FOTBAL  »  NATIONALA  »  OLANDA - ROMÂNIA, AZI, ORA 21:30, ÎN DIRECT PE TVR1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Trio de gambler » Piţurcă pregăteşte o formulă surprinzătoare pentru Olanda: Trei dintre titularii cu Ungaria trimişi pe bancă!

Adi Popa (centru) se va duela cu Blind, la fel ca în meciurile cu Ajax
Adi Popa (centru) se va duela cu Blind, la fel ca în meciurile cu Ajax

Articol de - Publicat marti, 26 martie 2013 00:00 / Actualizat marti, 26 martie 2013 01:21

Selecţionerul va miza probabil pe o echipă cu 8 jucători de la Steaua! Lui Mutu şi Torje le-a explicat că intenţionează să-i introducă în repriza secundă, pentru prospeţime în ofensivă. Să nu fie prea tîrziu!

Piţi scoate din nou la lumină filonul lui de gambler. Are aşii în mînecă sau joacă la cacealma contra Olandei? Răspunsul îl vom afla în această seară, dar planul nebun al selecţionerului produce deja rumoare: Mutu, Torje şi Tamaş ţinuţi pe bancă la Amsterdam, tripleta Luchin - Adi Popa - Stancu pe teren pentru a-l surprinde pe Van Gaal!

Cel puţin aşa arătau ieri astrele selecţionerului, dar probabil că numai o viziune nouă, căzută peste noapte, l-ar mai întoarce din drumul pe care a pornit spre a înfrunta "Portocala".

Invenţia lui Piţi
Să le luăm pe rînd. Luchin în dreapta pe postul ocupat la Budapesta de Tamaş. Dinamovistul e creaţia lui Piţurcă la echipa naţională, l-a debutat în 2011, a intrat titular de conjunctură cu Franţa la inaugurarea "Naţional Arena", din cauza accidentării lui Săpunaru, iar selecţionerul îl vede ca o soluţie mai sigură în defensivă decît Tamaş în faţa unui adversar puternic.

A fost pe teren şi la succesul din amicalul cu interesanta echipă a Belgiei, dar, e drept, şi la dezastrul din Slovenia, 3-4, tot meci de pregătire. E postul pe care lui Piţi îi e cel mai greu să se decidă, dar balanţa pare să încline către omul din Ştefan cel Mare.

O amintire de la 1-4
Adi Popa, nu Torje. Piţurcă n-a uitat probabil că "motoreta" din Ghencea a intrat cu mare aplomb împotriva Olandei, la Bucureşti, unde a fost introdus pe teren în minutul 65, în locul lui Torje. Tabela arăta 1-3, iar mijlocaşul Stelei a inventat inclusiv o fază de penalty în minutul 81, dar "centralul" Craig Thomson a refuzat să vadă atunci tragerea lui Martins Indi. România ar fi putut reintra în joc la un eventual gol marcat de la 11 m.

În plus, evoluţiile consistente în tricoul roş-albastru, plus nemulţumirea selecţionerului faţă de evoluţia lui Torje contra maghiarilor, completează tabloul probabilei alegeri a lui Piţurcă. Bineînţeles, nu e de uitat nici amănuntul că, în acest fel, antrenorul reprezentativei ar miza, practic, la Amsterdam, pe o linie mediană exclusiv stelistă: Popa - Chipciu - Tănase, plus închizătorii Bourceanu - Pintilii.

Discuţie cu "Briliantul"
Şi ultima opţiune, care, concretizată, va naşte mari polemici. Mutu ţinut pe bancă, Stancu titularizat ca vîrf, în ciuda prestaţiei jenante de la Budapesta. Logica lui Piţurcă ar fi aceea că, împotriva Olandei, n-ar vrea să înceapă cu "Briliantul", pe care-l consideră fără capacitate de a ajuta şi defensiva.

Surse de la lot au explicat pentru GSP că între cei doi a avut loc, după Ungaria, şi o discuţie lămuritoare, în care Piţurcă l-ar fi anunţat din timp pe Mutu că va fi rezervă cu batavii, dar că va intra în repriza secundă. Raţ va prelua banderola.

Iar un argument în favoarea intenţiei selecţionerului de a forţa cu Stancu e sublinierea de la conferinţa de presă de ieri: "Au existat remarce că Bogdan a jucat slab la Budapesta, dar el a alergat mult, şi-a ajutat colegii, ceea ce a contat în rezultatul final. E nevoie de jucători care ştiu să lupte". Ar fi ceva mai clar de spus?

Chiricheş - Gardoş, modelul Ajax
Una peste alta, se conturează o formulă cu 8 titulari din Ghencea! Dintre steliştii convocaţi, numai Rusescu ar fi pe bancă, fiindcă, mutare deja anticipată, Gardoş va acoperi locul lăsat liber în centrul apărării de suspendatul Goian. Şi va face cuplu cu Chiricheş, la fel ca în "dubla" Stelei cu Ajax, epopee devenită exemplu pentru "tricolori" înaintea duelului cu colosul mecanic. Ce-ar fi să-i iasă cărţile şi lui Piţi?

"Victoria Stelei cu Ajax nu are nici o legătură cu echipa naţională. Olanda are o formaţie mai puternică, discutăm la alt nivel. Sigur însă că e încurajatoare reuşita băieţilor de la Steaua" (Victor Piţurcă, selecţioner România)

"Chiar dacă nu marca golul de la Budapesta, pe Chipciu îl luam în calcul pentru titularizare cu Olanda" (Victor Piţurcă, selecţioner România)

14 e cifra meciurilor la care Raţ va ajunge în această seară în postura de căpitan al "tricolorilor": îl va egala în topul all-time pe legendarul Petschovschi

565072-caseta-olanda-romania.jpg

565073-clasament-nou.jpg

Citește și:

„Nu cred că mă mai interesează” » Sătul să aștepte, Gigi Becali e gata să renunțe la un transfer
Superliga
„Nu cred că mă mai interesează” » Sătul să aștepte, Gigi Becali e gata să renunțe la un transfer
Kylian Mbappe, primul mesaj după ce a fost prezentat la Real Madrid + Imaginile care spun totul
Campionate
Kylian Mbappe, primul mesaj după ce a fost prezentat la Real Madrid + Imaginile care spun totul
Tavi Popescu, mesaj de pe patul de spital » Ce a pățit jucătorul de la FCSB: „E prima oară în viață”
Superliga
Tavi Popescu, mesaj de pe patul de spital » Ce a pățit jucătorul de la FCSB: „E prima oară în viață”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (227)
vidanjoru
vidanjoru  •  26 Martie 2013, 17:44
Postat de vanelul pe 26 Martie 2013, 14:45

Eu nu cred ca problema ar fi numarul jucatorilor stelisti, ci cei care sunt selectati in primul "11". De exemplu in locul lui Tatarusanu clar ar trebui Pantilimon. Tanase n-are ce sa caute clar, Chipciu trebuie sa joace pe stanga. Poate Rusescu ar fi trebuit selectionat. Torje nu trebuie sa lipseasca ptr ca a confirmat la nationala. Radu Stefan ar trebui sa fie titular de drept, joaca titular la Lazio, echipa care nu demult se batea la titlu in Italia. Nu mai zic de Sanmartean. Oricum, ce-i clar e ca influentele becaliote n-or sa dispara pana nu dispare Sandu. E clar ca Rat isi cauta echipa si trebuia sa apara, Stancu la fel si pana la urma cam toti selectionatii sunt impresariati

Rusescu e la lot.In rest sunt 100% de acord cu tine.Un comentariu pertinent!

sorineldumitru
sorineldumitru  •  26 Martie 2013, 16:28

Deci jucam cu rezervele. Asta chiar ca e tare.

roteck
roteck  •  26 Martie 2013, 16:03

tatarusanu - latovlevici,stefan,chiriches,sapunaru - chipciu,bourceanu,pintilii,maxim,popa - rusescu sau keseru asa ar fi trebuit sa arate echipa :/

Vezi toate comentariile (227)
Comentează