FOTBAL  »  NATIONALA  »  CANTONAMENT

Șușă de 245.000 de euro » Cantonamentul impus de Iordănescu costă dublu decît al Stelei și al lui Dinamo la un loc!

Maxx Royal e cel mai bine cotat hotel din Belek pe siteul tripadvisor.com +5   FOTO
Maxx Royal e cel mai bine cotat hotel din Belek pe siteul tripadvisor.com

Articol de - Publicat joi, 28 ianuarie 2016 00:00

Delegația română s-a cazat la unul dintre cele mai de lux hoteluri din Antalya, Maxx Royal Belek, cu 7 piscine și 5 restaurante, unde un apartament costă 1.700 de lei pe noapte.

Transparența la FRF a rămas doar o plăcuță cu un slogan pe care Răzvan Burleanu o flutura înainte de alegerile din 2014. Acum e aruncată undeva, la gunoi.

Ieri, la întîlnirea cu presa, de după Comitetul Executiv, șeful de la Casa Fotbalului a enumerat realizările, sumele economisite, faptul că "Federația a terminat 2015 aproape pe zero la capitolul balanță financiară, așa cum am promis".

Nimic despre cît a costat atît de contestatul turneu al echipei naționale din Turcia. Deși, cu numai două ore în urmă, Comitetul Executiv tocmai aprobase suma de 245.000 de euro pentru ca "tricolorii" să se joace în Antalya cu celebrele Torpedo Kutaisi și Zimbru Chișinău! Adică dublu decît costă stagiile de pregătire ale lui Dinamo (Cipru) și Steaua (Antalya) la un loc.

"Noi știam că este «naționala»"

Comitetul Executiv a aprobat "escapada" știind că este vorba despre "echipa națională de seniori", așa cum figura pe ordinea de zi și pe site-ul FRF. Cum anunțase și Iordănescu inițial.

Răzvan Burleanu a sucit-o însă cu ziariștii: "Aceasta este echipa divizionară. Dacă turneul se făcea în Bahrain, unde jucam cu echipa gazdă și cu o altă «națională» din Golf, sau în Spania, unde am fi întîlnit Egipt și Andorra, ar fi fost echipa națională a României. Dar așa, fiindcă domnul Iordănescu a ales Turcia, să fie jucătorii mai aproape, am hotărît să se numească echipa divizionară, iar FIFA ne-a anunțat că jucătorii nu își pot trece în CV meciuri pentru România".

Culmea, deși în același timp, Iordănescu, printr-un comunicat oficial, cerea iar "să fie luate măsuri împotriva steliștilor pentru că nu s-au prezentat la echipa națională". În Comitetul Executiv nici măcar nu s-a discutat despre sancţionarea steliştilor sau a clubului lui Gigi Becali.  

Cum arată lotul divizionar din Antalya

Portari: Silviu Lung (Astra Giurgiu), Dragoș Balauru (Voluntari), Alexandru Buzbuchi (FC Viitorul)

Fundași: Cristian Săpunaru (Pandurii Tg. Jiu), Valerică Găman (Astra Giurgiu), Robert Hodorogea (FC Viitorul), St. Filip (Dinamo), Bogdan Vătăjelu (CSU Craiova), Ionuț Nedelcearu (Dinamo)

Mijlocași: Alexandru Mateiu (CSU Craiova), Adrian Ropotan (Petrolul), Romario Benzar (FC Viitorul), Mihai Răduț (Pandurii Tg. Jiu), Florin Tănase (FC Viitorul), Gabriel Enache (Astra), Dragoș Nedelcu (Viitorul)

Atacanți: Andrei Ivan (CSU Craiova), Alexandru Păun (CFR Cluj), Dorin Rotariu (Dinamo), Ioan Hora (Pandurii Tg. Jiu), Denis Alibec (Astra Giurgiu)

Cum ar arăta lotul pentru EURO dacă azi ar avea loc selecția

Portari: Tătărușanu (Fiorentina), Pantilimon (Watford), LUNG (ASTRA)

Fundași: Chiricheș (Napoli), Dr. Grigore (Al Sailya), Raț (Rayo), Mățel (Dinamo Zagreb), SĂPUNARU (Pandurii), Moți (Ludogoreț), ST. FILIP (Dinamo), GĂMAN (Astra)

Mijlocași: Pintilii (Steaua), Maxim (Stuttgart), Sînmărtean (Al Ittihad), Torje (Osmanlispor), Budescu (Astra), Hoban (Be'er Sheva), Ad. Popa (Steaua), Chipciu (Steaua)

Atacanți: B. Stancu (Genclerbirligi), Marica (Steaua), Keșeru (Ludogoreț), Fl. Andone (Cordoba)

* Jucătorii scriși cu majuscule ar fi cei care au fost convocați în Antalya și s-ar putea regăsi și la Euro 2016

80.000 €a costat cantonamentul Stelei în Antalya, în perioada 24 ianuarie - 7 februarie

40.000 €este suma pe care a cheltuit-o Dinamo pentru stagiul din Cipru din 20 ianuarie - 3 februarie

FRF nu mai ia comision de la centre

Președintele Răzvan Burleanu a anunțat ieri că, în urma rezultatelor financiare și a perspectivelor foarte bune înregistrate de FRF în ultimul an, "am decis să modificăm lucrurile în privința centrelor de excelență. Inițial, în urma unui transfer, clubul cedent lua 50 la sută, administrația locală de care aparține centrul lua 25 la sută, iar FRF 25 la sută, pe care îi reinvestea tot în centru. Acum putem susține totul fără să mai luăm nimic. Vom ceda acel procent tot clubului de unde vine jucătorul".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (19)
479442462207434
Ionut Zamfir  •  28 Ianuarie 2016, 15:43

sumred , o intrebare am pentru tine: spune-mi si mie cand, la ce data, a fost dat (daca a fost) comunicatul CSA-MAPN in care s-a anuntat desfintarea sectiei de fotbal a clubului ? Dupa cum spui tu, la un moment dat Armata a hotarat sa desfinteze sectia de fotbal (a mai facut-o si cu alte sectii, la vedere, anuntand public nu e nimic de acuzat in asta) si, in semn de intelegere fata de jucatorii din acel moment i-a vandut in bloc lui Gigi Becali care, coincidenta, si-a facut tot atunci o echipa a lui. Cand s-a anuntat oficial de Armata desfintarea echipei de fotbal (sectiei) si care au fost reactiile ,,suporterilor adevarati,,... daca le mai tii minte ? A protestat cineva, s-a iesit in strada in fata la MAPN sau CSA Steaua ?

sumred
sumred  •  28 Ianuarie 2016, 15:03
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Usor gherlane, nu mai da copy/paste cu acelasi text pe toate stirile. Imediat se trezesc toti ca dai tu copy paste pe aici. Aia din peluze la care te referi tu sunt suporterii adevarati ai Stelei si ei stiu ca FCSB nu e Steaua. Continua jogging-ul cu copy/paste-ul pe toate stirile, nu te lasa, pana nu se trezesc toti sa nu te opresti.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sumred
sumred  •  28 Ianuarie 2016, 14:23

Daca azi ar avea loc selectia Marica ar fi convocat? Jurnalistule? Pai si Mutu de ce nu ar fi daca ne gandim asa? Sau poate il convocam mai bine direct pe Hagi.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează