FOTBAL  »  NATIONALA  »  ANGLIA U21 - ROMÂNIA U21, MÎINE, 21:30, DOLCESPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Tineretul înfruntă mîine Anglia pentru un loc la Euro 2011 » "Greu fără Liviu"

Articol de GSP - Publicat joi, 07 octombrie 2010 00:00

"Tricolorii" au ajuns ieri la Norwich fără Liviu Ganea, accidentat, şi cu Mihai Costea incert. Stafful "naţionalei" de tineret acuză absenţa din play-off-ul cu Anglia a atacantului dinamovist, al doilea marcator al echipei în preliminarii.

Accidentarea lui Liviu Ganea de la aductori din ultima etapă de campionat i-a dat peste cap planurile lui Emil Săndoi. "Va fi greu fără Liviu la baraj. E un jucător esenţial în echipă. Încă de la primul joc pentru selecţionata de tineret şi-a cîştigat locul de titular. E bătăios, are viteză, viziune şi marchează cînd ai mai mare nevoie", a spus unul dintre federali.

3 goluri în 10 meciuri

Cifrele vîrfului de la Dinamo în actualele preliminarii confirmă această afirmaţie. Cu 3 goluri, Ganea este al doilea marcator al echipei după Torje (5 reuşite) şi, tot după coechipierul său de la club şi "naţională", este jucătorul care a ameninţat de cele mai multe ori porţile adverse.

Sburlea, vîrf împins
În lipsa lui Ganea, selecţionerul va fi nevoit să improvizeze în linia ofensivă, mai ales că, măcar la meciul tur, nu poate conta pe Mihai Costea, nerefăcut după entorsa la glezna dreaptă. Cel care îi va lua locul în faţă este Sabrin Sburlea, folosit în ultimele meciuri în banda dreaptă. Atacantul îi este preferat lui Rusescu, considerat prea lent pentru un joc în deplasare şi de o asemenea importanţă.

Reintră Torje
Permutările din echipa lui Săndoi nu se opresc aici. Locul lui Sburlea pe partea dreaptă va fi preluat de Gabriel Torje, revenit la tineret după ce a debutat la "naţionala" mare în startul preliminariilor CE 2012. Pe stînga, înlocuitorul lui Mihai Costea va fi Hora. Chiar dacă îl are la dispoziţie şi pe Răduţ, Săndoi nu pare dispus să schimbe axul central de la mijloc, Neagu - Gardoş - Bicfalvi, care s-a descurcat în faţa Rusiei (3-0), la Botoşani.

805 minute a jucat Liviu Ganea în actualele preliminarii

GOLGETERII DIN PRELIMINARII
Marcator    Meciuri / Goluri
1. Gabriel Torje    7 / 5
2. Liviu Ganea    10 / 3
3-7. Ioan Hora    4 / 2
Raul Rusescu    4 / 2
Constantin Gîngioveanu    5 / 2
Sabrin Sburlea    6 / 2
Eric Bicfalvi    9 / 2

Echipa probabilă (4-1-4-1): Lung jr. - Măţel, V. Găman, Papp, Bărboianu - Gardoş - Torje, I. Neagu, Bicfalvi, Hora - Sburlea

Prime de 10.000 de euro
În cazul calificării la Euro 2011 din Danemarca, care ar fi doar a doua din istoria "naţionalei" de tineret, fiecare "tricolor" are promişi 10.000 de euro din partea federaţiei. "Ştiam că dacă vom reuşi să mergem la turneul final, jucătorii vor fi recompensaţi. Dar ei trebuie să se gîndească întîi la joc, la responsabilitatea purtării tricoului echipei naţionale. Şi apoi la bani", a spus Emil Săndoi.

Englezilor le lipsesc 3 jucători
Stuart Pearce s-a trezit la reunire că nu poate conta pe trei dintre jucătorii convocaţi. Fundaşii Micah Richards (Man. City), Kieran Gibbs (Arsenal) şi portarul Alex Smithies (Huddersfield) sînt accidentaţi şi au revenit la echipele de club. După această veste, selecţionerul Angliei U21 a mai convocat un singur jucător, pe debutantul Kieran Trippier (Man. City).

Au şi ei un Torje
La fel ca şi Gabriel Torje, englezul Jack Wilshere "migrează" între reprezentativa mare şi cea de tineret. Mijlocaşul de 18 ani al lui Arsenal este convocat atît pentru barajul cu România, cît şi la echipa lui Fabio Capello, care va întîlni marţi, 12 octombrie, pe Muntenegru. Selecţionerul italian doreşte ca după manşa tur a play-off-ului Euro 2011, Wilshere să se prezinte la "naţionala" mare

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
double07
double07  •  09 Septembrie 2011, 15:30
Postat de ligax pe 09 Septembrie 2011, 15:33

nu pot astia sa traiasca fara tv

pai daca nu apar la tv crapa toti

ligax
ligax  •  09 Septembrie 2011, 15:33
Postat de double07 pe 09 Septembrie 2011, 15:33

pai nu lasa ei vrabia din mana

nu pot astia sa traiasca fara tv

double07
double07  •  09 Septembrie 2011, 15:33
Postat de ligax pe 09 Septembrie 2011, 15:33

de astia nu mai scapam in veci

pai nu lasa ei vrabia din mana

Vezi toate comentariile (9)
Comentează