FOTBAL  »  NATIONALA  »  BELARUS - ROMÂNIA 0-0

EXCLUSIV Sorin Cârțu crede că Edi Iordănescu a făcut o mare greșeală: „Nu puteam să-i «spargem» decât așa”

Sorin Cârțu, 67 de ani, a analizat, într-un interviu acordat Gazetei, partida Belarus - România 0-0 din runda a 7-a a grupei I, preliminariile Euro 2024
Sorin Cârțu, 67 de ani, a analizat, într-un interviu acordat Gazetei, partida Belarus - România 0-0 din runda a 7-a a grupei I, preliminariile Euro 2024

Articol de - Publicat vineri, 13 octombrie 2023 10:46 / Actualizat vineri, 13 octombrie 2023 11:12

Sorin Cârțu, 67 de ani, a analizat, într-un interviu acordat Gazetei, partida Belarus - România 0-0 din runda a 7-a a grupei I, preliminariile Euro 2024. Fostul mare fotbalist susține că ar fi fost mai util un modul de joc cu doi atacanți și e dezamăgit de schimbările pe care le-a făcut Edi Iordănescu în repriza a doua.

  • Pentru România urmează partida cu Andorra de duminică (21:45, liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe PrimaTV)
  • „Tricolorii” se clasează pe 2, loc calificabil, cu două lungimi în fața Israelului, care are însă un meci mai puțin disputat
Șansa URIAȘĂ pierdută de România din cauza egalului cu Belarus » Putem depinde de un meci programat DUPĂ finalul preliminariilor
Belarus - România 0-0
Șansa URIAȘĂ pierdută de România din cauza egalului cu Belarus » Putem depinde de un meci programat DUPĂ finalul preliminariilor

Sorin Cârțu, după Belarus - România 0-0: „Finețea nu o poți antrena”

- Domnule Cârțu, cum vi s-a părut meciul cu Belarus? 
- Mă așteptam la mai mult. Echipa a încercat să-și creeze ocazii, dar atât putem, n-avem calitate. Când ajungem în treimea adversă nu puteam, nu știam să dejucăm apărarea lor supraaglomerată. În plus... 

- Vă rog. 
- N-am văzut un plan B. Când ne-am dat seama că Belarusul se apără cu 3 fundași centrali, noi trebuia să știm că nu putem să-i spargem doar cu un atacant. Pentru că n-aveam calitate în axul central. 

- Ați fi vrut să vedeți un sistem cu doi atacanți? 
- Da, ca un plan B. Drăguș, Alibec ar fi jucat mai bine dacă ar fi fost susținuți de încă un atacant. Să fi jucat un 4-4-2, cu benzi active, de tipul Moruțan, Drăguș, plus un atacant în zona centrală, lângă Alibec. Apărarea Belarusului trebuia pusă sub o mai mare presiune de către ofensiva noastră, să avem mai mulți oameni în careu. 

- Altfel, de acord, în mare, cu alegerile selecționerului? 
- E treaba lui ce jucători alege, sunt sigur că își pregătește din timp fiecare partidă. Își joacă meciurile dinainte, în minte. Dar să-ți mai spun ceva. 

- Așa. 
- Nu aș fi vrut schimbări post pe post în repriza secundă, au fost schimbări care te-au făcut să crezi că te mulțumea rezultatul, pentru că te gândeai apoi că bați Andorra. N-am riscat și am greșit, o victorie cu Belarus rezolva multe necunoscute. 

Sorin Cârțu crede că Edi Iordănescu a făcut o mare greșeală: „Nu puteam să-i «spargem» decât așa”
Sorin Cârțu, fostul președintele al Universității Craiova

- Iar jucătorii veniți de pe bancă n-au mai câștigat meciul, cum s-a întâmplat în trecut. 
- Eu l-aș fi introdus mai devreme pe Moruțan, destabilizează mai mult apărarea adversă decât jucători ca Man sau Hagi, e mai imprevizibil, are finețe. 

- Chiar atât de slabi să fim să nu trecem de o națională cu jucători de la Șahtior Soligorsk, FK Khimki? 
- Era greu să rezolvăm meciul individual. Trebuia să ne concentrăm pe un plan colectiv, acțiuni puse la punct. Finețea nu o poți antrena, de-asta am avut și atât de puține ocazii clare.

GALERIE FOTO. Imagini din partida Belarus - România 0-0

+20 FOTO

Sunt șanse în continuare să mergem la Euro. Dacă luăm 3 puncte cu Andorra, poate Israelul se va încurca, ei au și situația asta delicată pe care nu o dorești la nimeni... Posibil să depindem de niște rezultate indirecte. 

Cert e că ne trebuie punctele cu Andorra, apoi vedem ce se va întâmpla. Din păcate, jocul nu-ți dă mari speranțe. 

- Sorin Cârțu

Ce a însemnat fotbalistul Sorin Cârțu

  • 107 goluri în prima ligă, în 283 de meciuri, toate pentru Universitatea Craiova
  • 6 trofee, 2 titluri ('80, '81) și 4 Cupe ale României ('77, '78, '81, '83) 
  • 11 goluri pentru juveți în cupele europene, în 37 de partide, în perioada '77-'87
  • 7 selecții la prima reprezentativă

VIDEO. Denis Drăguș: „Sunt încrezător că ne calificăm”

Mai multe articole despre echipa națională: 

Detaliul care l-a scos din sărite pe Ionel Ganea la echipa națională: „Un fel de morții cu răniții! Ce calm, când noi n-avem atacant și nu batem?”
ROMÂNIA
Detaliul care l-a scos din sărite pe Ionel Ganea la echipa națională: „Un fel de morții cu răniții! Ce calm, când noi n-avem atacant și nu batem?”
Dorinel Munteanu, DEVASTATOR: „Vai de capul nostru! E dezolant! Edi e un copil, vorbește pentru necunoscători” + „Cum să te iei de Gică Popescu?!”
BELARUS - ROMÂNIA 0-0
Dorinel Munteanu, DEVASTATOR: „Vai de capul nostru! E dezolant! Edi e un copil, vorbește pentru necunoscători” + „Cum să te iei de Gică Popescu?!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
Sifonarie_Frizerie_Mustata_SRL
Sifonarie_Frizerie_Mustata_SRL  •  13 Octombrie 2023, 11:31

Cârțule, cât de antipatic ești dar ești mult peste Edi! Ce să înțeleagă Edi? Ce? El la conferință vorbește de statistică, de pase, de avioane. E în lumea lui, e o cauză pierdută! Este atât de nesimțit și de habarnist încât te umflă râsul!

STELISTUL
STELISTUL  •  13 Octombrie 2023, 11:25

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

STELISTUL
STELISTUL  •  13 Octombrie 2023, 11:21

Nu se poate comenta un meci atat de slab cu un antrenor fara cele mai elementare notiuni despre fotbal

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close