FOTBAL  »  NATIONALA  »  MESAJ

„Tricolorii”, încurajați de șefa sportului românesc: „Să nu se lase! Dacă lor le merge bine, ne merge bine și nouă”

Articol de - Publicat sambata, 02 decembrie 2023 14:31 / Actualizat sambata, 02 decembrie 2023 14:50

Echipa națională a României își va afla astăzi, de la ora 19:00, adversarii de la Campionatul European de anul viitor, găzduit de Germania. Tragerea la sorți are loc la Hamburg, va fi live pe GSP.ro și televizată de Pro TV.

Elisabeta Lipă (59 de ani), șefa sportului românesc, declarată cea mai bună canotoare a secolului de către Federația Internațională de Canotaj,  vorbește despre performanța „tricolorilor” de a ajunge la un nou Campionat European, după o pauză de opt ani.

România, ce noroc! Avem grupa de la Euro 2024: doi adversari accesibili + o forță din Vest
GRUPELE EURO 2024
România, ce noroc! Avem grupa de la Euro 2024: doi adversari accesibili + o forță din Vest

Generația tânără începe să nu se lase, să zic așa, cu una cu două. Acești băieți vor să demonstreze că și ei sunt în stare să reediteze performanțele anterioare. 

Sper ca fotbaliștii noștri să aibă cel mai bun rezultat din viața lor de până acum, viața lor sportivă, pentru că sportul este împărțit în două: fotbal și alte sporturi”, a declarat Lipă în cadrul unui podcast al Agenției Naționale pentru Sport.

Elisabeta Lipă: „Când fotbalului îi merge bine, ne merge bine și nouă, tuturor celorlalți”

Când fotbalului îi merge bine, ne merge bine și nouă, tuturor celorlalți. Dar eu am încredere că a fost greu până au spart gheața. Până au văzut ei, au simțit pe pielea lor că pot, că la noi noi mai avem și o problemă în plus, să zic: lipsa asta de încredere, lipsa asta de încredere în noi, că putem”, a mai spus șefa sportului românesc.

În cadrul podcastului la care a participat, Elisabeta Lipă a afirmat că atunci când vorbim de neîncredere „în minte îți răsună cuvintele «Păi, adversarul are o performanță, adversarul a ajuns la un nivel, eu încă n-am demonstrat»”, deci automat pleci cumva înfrânt din start”.

Lipă mai spune că „dacă ai spart gheața și ai văzut că poți, deja altfel intri în meci, altfel apare și dorința, alta este. Și să sperăm că s-a spart gheața, pe românește”.

25 de ani de canotaja adunat în cariera sa Elisabetă Lipă și a participat la 13 ediții ale Campionatelor Mondiale și la șase ediții consecutive ale Jocurilor Olimpice (1984-2004), devenind, alături de Lia Manoliu, sportiva cu cele mai multe prezențe la Jocurile Olimpice

Elisabeta Lipă este în prezent președintele Asociației Naționale pentru Sport. Iar ca sportiv are în palmares nouă medalii mondiale de argint la dublu vâsle, (1983, 1985, 1986, 1987, 1989, 1991, 1994 și 2003), o medalie de aur și una de argint la simplu vâsle (1989 și 1991), o medalie de bronz la patru vâsle (1982) și o medalie de bronz la 8+1 vâsle (1984).

Cum arată urnele pentru Euro 2024

În urma rezultatelor obținute în preliminarii, naționalele participante au fost împărțite în 4 urne valorice. Germania, gazdă, va ocupa prima poziție în grupa A, în timp ce ultimele 3 echipe care vor obține biletele pentru EURO, în urma play-off-ului din martie 2024, vor fi în urna a patra.

  • Urna 1: Germania (gazdă), Portugalia, Franța, Spania, Belgia, Anglia
  • Urna 2: Ungaria, Turcia, ROMÂNIA, Danemarca, Albania, Austria
  • Urna 3: Țările de Jos, Scoția, Croația, Slovenia, Slovacia, Cehia
  • Urna 4: Italia, Serbia, Elveția, câștigătoare Play-off A, câștigătoare Play-off B, câștigătoare Play-off C

Gică Popescu îi provoacă pe „tricolori”: „Grupa asta o vreau! Să vedem ce putem și cu alea mari”

Citește și:

Reportaj GSP: așa arată sala de aproape un miliard de euro în care România își va afla adversarele de la EURO! + totul despre ceremonia de diseară
TRAGERE LA SORȚI
Reportaj GSP: așa arată sala de aproape un miliard de euro în care România își va afla adversarele de la EURO! + totul despre ceremonia de diseară
Ce ne așteaptă la Euro! GSP a analizat punctele forte și slabe ale tuturor adversarelor: cine e de neatins și cu cine avem șanse reale
EURO 2024
Ce ne așteaptă la Euro! GSP a analizat punctele forte și slabe ale tuturor adversarelor: cine e de neatins și cu cine avem șanse reale

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
adrian.7
adrian.7  •  02 Decembrie 2023, 18:25

A trecut și mama Campionatului Mondial de Rugby, la Baschet suntem praf, dar LIPĂ nu a găsit drumul spre aceste federații pentru a face scandalul pe care tot ea l-a înscenat la Handbal sau Gimnastică...Au avut dreptate Tocală și Petrache care au spus la unison: „să facă scandalul de acolo unde i se permite”

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  02 Decembrie 2023, 14:55

Lipa este cu gura ...a reprezinta un sport care nu intereseaza pe nimeni ...nici nu sunt 30 de tari in lume care au echipe de canotaj ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează