FOTBAL  »  NATIONALA  »  ANGLIA U21 - ROMÂNIA U21 2-1

"Tricolorii" mici au nevoie de 1-0 cu Anglia la Botoşani » Hora speranţei!

Articol de GSP - Publicat sambata, 09 octombrie 2010 00:00

Calificarea se joacă marţi, la Botoşani, unde românilor le-ar fi suficientă o victorie scurtă, dar fără gol primit. "Tricolorii" mici şi-au îndeplinit doar unul din cele două obiective: au plecat învinşi din Anglia, dar au reuşit să marcheze.

După nouă ani, o "naţională" de tineret a României s-a reîntîlnit cu oportunitatea de a merge la un turneu final prin prezenţa la baraj. Atunci, ne-a blocat Franţa. Ieri, în cale ne-a ieşit Anglia lui Stuart Pearce. A fost meciul generaţiei lui Torje, a lui Lung jr., a lui Bicfalvi. Şi-au propus să nu piardă în Anglia, dar au cedat la limită, pe finalul jocului.

Începutul a fost curajos. Alexe a "ţîşnit" pe stînga, a centrat, dar apărătorii adverşi au respins. După şutul lui Henderson (4) scos de Lung, balonul parcă le-a făcut în ciudă "tricolorilor", refuzînd să intre în poartă la execuţiile lui Papp (12), Gardoş (23) şi Bicfalvi (26) din interiorul careului.

Bara lui Torje
Anglia a preluat iniţiativa, însă ocaziile i-au lipsit. "Fîşneţul" Wilshere n-a mişcat între mijlocaşii centrali ai României, iar "veşnica speranţă" Welbeck a demonstrat de ce Man. United l-a împrumutat la Sunderland. Amîndoi puteau învăţa cîte ceva de la Torje, care în ultimul minut al primei reprize putea da lovitura: preluare şi şut cu dreptul la colţul scurt. Doar bară!

N-a rămas singura ocazie mare a meciului, cu toate că "tricolorii" au încercat să închidă de tot jocul. La reluare, presiunea englezilor a dat roade. Lung a boxat o minge pe care i-a pus-o perfect pe voleu lui Henderson (63) la 20 de metri şi care i-a trecut pe sub mîini.

Bătuţi după un corner
Hora a continuat să "are" terenul şi a fost răsplătit cu golul egalizator (71), execuţie pe colţul scurt din banda dreaptă. Dar unul din numeroasele cornere ale britanicilor le-a adus victoria. Sturridge l-a dezechilibrat pe Gămman, a recentrat în faţa porţii, de unde Smalling a înscris. O victorie cu 1-0 în retur e însă suficientă pentru calificarea la Euro a "tricolorilor" mici, după 12 ani!

Play-off, manşa I
Joi
Islanda - Scoţia 2-1 (Gudmundsson 34, Ormarsson 78 / Murphy 19)
Elveţia - Suedia 4-1 (F. Frei 2, Hochstrasser 20, Mehmedi 52, Kasami 83 / Molins 50)

Ieri
Italia - Belarus 2-0 (Destro 30, Okaka 61)
Cehia - Grecia 3-0 (Vosahlik 2, Pekhart 19 - penalty, Kozak 77)

Azi
Olanda - Ucraina
Spania - Croaţia
Meciurile returul: marţi şi miercuri

Turneul final al CE 2011 va avea loc în Danemarca în perioada 11-25 iunie

9 joacă în Premier League
Primul unsprezece trimis pe teren de Stuart Pearce a avut în componenţă nouă jucători care evoluează la formaţii din prima ligă engleză. Singurele excepţii au fost fundaşul stînga Ryan Bertrand şi mijlocaşul stînga Danny Rose. Cei doi sînt împrumutaţi însă la Nottingham, respectiv Bristol City, de către două echipe din Premier League: Chelsea şi Tottenham.

Capello a fost la meci
Printre cei 25.749 de suporteri care au umplut aseară stadionul Carow Road din Norwich s-a numărat şi selecţionerul Angliei, Fabio Capello. El a venit special pentru "decarul" Wilshere. Acesta a evoluat aseară la tineret, dar este convocat la prima reprezentativă pentru meciul pe care Anglia în va susţine marţi cu Muntenegru, în preliminariile CE 2012.

Săndoi răguşise încă din minutul 15
Antrenorul Emil Săndoi era şi el copleşit de emoţii pentru tinerii săi jucători. Tehnicianul s-a agitat la maximum în spaţiul tehnic din primele momente ale partidei. Nu trecuse încă un sfert de oră cînd camerele TV l-au surprins agitat, abia reuşind să-şi dreagă vocea, în timp ce îi striga lui Ioan Hora să se retragă, după o serie de atacuri ale "tricolorilor". 

De azi, la Botoşani
Săndoi şi elevii săi vor reveni astăzi în ţară pentru a pregăti returul play-off-ului. Delegaţia României se va deplasa la bordul unui charter care va ateriza la Suceava, în jurul orei 15:10, de unde va fi preluată de un autocar pînă la Botoşani. Revanşa este programată marţi, ora 14:30, şi va fi transmisă în direct la TVR 1. Meciul se va disputa cu casa închisă, toate cele 6.100 de bilete tipărite fiind vîndute. (Cristian Prisăcariu)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
sorinache
sorinache  •  09 Octombrie 2010, 14:55

ce rezultat bun, bai? am luat bataie cu 2-1, numai noi romanii putem spune ca scorul asta e bun; iar in retur daca o sa facem 0-0 o sa spunem ca am avut ghinion!iar aseara am jucat slab, englezii ne-au presat continuu in repriza a doua in timp ce noi nu am putut lega trei pase, gol dat din nimereala,etc. slabe sperante la retur fara un gol rapid si o aparare sigura.

xstream
xstream  •  09 Octombrie 2010, 11:30

romania a jucat bine,cu mai mult noroc puteam chiar invinge. am vazut meciul,iar la faza lui gaman ,a fost un fault subtil ,lung putea apara primul gol,nu a fost chiar dificil dar asta este,in retur ii batem 2-0 ii vom avea pe costea si pe liviu ganea in atac ,ganditi ti o sa fie totul bine! hai romania!nu m ati dezamagit,putin noroc atat ne trebuia!

alb_rosu_in_vn
alb_rosu_in_vn  •  09 Octombrie 2010, 11:21

Nu e un rezultat asa rau, dar era mai bun un 1-1. Asa, va trebui sa atacam noi. Cu Rusia acasa am aratat ca putem inscrie. Din ce am vazut pe rezumatul tv, ai nsotri au jucat destul de bine, au avut ceva ocazii si au lasta o impresie frumoasa. Atmosfera din Anglia a fost teribila. Sper sa avem o atmosfera incendiara si la Botosani si sa ne calificam. Va fi greu, caci UEFA nu-si imagineaza un turneu final fara Anglia, dar daca marcam goluri curate n-au ce ne face.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează