FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - OLANDA, AZI, ORA 21:00, ÎN DIRECT PE ANTENA 1, LIVEVIDEO ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

”Tricolorii” învaţă să zboare » Jucătorii au întrerupt antrenamentul de duminică seara pentru a urmări în direct saltul lui Felix Baumgartner

Costumația lui Baumgartner a costat circa 12 milioane de euro, iar aterizarea a avut loc lîngă orașul Roswell din New Mexico (SUA)
Costumația lui Baumgartner a costat circa 12 milioane de euro, iar aterizarea a avut loc lîngă orașul Roswell din New Mexico (SUA)

Articol de - Publicat marti, 16 octombrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 15 octombrie 2012 21:02

Băieţii lui Piţurcă au fost fascinaţi de curajul austriacului, care, în cădere, a depăşit viteza sunetului. ”Aşa ar trebui să trecem şi noi pe lîngă olandezi”, au comentat jucătorii.

Saltul supersonic efectuat duminică după-amiaza de austriacul Felix Baumgartner a produs efecte şi în cantonamentul "naţionalei" de la Mogoşoaia.

Antrenamentul "tricolorilor" s-a suprapus cu acţiunea temerară declanşată deasupra teritoriului SUA, aşa că jucătorii l-au rugat pe selecţioner să întrerupă pentru cîteva minute şedinţa de pregătire pentru a le permite să urmărească transmisiunea în direct a evnimentului! Iar Piţurcă a acceptat propunerea, el însuşi fiind curios să vadă cum se termină încercarea lui Baumgartner, care s-a aruncat în gol de la o distanţă de 4 ori mai mare decît altitudinea la care ajunge un avion.

Raţ: "E incredibil să te arunci în hău!"
Raţ şi Piţurcă au comentat ieri momentul. Căpitanul "naţionalei" a subliniat că "am văzut o acţiune de curaj, dar şi de mare nebunie! Ne uitam şi parcă nu ne venea să credem. E incredibil, să te arunci în hău, să vezi Pămîntul ca pe o minge albastră!". Iar selecţionerul s-a şi amuzat: "Presupun că a fost ceva real. Aşa sînt austriecii, sînt obişnuiţi să se arunce cu parapantele!".

"Atunci cînd stai acolo, la marginea lumii, devii atît de umil încît nu te mai gîndeşti la recorduri sau la obţinerea de date ştiinţifice. Singurul lucru pe care-l ai în minte este speranţa de a rămîne în viaţă" (Felix Baumgartner)

"Acum mă retrag din meseria asta. Vreau să-mi găsesc un job decent ca pilot de elicopter. O să lupt cu focurile şi o să salvez oameni. Fără emailuri, fără telefoane" (Felix Baumgartner)

1.342,8 km/h este viteza maximă atinsă de austriac, înainte să fie încetinit de atmosferă.

9,03 minute a fost durata totală a saltului lui Baumgartner

4,19 minute a căzut liber austriacul

4,44 minute a durat căderea cu paraşuta a lui Baumgartner

5 ani s-a pregătit austriacul pentru saltul efectuat duminică

20 de secunde a fost decalată transmisiunea evenimentului pentru a se evita vizionarea în direct a unui eventual deznodămînt tragic: 8 milioane de oameni au urmărit săritura în direct

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
transilvanialibera
transilvanialibera  •  16 Octombrie 2012, 01:29

pai stiu sa zboare majoritatea...trebuie doar sa se perfectioneze=))

gyll
gyll  •  16 Octombrie 2012, 01:23

super

Vezi toate comentariile (2)
Comentează