FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2016

Stoperi în piuneze » Centrul apărării îi creează insomnii selecţionerului: un singur jucător fără probleme

Chiricheș a schimbat în această vară clubul pentru care evoluează, dînd Tottenham pe Napoli, însă n-a scăpat și de problemele medicale
Chiricheș a schimbat în această vară clubul pentru care evoluează, dînd Tottenham pe Napoli, însă n-a scăpat și de problemele medicale

Articol de - Publicat marti, 01 septembrie 2015 00:00

Chiricheş e accidentat, Iordănescu mai aşteaptă pînă mîine ca să afle dacă poate conta pe el la Budapesta. Grigore n-a început sezonul în Qatar, iar Goian are doar două partide cu Asteras. Moţi e singurul fără probleme.

Mai sînt doar trei zile pînă la partida de la Budapesta, iar migrenele lui Iordănescu vin în special din linia defensivă. Chiricheş e în capul listei. Fundaşul lui Napoli are o leziune musculară la coapsa dreaptă, căpătată în prima etapă din Serie A, la 1-2 la Sassuolo, pe 23 august. I s-a recomandat o săptămînă de pauză totală, motiv pentru care a şi ratat partida cu Sampdoria, disputată în week-end.

Iordănescu l-a lăsat să se pregătească separat ieri, urmînd să-l vadă la lucru azi sau mîine, chiar înainte de plecarea spre Ungaria. În funcţie de modul în care Vlad va răspunde la antrenamente din punct de vedere medical, selecţionerul va şti dacă-l păstrează în lotul pentru întîlnirea de vineri. Prezenţa lui e încă incertă, ceea ce adînceşte problemele din centrul apărării.

În Qatar, Dragoş Grigore n-a disputat încă nici un meci oficial cu noua lui formaţie, Al Sailiya. Campionatul arab va începe abia după dubla "tricolorilor" cu Ungaria şi Grecia. Practic, fostul dinamovist n-a mai evoluat de aproape trei luni într-o partidă cu miză, după Irlanda de Nord - România din 13 iunie!

Goian abia a început sezonul în Grecia: două etape, titular în ambele jocuri ale lui Asteras şi un cartonaş galben. El n-a mai venit la lot după ratarea barajului cu Grecia, în calificările pentru CM 2014, adică de peste un an şi jumătate!

Stelistul Papp a fost convocat ca fundaş dreapta, ar putea evolua însă şi în postura de stoper, dar şi el trece printr-o perioadă critică în Ghencea: a prins numai patru meciuri din 9 runde la roş-albaştri, Rădoi l-a folosit o singură dată fundaş central, în victoria de la Tîrgu Jiu, la începutul campionatului.

Moţi e singurul fără dureri de cap. Titular incontestabil la Ludogoreţ, Cosmin e lider în Bulgaria, unde a evoluat în toate cele şapte meciuri ale trupei din Razgrad. A şi marcat un gol.

Chiar şi în momentele sale cele mai bune, n-a prins însă un loc de titular la naţională, fiind eterna soluţie de rezervă pentru selecţioneri.

Defensiva cu Chiricheş
Papp, Chiricheş, D. Goian, Raţ

Defensiva fără Chiricheş
Papp, D. Goian, Dr. Grigore, Raţ

62de selecţii are Dorin Goian la naţională, fiind cel mai experimentat dintre stoperii convocaţi pentru "dubla" cu Ungaria şi Grecia

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
sexilian
sexilian  •  01 Septembrie 2015, 15:56

asa e cand faci convocarile cu ochi de cioclu mai cascheta

valentincronic
valentincronic  •  01 Septembrie 2015, 13:12

moti e singurul fara probleme dar nu are loc in apararea vs!!de ce ca a eliminat echipa fara nume?

adianghelescu
adianghelescu  •  01 Septembrie 2015, 10:40

si de ce nu afost adus andrei marc care a dat siguranta apararii dinamoviste?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează