FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECŢIONER

SuperDan selecţioner? NU acum! » Trei motive pentru care destinul lui Petrescu nu se apropie în acest moment de cel al naţionalei

Articol de - Publicat miercuri, 09 aprilie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 09 aprilie 2014 00:16

Antrenorul, 46 de ani, e liber de contract, dar vrea să continue la o echipă de club, are pretenţii mari şi, făcînd parte din grupul Hagi - Popescu, nu s-ar alia cu Burleanu, noul şef FRF.

Dan Petrescu a spus mereu că visează să-i pregătească pe "tricolori". În decembrie, antrenorul mărturisea la Dolce: "Nu trebuie neapărat să fie Gică Popescu preşedinte la federaţie pentru ca eu să devin selecţioner. Mă văd la echipa naţională, nu ştiu cînd, dar mă văd acolo".

Poate fi acesta momentul, după ce s-a despărţit de Dinamo Moscova şi e liber de contract?, s-au întrebat fanii. Şansele sînt minime, aproape de zero. Trei motive îl îndepărtează acum de postul de selecţioner:

1. Nu poate renunţa la ritmul echipelor de club
Mircea Lucescu spune: "Dan e un tehnician tînăr, are doar 46 de ani. Va dori el să iasă din zona echipelor importante de club? Are viitorul în faţă, are timp să vină şi la «naţională». Dacă te uiţi, selecţionerii sînt mai în vîrstă, acum tinerii vor rezultate, ascensiune, prestigiu". Surse din apropierea lui Petrescu confirmă teoria antrenorului de la Şahtior: "Dan va continua la un club. Ăsta e ritmul lui de viaţă acum".

2. Cere un salariu foarte mare
Impresarul Ioan Becali a susţinut în februarie că "Dan ar accepta echipa naţională, dar nu poate coborî sub o anumită cotă: 1,2 sau 1,4 milioane de euro". Şi Mircea Sandu a dezvăluit că a discutat cu Petrescu, fără ca oferta să se apropie de pretenţiile antrenorului.

2,08 milioane euro este diferenţa dintre salariul lui Dan Petrescu (2,5 milioane) la Moscova şi contractul lui Piţurcă la "naţională" (420.000 euro)

3. Nu agreează o colaborare cu Burleanu
În această perioadă, Petrescu are o relaţie extrem de fragilă cu FRF din cauza evenimentelor din ultima vreme. Bun prieten şi cu Gică Popescu, şi cu Gică Hagi, contestatari ai noii conduceri a federaţiei, Petrescu nu ar accepta să lucreze cu Răzvan Burleanu.

612301-salarii-dan-petrescu.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
dac.impielitzat
dac.impielitzat  •  09 Aprilie 2014, 11:13

daca primeste cati bani vrea vine fara nici o remuscare la nationala.

mcvyper
mcvyper  •  09 Aprilie 2014, 11:01
Postat de kraus pe 09 Aprilie 2014, 10:52

Vax. SuperDan n-are nimic de împărţit cu Burlică. Bani are deja destui şi se poate mulţumi cu mai puţin. Plus că, după ce a fost demis, o tură la Naţională îi face bine la CV. Problema e nu cum îl aduci pe Petrescu, ci cum scapi de Piţi.

il pui pe reghe peste piturca si cred ca orgoliul lui il va face sa renunte :)

kraus
kraus  •  09 Aprilie 2014, 10:52

Vax. SuperDan n-are nimic de împărţit cu Burlică. Bani are deja destui şi se poate mulţumi cu mai puţin. Plus că, după ce a fost demis, o tură la Naţională îi face bine la CV. Problema e nu cum îl aduci pe Petrescu, ci cum scapi de Piţi.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează