlanda de Nord - România (oficial)
04.09.2015 Ungaria - România (oficial)
07.09.2015 România - Grecia (oficial)
08.10.2015 România - Finlanda (oficial)
11.10.2015 Insulele Feroe - România (oficial)

Situaţia în grupa noastră de calificare la CE 2016 din Franţa după 3 meciuri disputate:

Grupa F
1. Irlanda de Nord 9p
2. România 7p
3. Finlanda 4p
4. Ungaria 4p
5. Grecia 1p
6. Insulele Feroe 0p

*Se califică direct la turneu primele două şi cel mai bun loc trei, restul echipelor de pe locul 3 merg la baraj

14 stranieri pentru Irlanda de Nord şi Danemarca

Iată cei 14 fotbalişti convocaţi, urmând ca lista acestora să fie completată şi definitivată cu jucătorii din campionatul intern:

PORTARI: Costel Pantilimon (Sunderland), Ciprian Tătăruşanu (Fiorentina)
FUNDAŞI: Vlad Chiricheş (Tottenham), Florin Gardoş (Southampton), Dragoş Grigore (Toulouse), Cosmin Moţi (Ludogoreţ Razgrad), Răzvan Raţ (PAOK Salonic)
MIJLOCAŞI: Eric Bicfalvi (Volyn Lutsk), Ovidiu Hoban (Hapoel Bersheeva), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Mihai Pintilii (Al Hilal), Gabriel Torje (Konyaspor)
ATACANŢI: George Puşcaş (Inter Milano), Bogdan Stancu (Genclerbirligi)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (74)
torque07
torque07  •  28 Octombrie 2014, 11:41
Postat de borat101 pe 28 Octombrie 2014, 05:05

bre varza putrezita. Acei suporteri de care zici tu consista din cateva categorii. Cateva categorii le insir eu. 1- Suporterii (adica galeriile de la 5teaua, dinamo, Rapid, etc...) platiti de clanurile care conduce fotbalul Romanesc din umbra. 2- Suporterii habarnisti, care nu ii intereseaza ce fel de antrenor este atat timp cat a trecut pe la 5teaua sau dinamo. 3- Suporterii adevarati, vor antrenor strain si facuta curatenie la sange. Iar singura solutie autohtona ar fi Boloni.

In primul rand vorbeste fara insulte. Eu nu am insultat pe nimeni mi-am spus parerea. In al doilea rand a treia categorie vor antrenor strain sa ce? Crezi ca daca vine Guardiola Romania o sa fie o forta in fotbalul european. Daca vrei curatienie la sange si spui "demisia" la un antrenor care a avut rezultate, si spui vrem curatenie la sange esti naiv si nu gandesti problema in ansamblu ci te limitezi la ce dicteaza ce ai scris tu la categoria 1. Antreorul ar fi ultima problema in fotbalul nostru. Mergi si da in cap la cine a distrus o echipa cu istorie (echipa ta de suflet) nu curatenie la sange= "demisia Piturca!" Mergi si vezi cine a distrus scolile de fotbal din Ro.

daccian
daccian  •  28 Octombrie 2014, 08:16

macar astia arata inteligenti, spre deosebire de pti si gasca lui care parca erau scosi toti din examenele de corigenta

6.6.6
6.6.6  •  28 Octombrie 2014, 07:59

eu cred ca va fi bine...cu conditia sa vorbeasca toti aceiasi limba....

Vezi toate comentariile (74)
Comentează