FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV Tensiuni la națională: Valentin Mihăilă și Olimpiu Moruțan au luat foc la adresa lui Edi Iordănescu

Valentin Mihăilă/ foto Raed Krishan (GSP)
Valentin Mihăilă/ foto Raed Krishan (GSP)

Articol de , - Publicat vineri, 13 octombrie 2023 14:00 / Actualizat vineri, 13 octombrie 2023 14:26

Olimpiu Moruțan (24 de ani, mijlocaș dreapta) și Valentin Mihăilă (23 de ani, extremă stânga), decisivi în remiza din Elveția (2-2), sunt nemulțumiți că selecționerul Edi Iordănescu îi consideră în continuare doar soluții de avarie.

Mihăilă a fost cel mai nervos fiindcă în meciul cu Belarus (0-0) i s-au oferit doar câteva minute, motiv pentru care la final și-a sfâșiat tricoul.

Cel mai slab „tricolor” » Prestație jenantă a unui fotbalist esențial al României
Belarus - România 0-0
Cel mai slab „tricolor” » Prestație jenantă a unui fotbalist esențial al României

Surse din preajma naționalei susțin că atmosfera în lot a devenit tensionată după acest 0-0 cu Belarus, dar nu doar din cauza rezultatului. Ci pentru că Mihăilă și Moruțan, cei care au evitat înfrângerea în Elveția, în ultimele minute, când România era condusă cu 2-0, sunt extrem de supărați fiindcă sunt în continuare rezerve.

Valentin Mihăilă: „Ce să fac în 6 minute?!”

În ziua de dinainte de meci, selecționerul ar fi avut discuții cu fotbalistul de la Parma, lăsându-l să înțeleagă că va fi titular cu Belarus. Dar jucătorul s-a trezit apoi că a rămas pe bancă. De această dată i s-au oferit doar 6 minute din timpul regulamentar. 

„Ce să fac în doar 5-6 minute? Ce să arăt?”, ar fi spus Mihăilă, care a marcat 3 goluri în această campanie, cele două prin care am smuls remiza cu Elveția, când a fost asistat de Moruțan, apoi unul în victoria de acasă, cu Kosovo. La Lucerna a fost pe teren mai mult de o jumătate de oră, iar cu kosovarii a intrat în ultimele 20 de minute.

El ar fi acuzat titularizarea lui Drăguș, aflat la prima convocare în aceste preliminarii. Apoi, Mihăilă a reproșat și că nu a fost introdus pe teren în măcar ultimele 30 de minute, după ce Alibec a fost înlocuit, iar atacantul lui Gaziantep a trecut vârf. Edi Iordănescu a preferat însă să-l folosească pe Ianis Hagi.

4goluri în 14 selecții are Valentin Mihăilă la echipa națională, dintre care 3 în campania preliminariilor pentru Euro 2024

Acesta a fost și motivul pentru care, după fluierul final, jucătorul și-a și rupt, de furie, tricoul naționalei. Pentru a ascunde cumva episodul, l-a scos apoi, în drum spre vestiare. A fost un gest fără precedent la echipa națională.

Tensiuni la națională: Valentin Mihăilă și Olimpiu Moruțan au luat foc la adresa lui Edi Iordănescu
Valentin Mihăilă și-a sfâșiat tricoul de nervi

Acum rămâne de văzut cum va reuși Edi să-l împace pe jucător, fiindcă avea de gând să-l folosească în formula de start. La fel ca și pe Moruțan, și el supărat că a jucat prea puțin și că e mereu doar o soluție de avarie.

Tavi Popescu aruncase tricoul pe jos

Un gest asemănător făcuse la echipa națională și Octavian Popescu, în meciul din Liga Națiunilor cu Finlanda, câștigat cu 1-0, în iunie 2022. El a fost înlocuit în minutul 54 cu Sergiu Hanca, iar când a ajuns la banca de rezerve, a dezbrăcat tricoul naționalei și l-a aruncat pe jos în fața sa, în timp ce avea o discuție mai aprinsă cu Florin Tănase.

VIDEO Belarus - România » Denis Drăguș, declarații după partidă: „Sunt încrezător că avem puterea de a ne califica”

Citește și:

Dorinel Munteanu, DEVASTATOR: „Vai de capul nostru! E dezolant! Edi e un copil, vorbește pentru necunoscători” + „Cum să te iei de Gică Popescu?!”
BELARUS - ROMÂNIA 0-0
Dorinel Munteanu, DEVASTATOR: „Vai de capul nostru! E dezolant! Edi e un copil, vorbește pentru necunoscători” + „Cum să te iei de Gică Popescu?!”
Marcel Răducanu, după remiza cu Belarus: „Naționala României are doar o posesie oarbă”
BELARUS - ROMÂNIA 0-0
Marcel Răducanu, după remiza cu Belarus: „Naționala României are doar o posesie oarbă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (56)
skylines
skylines  •  14 Octombrie 2023, 08:19

Dacă Mihăilă a făcut așa ceva, nu are ce să mai caute la echipa Națională.Acest băiat este doar o rezervă la un club de serie B. De ce nu și-a rupt Coman tricoul de pe el????

mishu_74
mishu_74  •  14 Octombrie 2023, 07:10

pai am inteles ca nu este adevarat ca Mihaila trebuia sa joace...au dat cei de la echipa natioala un comunicat oficial, cam dur, ce-i drept. voi de la ziar nu dati o dezmintire ceva? cat mai tineti articolul fake aici? sau nici voi nu-i credeti pe cei de la nationala, asa cum nu va credem nici noi pe voi ce scrieti aici? :))) de aia merge bine in tara aia, ca toti se suspecteaza unii pe altii, dar nimeni nu schimba nimic. peste tot e dupa ureche acolo, presa, strategia de meci, politica, totul. pai nu avea dreptate Popescu? avea

observator_federal
observator_federal  •  13 Octombrie 2023, 22:19
Postat de paululu pe 13 Octombrie 2023, 20:59

Mihaila a rupt insemnele nationale...Atat reprezinta pentru el Nationala Romaniei,o rampa de lansare...Altfel,nu-i pasa decat de ,,realizarile proprii,,..rezerva in a doua liga italiana!!!Un sportiv asa de performant nu suporta sa fie a treia cizma la nationala,insa accepta sa fie a patra cuzma la Parma.Hai ***,Mihaila!Te-ai nascut talent si o sa mori speranta ,cum spunea ala de la Timisoara ,legitimat la Inter si cu nevasta pe Only fans!!Jenant si cu pretentii!!!!

Mihăilă are tot dreptul să ceară respect pentru realizările lui - nici mai mult dar nici mai puțin decât merită! FRF-ul o scaldă, văd că a găsit o explicație cât de cât logică pentru introducerea lui în teren în min. 84... Comportamentul incorect al massmediei sportive (bucureșteană, gigistă, fecesebistă - zi-i cum vrei) NU are însă nicio scuză. Iar Transfermarkt România a ajuns o făcătură mincinoasă și tristă. Era poate momentul ca cineva să-i atenționeze (ușor) pe băeți că lumea dorește un fotbal măcar cinstit. Bravo Vali!

Vezi toate comentariile (56)
Comentează