FOTBAL  »  NATIONALA  »  ADVERSARI CM 2014

Turcii demarează acţiunea ”întăriri de la nemţi” » Atac psihologic

Emre Can (foto, în dreapta, împotriva României U17) e cel mai valoros dintre jucătorii vînați de turci. Mijlocașul, 17 ani, a fost promovat deja în lotul mare al lui Bayern. FOTO Cristi Preda
Emre Can (foto, în dreapta, împotriva României U17) e cel mai valoros dintre jucătorii vînați de turci. Mijlocașul, 17 ani, a fost promovat deja în lotul mare al lui Bayern. FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat joi, 19 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 18 ianuarie 2012 20:19

Selecţionerul Avci se va întîlni cu jucătorii de origine turcă din naţionala U17 a Germaniei care a luat bronzul la CM 2011. Ca să-i convingă să joace sub steagul Semilunii ia cu el şi un psiholog

Turcii chiar au vorbit serios. În preliminariile Mondialului din 2014, unde ne vor fi adversari, mizează pe "importuri" din Germania. Noul selecţioner, Abdullah Avci, pleacă mîine la Frankfurt cu obiectivul clar de a-i "deturna" spre Istanbul pe cei 8 jucători de origine turcă din naţionala U17 a nemţilor, cea care a cucerit bronzul la CM 2011 din Mexic! Nici unul dintre ei n-a bifat pînă acum vreun meci oficial la seniori, deci, conform regulamentului FIFA, se poate.

Avci va sta 5 zile în Germania. Timp în care şi-a planificat cîte-o întrevedere cu fiecare fotbalist în parte, dar şi cu familia acestuia. Iar pentru a-şi spori şansele, a luat cu el şi un psiholog. Misiunea acestuia: să-l ajute să-i convingă pe jucătorii vizaţi, în frunte cu căpitanul Emre Can (Bayern), că sub steagul Semilunii le va fi mult mai bine şi mai uşor decît la concurenţă cu talentele germane.

EI SÎNT ŢINTELE TURCILOR
Jucător - Post - Club
Kaan Ayhan fundaş Schalke
Koray Gunter fundaş Dortmund
Koray Kacinoglu fundaş Duisburg
Robert Yalcin fundaş Stuttgart
Levent Aycicek mijlocaş Werder
Emre Can mijlocaş Bayern
Okan Aydin atacant Leverkusen
Samed Yesil atacant Leverkusen

Şapte au fost în finala mică
La Mondialul 2011, din Mexic, şapte dintre jucătorii vizaţi de Avci au disputat finala mică (4-3 cu Brazilia). Ayhan, Yalcin, Aycicek, Aydin şi Yesil au fost titulari, iar Gunter şi Emre Can au intrat pe parcurs.

Au jucat şi cu noi
Juniorii noştrii au întîlnit reprezentativa Under 17 a Germaniei de două ori anul trecut. Întîia dată pe 27 februarie, într-un amical disputat la Algarve (Portugalia) şi încheiat 1-1. Reuşita nemţilor a fost semnată atunci de Yesil. Acelaşi Yesil ne-a dat gol şi în confruntarea de la Euro 2011, la Smederevo, cînd Germania a învins cu 1-0.

Nemţii sînt pregătiţi
Federaţia germană a aflat de tentativa turcilor şi şi-a luat măsuri. "Am vorbit cu jucătorii şi dacă vor deveni la un moment dat nesiguri ni se pot adresa imediat", a dezvăluit directorul sportiv Matthias Sammer, care l-a pus în temă şi pe selecţionerul de la U17, Christian Ziege.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
blaustein
blaustein  •  19 Ianuarie 2012, 02:08

Pe cand o asemnea actiune si la noi cu juniorii din Italia? Bine, ei nu joaca la nationalele Italiei, dar fata de juniorii din tara e clar ca sunt mai buni. Noi aflam de ei, abia dupa ce dau gol cu Napoli, de exemplu.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează